איזו מצלמת DSLR כדאי לקנות לצילום וידאו מיקצועי?

arielhen

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
השלום והברכה לאנשי הפורום

אני צלם וידאו המעוניין לעשות הסבה לצילום במצלמות DSLR, אני מצלם בעיקר ארועים וקליפים ומדי פעם לפעם הרצאות ודוקומנטרי.

אשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט איזו מצלמה עדיף לקנות 7D או 5D או 70D החדשה של קנון?
או אולי בכלל עדיף מצלמה חסרת מראה?

או שעדיף לרכוש מצלמת HD כמו ה EX1 של סוני ולרדת מעניין ה DSLR או להמתין בשוק למצלמות 4K

התקציב שחשבתי עליו הוא עד 7000 ש"ח (גוף בלבד)

תודה

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
שלום,
נצטרך קצת יותר מידע על אופי העבודה שלך, האם אתה עובד עם מיקוד ידני או אוטומטי, מה חשוב לך במצלמה?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
האם חשוב לך פוקוס אוטומטי בצילום וידאו, אז ב DSLR רק ה 70D של קנון מספקת זאת כעת, יש הרבה דוגמאות של הוידאו שלה ברשת ויש שאומרים שהיא קצת רכה בוידאו, כדי לראות ולהתרשם

רבים אוהבים את התוצאות של פנסוניק GH3 בוידאו, פנסוניק יצאו כעת עם מצלמה עם חיישן חדש שמשפר את איכות התמונה (אבל במצלמות שיצאו איתו כמו GX7 אין אפשרות לחיבור מיקרופון או אוזניות וכדי להמתין לדגם שיחליף את ה GH3.

בנוסף לכך סוני הכריזה החודש על A7 ו A7R מצלמות ללא מראה עם חיישן בגדול FF שאמורות לספק וידאו מדהים.

בקיצור אני הייתי ממתין קצת לראות את הסוני החדשה

arielhen

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
לרוב אני עובד עם מיקוד ידני, אך בהחלט ייתכן שאצרך להשתמש גם ב auto focus אני מחפש מצלמה שתהיה כמובן איכותית (פריים קולנועי), נוחה לשימוש עם יכולת לצלם גם בתנאי אור מורכבים. ושתוכל גם לשמש מדי פעם גם  כמצלמת סטילס ברמה טובה. אם זה לארועים, אזי ארכוש גם סליידר ומכתוף מתאים, על מנת לשמור על יציבות וכן לצילומי דוקו אצטרך שיהיה לה חיבור לווירלס בשביל ענייני הסאונד, בהרצאות היא תעמוד בעיקר על חצובה.
אני מקווה שמסרתי מספיק פרטים בעניין.

ה GH3 נראית מאוד מעניינת, רק חבל שאין לה חיבור לסאונד.
למצלמות של סוני A7 יש חיבור לסאונד?
מתי אתה מעריך שהן תגענה לארץ?

תודה

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
פנסוניק 160.

אין מה לחשוב בכלל...

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ל
ה GH3 נראית מאוד מעניינת, רק חבל שאין לה חיבור לסאונד.
למצלמות של סוני A7 יש חיבור לסאונד?
מתי אתה מעריך שהן תגענה לארץ?

תודה

יש ל-GH3 כניסה למיקרופון חיצוני (AUX) וגם יציאה לאוזניות.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
חברים.

תפרידו בין צילום אירוע לבין צילום אומנותי טרום אירוע.
לא ניתן לצלם אירוע שלם במצלמת dslr נקודה. צריך מצלמת כתף או מצלמת dslr עם פוקוס אוטומטי רצחני גם בתנאי תאורה קשים (כמו באירוע).

כיום, לאף צלם אירועים אין את האומץ לצלם את האירוע בערב עם מצלמת dslr. מה שכן עושים, זה מצלמים את צילומי חתן וכלה טרום חתונה בסלון הכלות ובסיור. באולם צריך לתת צילום רציף, בלי הפסקות כלל.

מתי כן ניתן להישתמש במצלמת dslr באירוע עצמו? רק (!) כאשר ישנם שני צלמי וידאו, כאשר אחד מהם עם מצלמת כתף שמצלמת צילום רציף של האירוע.

לזה נוסיף.
ברוב המוחלט של הפעמים החופה נמשכת יותר מ-15 דקות. הפסקה בחופה גוררת חתיכת תביעה מצד הזוג. החופה צריכה להיות מצולמת במלואה, בלי הפסקות, בלי ״קטים״. מצלמת dslr אינה מסולת לצלם צילום רציף יותר מ-15 דקות.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
GH3 בדגמים אירופאיים מצלמת 30 דקות ללא הפסקה ובדגמים אמריקאיים אין הגבלה. ההגבלה היא מלאכותית באירופה בגלל חוקי מס (מתחת ל-30 דקות היא נחשבת למצלמת סטילס עם מס מופחת).
הזוג דורש לראות את כל החופה? הרי בסופו של דבר בסרטון הסופי יש קאטים.
אז לוקחים את החומר הגולמי ומאפסנים בבוידם על תקן "שיהיה"?

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
GH3 בדגמים אירופאיים מצלמת 30 דקות ללא הפסקה ובדגמים אמריקאיים אין הגבלה. ההגבלה היא מלאכותית באירופה בגלל חוקי מס (מתחת ל-30 דקות היא נחשבת למצלמת סטילס עם מס מופחת).

תאמין לי ליאור אתה לפעמים אנציקלופדיה בדברים שלא תיארתי שיש להם ערך באנציקלופדיה הזו...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

החופה היא לא בשביל הזוג. בדיוק כמו שתמונות משפחה הן לא בשביל הזוג.
החופה היא להורים, תמונות המשפחה הן בשביל הסבא והסבתא ואם אחד מהם אינו ״פיקס״ אז אתה בבעיה.

ולגבי הצילום באולם.
לא מחברים מיקרופון למצלמה. מחברים מערכת הקלטה ישירות למיקסר של התקליטן (הטסקם מאוד נפוץ ואמין).
המקרופון של המצלמה יכנס מאוד מהר לעיוות כשאחד מהאורחים יצעק בקרבתו.

בלי קשר.
לא מצלמים אירוע שלם עם dslr. לפחות לא עם ה-dslr של היום. בשביל לצלם וידאו באירוע צריך מצלמת וידאו מקצועית.

arielhen

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
ולגבי הצילום באולם.
לא מחברים מיקרופון למצלמה. מחברים מערכת הקלטה ישירות למיקסר של התקליטן (הטסקם מאוד נפוץ ואמין).
המקרופון של המצלמה יכנס מאוד מהר לעיוות כשאחד מהאורחים יצעק בקרבתו.

תודה
איזה מכשיר של טסקם אתה ממליץ?
אשמח שתשלח לי קישור

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור