המלצה שלי
בשלב זה לא הייתי נכנס בכלל לבדיקות - אין זה סוף וזה מביא בסופו של דבר לרצון לשדרג
תרכוש את הרמקולים שעשים לך טוב לנשמע ותתחדש - בעתיד אם תרצה תעשה חושבים שוב
זו גם ההמלצה שלי -- לא להתעסק בבדיקות ולא להתפזר. אנא
ראה פירוט בשירשור האחר שלך.
זו גם לא "האמת" שמגבר סטריאו טוב יותר מרסיבר רב-ערוצי באופן אוטומאטי, רק בגלל שהוא סטריאו.
לייתר דיוק, זה די קישקוש, וכל מקרה לגופו.
יש אנשים שבונים עולם שלם של תיאוריות על סמך ה"היגיון" שלהם, שלרוב מתבסס רק על ראייה צרה של הדברים.
למשל שבמחיר נתון, ברסיבר רב-ערוצי משלמים על רכיבי הטיונר והערוצים הנוספים, ובסטריאו אותו כסף מוקדש רק לשני ערוצים. "הגיוני", לא? אבל תמונה חלקית: רסיברים מייצרים הרבה יותר, כך שעלות הפיתוח מתחלקת בהרבה יותר. גם התחרות גדולה יותר ולכן מתח הרווחים נמוך יותר -- אחוז גבוה יותר מהכסף הולך לייצור ולחלקים, ול"פיין שמעקערים" של הסטריאו אפשר לנפח מחירים -- אחוז גבוה מהכסף הולך לרווח, לא לייצור. גם עצם התחרות אומרת שכדאי יותר להשקיע בפיתוח כדי לקבל יתרונות טכנולוגיים, כולל בסאונד. וכו' וכו'.
יש גם כאלה שיגידו שעבור גודל נתון של ספק כוח, במגבר סטריאו הוא מתחלק בין שני ערוצים, וברב-ערוצי לא -- התעלמות מכך שכששומעים בסטריאו, גם ספק של רב-ערוצי מספק כוח רק לשניים.
וכנ"ל טעויות והטעיות לאין-ספור, מה גם שמה שקובע יותר מכל דבר אחר את איכות הסאונד זה לא מספר הערוצים אלא גאוניותו של המתכנן, או היעדרה. כך שבהחלט ייתכן שרסיבר רב ערוצי עם מתכנן מוכשר יישמע טוב יותר מפרה+מונובלוקים יקרים בהרבה של מתכנן פחות מוכשר.
בקיצור -- כל מקרה לגופו, ושלא יבלבלו לך את המוח עם "אמיתות" שכאלה.
בברכה!
עמיר