איך בוחרים פורמט תמונה ללא מתיחה בטלויזיה פיליפס

wellsee

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
קניתי טלויזיה פיליפס דגם 37pfl5405h.
להפתעתי הרבה לא מצאתי שום פורמט שלא מבצע איזה שהיא מתיחה.
אני מעוניין לצפות בשידורים SD 4:3 ביחס הצפייה המקורי ללא מתיחה דהיינו עם שני פסים שחורים בצידי המסך.
כנראה שבפיליפס כבר החליטו בשבילי שזה מצב "לא טבעי" ולכן הם לא מאפשרים מצב זה.
בטלויזיה מדגם טושיבה שיש לי אני בוחר במצב 4:3 ומאחר ואני מחובר ב SCART לממיר של "הוט" אז המעבר ל- 16:9(כאשר השידור מסמן זאת) נעשה אוטומאטית.

האם יש דרך "לרמות" את הטלויזיה ולגרום לה לא לבצע "מתיחות חכמות ומעצבנות"?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אילו מצבים מופיעים לך בתפריט יחסי תמונה?

wellsee

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
מתוך ספר הוראות ההפעלה:
1) auto fill- ממלא ככל שניתן את כל שטח המסך.(הכתוביות ממשיכות להיראות)
2) auto-zoom - מרחיב את התמונה לכל שטח המסך. מומלץ לצפייה בתמונה עם מינימום רעשים אך לא למצב HD או PC.
3) 16:9 - תצוגת תמונה ביחס ממדים של 16:9.
4) super zoom - מסיר את הפסים השחורים בצידי התמונה משידורי 4:3. לא מומלץ ל HD או PC.
5) movie expand 16:9 - מגדיל תמונה בפורמט 4:3 ל -16:9.לא מומלץ ל HD או PC.
6)unscaled - מאפשר חדות מירבית ממחשב PC. זמין רק כשמופעל(pc mode) בתפריט תמונה.
7) wide screen - מרחיב תמונה רגילה בפורמט 4:3 לפורמט 16:9.

אלו האפשרויות. מכולן המתאימה ביותר היא unscaled אבל זה רק בחיבור PC.

wellsee

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
אחרי ש"שיחקתי" קצת עם התפריטים הגעתי למצב הקרוב ביותר למה שרציתי כשבחרתי auto zoom.
במצב זה כל עוד מועברת תמונה בפורמט מקורי 4:3 גם התצוגה תהיה 4:3 כלומר יש פסים שחורים בצדדים - התמונה ללא כל מתיחה. כאשר התמונה משודרת בפורמט 16:9 אז לוקח למעבד זמן בלתי סביר ללמוד את הפסים השחורים שהופיעו למעלה ולמטה ואז הוא מחליט למתוח את התמונה כך שלא יהיו פסים שחורים למעלה ולמטה. גם כאשר התמונה המשודרת בפורמט 4:3 והיא עם פסים שחורים אז מתבצעת מתיחה להעלמת הפסים השחורים. נראה לי שהמתיחה היא באותו פקטור גם בגובה וגם ברוחב אבל זה דורש עוד זמן.
בכל מקרה למרות שחברתי ממיר של "הוט" ע כבל scart אין מעבר אוטומאטי בין 4:3 ו 16:9.
בקיצור המעבד מבצע מתיחות על סמך לימוד מצב הפסים השחורים וזה די בעייתי בעיקר כאשר התרגום חורג לאיזור הפסים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור