איך אדע מהם המכלולים בטלויזיה LCD של פוג'יקום?

אודי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לחברים שלום,

קודם כל, דיסקליימר: מטרת הפוסט היא לבקש סיוע ולהביא את דעתי האישית בלבד. אין בכוונתי לגרום עוול לאף גורם, כולל ספקים, דגמים, משווקים וכמובן גם מנהלי הפורום שמפרסמים פוסט זה.

לעניינינו:

ביקשתי מ"יניר מערכות", המשווקת את מותג המדבקה Fujicom, לקבל רשימה של מכלולי טלויזיה LCD מדגם 3701W שברשותי, מכיוון שאין רשימה כזו בפורומים בעולם (אין אזכור לפוג'יקום בגוגל מעבר לפרסומים בישראל, ואני מבין שהיצרן לא קיים למעשה ומדובר באסופה של רכיבים ממקורות שונים). הסיבה לשמה אני צריך את הנתונים היא לדעת מדוע יש תופעות מסוימות, למה לצפות מהמסך, מה אפשר לעשות איתו, האם יש בו מנגנונים (כמו NR) שאינם מופיעים בפרסום הדל אודותיו וכדומה.

התשובה מ"יניר" היתה כדלקמן: "אדון נכבד, מבלי להתייחס לקביעות שבמכתבך הריני להודיעך כי המידע אשר אתה מבקש לדעת איננו מפורסם ע"י היצרן ולא חלה כל חובת פרסום לגביו". יכול להיות שמשפטית הם צודקים, אבל לי זה לא עוזר...

מה דעתכם? איפה אני יכול להשיג מפרט מלא של יכולות המסך ושל רכיבי האלקטרוניקה שבו?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אכן פוג'יקום הוא מותג מבית יניר מערכות ואינו יצרן עצמאי.
במותגים כאלו, אספקת הרכיבים יכולה להגיעה ממספר מקורות שונים, לאו דווקא ממפעל יצור יחיד.
אני מניח שמפרט מלא אמור להגיע מהיבואן, לגבי רשימת רכיבי האלקטרוניקה, לא חושב שיש גורם חיצוני שמחזיק מידע שכזה, אולי מכון התקנים (לא יודע אם הם משחררים מידע כזה לציבור).
מה שכן, לעיתים, חיבור של מחשב למסך הספציפי, יכול להביא לגילוי של מקור הפנל (שמזוהה ע"י המחשב), אבל לא תמיד.

אודי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
תודה על התגובה, ליאור.

- אנחה - אין לי כוונה לחפור יותר מדי, לחפש במכון התקנים וכדומה, זה לא עניין של חיים ומוות.

הסיבה העיקרית לבקשה למידע, מעבר לסקרנות, היא שישנן מספר תופעות בטלויזיה שאני לא יודע אם לייחס למסך, לרכיבי עיבוד התמונה או למגבלות הטכנולוגיה הקיימת כיום. אני מניח שאם הייתי יכול לחקור קצת יותר לעומק הייתה נחה דעתי.

מאכזב להתקל בשירות דוב ממיטב המסורת של בתי העסק בישראל. מצד שני, עצם העובדה שהופתעתי (לרעה) מראה שרמת השירות בארץ אכן השתפרה בשנים האחרונות.

אני מקווה שלא אזדקק לשירותיהם בעתיד...

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אם מדובר במשהו שמפריע לתפקוד התקין, מדוע לא להפעיל אחריות?

אודי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אם מדובר במשהו שמפריע לתפקוד התקין, מדוע לא להפעיל אחריות?

לא, זה לא המקרה, הטלויזיה עובדת בינתיים לפי הספר, בלי עין הרע.

מכיוון שאני פיינשמייקר זוטא והעין שלי רגישה לפרטים ישנן תופעות שמפריעות לי כמו מקרו בלוקינג (?) (קורה נניח בהצגת תמרות עשן שממלאות את המסך), זליגת אור מצידי המסך, ריצוד בתמונה ניגודית, ג'אדר וכדומה.

ממה שראתי עד כה אני מניח שאת רוב התופעות ניתן ליחס לטכנולוגית ה LCD שמותקנת במוצר המדבקה הזה (שוב, אם היה לי דגם פאנל ומעבד הייתי יכול לדעת ממתי הם...).

סה"כ, כל עוד הטלויזיה תקינה ופועלת, אין לי בעיה אקוטית איתה. התמונה עולה על הציפיות שלי (בעיקר DVD פרוגרסיב אחרי כיול) בעיקר מכיוון שהציפיות היו נמוכות והייתי מרוצה מהסוני ווגה הישנה שלי...

הסיבה העיקרית לכך שהטלוויזיה החדשה נשארה בבית היא שאשתי ראתה שהגדלנו את הסלון בחצי מטר אחרי שהעפנו את המפלצת הישנה (lol)

אודי

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור