איזה רסיבר נחשב טוב גם לסרטים וגם למוסיקה?אם יש כזה דבר

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
יש לי רסיבר דנון AVR1611 והבנתי שאם הוא לא נישמע טוב במוסיקה צריך להוסיף מגבר סטיראו
קודם כל איך עושים זאת כי אין לו יציאה שנקראת PRE OUT
אילו רסיברים יש להם יציאה למגבר סטיראו?
והאם כל מגבר סטיראו עם רמקולים טובים יישמע טוב ויוציא מהרמקולים את המקסימום?
ואיך עושים את זה?שמישהו יסביר לי בבקשה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני לא הייתי במקומך להוסיף/להחליף משהוא במערכת בגלל שאומרים כך או אחרת.
תמיד יש יותר טוב - אין לזה גבול

האם אתה מרגיש שחסר לך היום במערכת?
למה אתה רוצה לשנות או להוסיף?

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
אני עדיין לא רוצה לעשות שינויים ני רק מתעניין בינתיים כי כמו שציינתי הייתי בפיוז אתמול שעתיים ולבסוף החלטתי לשדרג
רק את הרמקולים הקידמיים אבל כמו שכתבו כאן שקיימת סבירות לחוסר התאמה בין הרסיבר לרמקולים מה שבפיוז אמרו לי חד משמעית שאין בעייה והרמקולים ישמעו כמו בחנות מפני שהוא השמיע לי ברסיבר של אונקיו שהכי קרוב לדנון הלכתי לחנות מיקצועית מהסיבות האילו
אני שואל באופן כללי אם באמת יהיה שינוי האם ע"י הוספת מגבר סטיראו אפילו הפשוט ביותר ישמעו יותר טוב מאשר ברסיבר?
בכל מיקרה אין לי יציאת PRE OUT ברסיבר אז גם את הרסיבר אצטרך להחליף אם וכאשר ובכל מיקרה האם יש רסיברים שמותאמים גם לסרטים וגם למוסיקה?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
המלצה שלי
בשלב זה לא הייתי נכנס בכלל לבדיקות - אין זה סוף וזה מביא בסופו של דבר לרצון לשדרג :)
תרכוש את הרמקולים שעשים לך טוב לנשמע ותתחדש - בעתיד אם תרצה תעשה חושבים שוב

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
המלצה שלי
בשלב זה לא הייתי נכנס בכלל לבדיקות - אין זה סוף וזה מביא בסופו של דבר לרצון לשדרג :)
תרכוש את הרמקולים שעשים לך טוב לנשמע ותתחדש - בעתיד אם תרצה תעשה חושבים שוב
זו גם ההמלצה שלי -- לא להתעסק בבדיקות ולא להתפזר. אנא ראה פירוט בשירשור האחר שלך.

זו גם לא "האמת" שמגבר סטריאו טוב יותר מרסיבר רב-ערוצי באופן אוטומאטי, רק בגלל שהוא סטריאו.
לייתר דיוק, זה די קישקוש, וכל מקרה לגופו.

יש אנשים שבונים עולם שלם של תיאוריות על סמך ה"היגיון" שלהם, שלרוב מתבסס רק על ראייה צרה של הדברים.

למשל שבמחיר נתון, ברסיבר רב-ערוצי משלמים על רכיבי הטיונר והערוצים הנוספים, ובסטריאו אותו כסף מוקדש רק לשני ערוצים. "הגיוני", לא? אבל תמונה חלקית: רסיברים מייצרים הרבה יותר, כך שעלות הפיתוח מתחלקת בהרבה יותר. גם התחרות גדולה יותר ולכן מתח הרווחים נמוך יותר -- אחוז גבוה יותר מהכסף הולך לייצור ולחלקים, ול"פיין שמעקערים" של הסטריאו אפשר לנפח מחירים -- אחוז גבוה מהכסף הולך לרווח, לא לייצור. גם עצם התחרות אומרת שכדאי יותר להשקיע בפיתוח כדי לקבל יתרונות טכנולוגיים, כולל בסאונד. וכו' וכו'.

יש גם כאלה שיגידו שעבור גודל נתון של ספק כוח, במגבר סטריאו הוא מתחלק בין שני ערוצים, וברב-ערוצי לא -- התעלמות מכך שכששומעים בסטריאו, גם ספק של רב-ערוצי מספק כוח רק לשניים.

וכנ"ל טעויות והטעיות לאין-ספור, מה גם שמה שקובע יותר מכל דבר אחר את איכות הסאונד זה לא מספר הערוצים אלא גאוניותו של המתכנן, או היעדרה. כך שבהחלט ייתכן שרסיבר רב ערוצי עם מתכנן מוכשר יישמע טוב יותר מפרה+מונובלוקים יקרים בהרבה של מתכנן פחות מוכשר.

בקיצור -- כל מקרה לגופו, ושלא יבלבלו לך את המוח עם "אמיתות" שכאלה.

בברכה!
עמיר

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עמיר, אני לא מסכים איתך לגבי מה שאמרת על הרסיבר למוזיקה דו ערוצית - אבל זה מקום לשירור נפרד, אני לא רוצה לבלבל את אייל

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר, אני לא מסכים איתך לגבי מה שאמרת על הרסיבר למוזיקה דו ערוצית - אבל זה מקום לשירור נפרד, אני לא רוצה לבלבל את אייל
תמצית מה שאני אומר בעניין זה -- כל מקרה לגופו. האם אתה לא מסכים עם זה?

האם אתה טוען שתמיד מגבר סטריאו, באשר הוא, יהייה "טוב" יותר למוסיקה דו ערוצית מאשר רסיבר רב ערוצי?

ייתכן, קטונתי. לא השוויתי את כל אלה לכל אלה.

כידוע, ה"אמת" אינה אצלי בכיס.
עמיר

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
יש רסיברים טובים גם למוזיקה אבל לא בהשוואה למגברי סטריאו.
אני בודק את זה שנים עקב אהבתי לסרטים אני תמיד מחזיק/בודק רסיברים לרב ערוצי
"ומשחק" איתם בסטריאו. (סתם סקרנות) גם היום יש לי רסיבר יקר ומוביל בתחום
אבל גם הוא לא מתקרב להגברה שיש לי.

חבל שכותבים דברים ללא נסיון ובדיקה.

אגב, גם בחדר של הבן שרכשתי לו דאלי איקון 6 בדקתי רסיברים שונים ובסוף החלטתי
שעדיף לרכוש לו מגבר סטריאו פשוט יחסית, שהיה עדיף מרסיבר מתקדם.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
יש רסיברים טובים גם למוזיקה אבל לא בהשוואה למגברי סטריאו.
אני בודק את זה שנים עקב אהבתי לסרטים אני תמיד מחזיק/בודק רסיברים לרב ערוצי
"ומשחק" איתם בסטריאו. (סתם סקרנות) גם היום יש לי רסיבר יקר ומוביל בתחום
אבל גם הוא לא מתקרב להגברה שיש לי.

חבל שכותבים דברים ללא נסיון ובדיקה.

אגב, גם בחדר של הבן שרכשתי לו דאלי איקון 6 בדקתי רסיברים שונים ובסוף החלטתי
שעדיף לרכוש לו מגבר סטריאו פשוט יחסית, שהיה עדיף מרסיבר מתקדם.
יש גבול לכמה שייש טעם להתווכח עם כאלה עם דיעות נחרצות כל כך, בוודאי לא בדברים שאיני מרבה להתעסק בהם.

ייתכן שאתה צודק לחלוטין ואני טועה ומטעה, שתמיד וללא תנאי מגבר סטריאו נשמע טוב יותר מרסיבר רב-ערוצי באשר הם, שהבדיקות שעשית הן מלאות וממצות את כל המיקרים הרלוואנטיים, ושאין כאן ענייני טעם אישי ו/או הטייות השיפוט עקב עוצמת הדיעות.

אישית, ככל שההכללות נרחבות יותר ו/או הדיעות וה"אמיתות" מוצקות יותר, אני מטיל בהן יותר ספק ומציע לאחרים להטיל בהן יותר ספק, אבל גם זו הכללה ולא "האמת".

כאמור, קטונתי, ואני משאיר את השדה הזה לגדולים ולמומחים.
עמיר

roni79

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
פיוניר 521 או ימהה 371

שלום , אני מחפשת רסיבר טוב בסכום של כ 1500 , הציעו לי פיונר 521 וימהה 371 ב 1500 שח , הם טובים? המלצת אחרות יתקבלו בברכה!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור