איזה מצלמה לקנות - התלבטות

assaf32

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום,

אני לא מבין הון במצלמות ולכן הפוסט מכיל כמה שאלות

אני מעוניין לרכוש מצלמה חדשה, הפרמטרים שאני מעוניין הם:
1. איכות תמונה גבוהה - שיהיה עומק לתמונה
2. מהירה - לצילום הילדים
3. קומפקטית - קלה לנשיאה ושליפה מהירה
4. זום סביר - למרות שהבנתי שבקומפקטיות איכותיות הזום האופטי קצר יחסית

התלבטות מס' 1
עד עכשיו התלבטתי בין ה rx 100 ii של סוני לבין ה canon s110.
האם ברמת איכות התמונה פער המחירים בין השניים מצדיק את ההשקעה בסוני ?
האם הזום של הסוני נותן מענה לצילומים משפתיים (טיולים, ימי הולדת וכו' )

התלבטות מס' 2
הבנתי כי קיימות מצלמות ללא מראה מאוד קומפקטיות, ומכיוון שהסוני יחסית יקרה חשבתי שאולי המעבר למצלמה מסוג זה תיתן לי פתרון עתידי אם יהיה לי צורך בזום גדול יותר (ברכישת עדשה).
האם תוכלו להמליץ לי על מצלמות ללא מראה שנותנות מענה לפרמטרים שאני מחפש (עם עדשת הקיט)

אסף

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
1) כדי לקבל תמונה עם עומק שדה צריך עדשה עם יכולת לצמצם גדול וחיישן גדול כך שרוב המצלמות הקומפקטיות לא יעזרו בכך

2) מהירות צילם קשורה למהירות הפוקוס והן למהירות הצילום של המצלמה בתנאים המצולמים

3) בדרך כלל מצלמות קטנות לא באות עם חיישן גדול ועדשה עם מצמם גדול (ראה סעיפים קודמים)

4) עדשה עם זום גדול היא בדרך כלל לא אכותית ולא בעלת צמצם גדול

כך שאתה יכול להבין שיש בעיה בדרישות שלך

אנחנו מאוד אוהבים את הקנון S110 היות ויש לך חיישן יחסית גדול למצלמה קומפקטית ועדשה טובה עם צמצם יחסית גדול וכל זה בכ 1000 ש"ח - בסכום הזה אין לה מתחרות,

ה RX100 של סוני מגיעה עם חיישן עוד יותר גדול וכן עוד עדשה מוצלחת ומספקת מהירות פוקוס טובה יותר ותמונה מוצלחת יותר אבל כמט שאתה יודע עולה הרבה יותר.

זה תמיד עניין של תקציב ולהסיר ספק יש מצלמות קטנות עם איכות תמונה טובה יותר ויקרות יותר מה RX100

יש לניקון מצלמות ללא מראה עם חיישן בגודל 1'' (בעצם אותו חיישן שיש ב RX100) עם יכולת לעדשות מתחלפות - עם עדשת קיט מצלמה כזו ניקון J2 עולה פחות 1500 ש"ח והיא תמורה נהדרת לכסף עם מערכת פוקוס מהמהירות שיש ואיכות תמונה טובה מאוד (אבל עדשת קיט היא לא ממש קטנה ולא ניתן לשמור אותה הכיס עם העדשה - את RX100 אפשר)

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=835071

אפשרות נוספת זו מצלמה ללא מראה של פנסוניק ה GX1 או אולימפוס EPM1 עם עדשת קיט הן עולות כ 2000 ש"ח ובעלות חיישן עוד יותר גדול שמספק יכולות טובות יותר ומבחר עדשות גדול מאוד להתפתח, אבל גם עם עדשת קיט הן לא יכנסו לכיס :)

כך שאין לי פתרון משולם עבורך ונראה באמת שה RX100 היא הפתרון הנוח יותר - אני חושב שאתה יכול לחיות עם הדגם הקודם של ה RX100 ולא עם ה RX100 II וכך להוריד עלויות

אני מקווה שאני עוזר ולא מכניס לך רעש נוסף
תן סימן איזה כיוון מתאים לך או אם יש לך שאלות נוספות

assaf32

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
carmi

תודה על התשובה המפורטת.

ראיתי שלחלק מהמלמות שהמצת אין פלאש מובנה, חיסרון לטעמי, בכל מקרה מכיוון שהגודל המצלמה היא פונקציה שחשובה לי אני אלך לראות את המצלמות שהמלצת , האם אתה מכיר חנות באזור השרון שיש לה את הדגמים הנ"ל ?

שאלה לגבי ה rx100 ii , ראיתי שיש לה wifi ו nfc,
לא ברור לי אם הכוונה ב wifi היא לייצר נקודת גישה או להתחבר לרשת לwifi קיימת
בנוסף, האם שתי תכונות אלו מאפשרות לי להעביר את התמונות מהמצלמה לטלפון ישירות ?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
זו בדיוק המטרה של WiFi. אתה מתחבר לרשת קיימת או יוצר התקשרות עם סמארטפון.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בקשר לחנויות יש את קמרה מיה וסטודיו-לנד ברמת השרון (שזה בעצם אותה חנות :) )
יש את רואים עולם בצומת סגולה פ"ת

אבל לא כל החנויות מחזיקות את כל המצלמות במלאי כל הזמן גם עם מופיע באתר שלהם או בזאפ - כדאי לבדוק לפני שקופצים לבדוק.

לסוני NEX C3, פנסוניק GX1 ולניקון J2 יש פלאש

assaf32

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
טו, אז אחרי שראיתי כמה מצלמות החלטתי שהמצלמות ללא מראה אינן בשבילי, יותר מדי גדולות.
הייתי כבר בדרך לקנות את הסוני אך שוב הייתה לי התלבטות, קשורה לזום.
מכיוון שהמצלמה מיועדת בעיקר לצלם את המשפחה באירועים שונים אני קצת חושש מהזום הקצר שלה,
האם קיימות מצלמות איכותייות עם זום גדול אך עדיין ייחשבו כקומפקטיות ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא ברור לי,אם אתה הולך לצלם את המשפחה בבית, אז אין בעיה של זום, היות ולא צריך זום גדול
באיזה מקרים אתה צריך זום גדול - כך שחשבון שמצלמה טובות לא מגיעות עם זום גדול.

יש כמה יוצאות מהכלל כמו סוני RX10, אבל לדעתי זה לא בתקציב שלך :)

אפשר להתפשר גם עם אולימפוס STYLUS 1 עם חיישן קצת יותר קטן 1/1.7 שגם לא זולה
או עם חיישן בגדול זהה 1/1.7 עם זום כפול חמש אפשר למצוא את הקנון S110 בכ 1000 ש"ח
אבל מדובר על מצלמות עם חיישן יותר קטן מאלו שדיברנו עליהם קודם

חשוב להבין שלמצלמות ללא מראה ניתן להחליף עדשות - ראה דיל מעניין ב EBAY
http://www.ebay.com/itm/331205602777

assaf32

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
carmi - קודם כל תודה על הסבלנות ועל התשובות המפורטות.
לגבי המצלמות ללא מראה, נראה לי שזה יוצר מידי התעסקות בשבילי עם עדשות.

הצורך הוא לצילום בבית, טיולים, אירועים של הילדים וכו'.
אני מבין שזה בעייתי ליהנות מכל העולמות (חיישן גדול, זום גדול ומצלמה קטנת מימדים), אך חשוב לי שבסופו של דבר אעשה במצלמה שימוש ולא 'תישאר במגירה.

ראיתי שיש לפנסוניק את הדגם LF1 שיש לה חיישן יחסית גדול 1.17 ויש לה זום של 7.1, מה דעתך?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עדיין לא קיבלתי ממך תשובה איפה אתה צריך את טווח זום הגדול????
עצם הזום לבד מוריד מאיכות העדשה - אתה בטוח שאתה צריך זאת, או נראה לך שטוב יהיה לי את זה (היות ושה מוריד איכות)

זה דגם מוצלח בעיקרון עם חיישן יחסית גדול לקומפקטית 1/1.7 וטווח זום גדול כמו שאתה מחפש
כמה הערות,
טווח הזום מתחיל ב 28 שיכול להיות לא מספיק רחב עדיף 24 (אבל לא תמיד יש את זה במצלמה :) )
העדשה מסופקת עם צמצם F2 גדול בתחום הרחב שזה מוצלח, אבל בערכים אלו התמונה תיהיה חדשה רק במרכז (אבל רוב העדשות מתנהגות כך :) )
המצלמה מספקת פלט שרעש רקע יופיע בו בערכי ISO גבוהיים מ ISO 1600, זה כיוון של פנסוניק לספק יותר פרטים על חשבון
קצת רעש (קנון בכיון הפוך של יותר ניקון על חשבון פרטים, אין כאן גישה נכונה או לא זה פשוט גישה שונה)

ראה ביקרות באתר מאוד רציני על המצלמה (יש לקחת בחשבון שהם בודקים גם דברים קטנים וזה לא אומר שהיא לא מצלמה מוצלחת)
http://www.imaging-resource.com/PRODS/panasonic-lf1/panasonic-lf1A.HTM

כאמור איכות התמונה תיהיה מוצלחת, אבל לא ברמה של מצלמות ללא מראה וגם לא של הסוני RX100
ראה תמונה זהה ב ISO 1600
ב RX100 II
http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-rx100-ii/FULLRES/RX100IIINBI01600.HTM

LF1
http://www.imaging-resource.com/PRODS/panasonic-lf1/FULLRES/LF1INBI01600.HTM

לדעתי ה RX100 הדור הראשון מוצלחת יותר :)
http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-rx100/FULLRES/RX100INBI1600.HTM

ושלא נדבר על פנסונק GX1 הללא מראה :)
http://www.imaging-resource.com/PRODS/GX1/FULLRES/GX1INBI01600.HTM

כעת שאפשר להבין את ההבדלים - אתה יכול להחליט מה חשוב לך :)
אבל חושב לדעת שתמיד, תמיד - יש דגם יותר מוצלח כך שצריך פשרות (אני רק מציג את הנתונים שאתה תוכל לבחור מתוך הבנה)

assaf32

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לאחר כל ההתלבטויות החלטתי לרכוש את הפנסוניק LF1
לאחר יום שימוש, בעיקר בשימוש בתוך הבית אני חייב לציין שהמלצה נותנת מענה למה שחיפשתי :
תמונה איכותית, קומפקטית ביותר, זום לא רע.
בנוסף על כך הקישוריות עובדת מצויין ואני יכול להעביר את התמונות ישירות לטלפון.

תודה לכם על העזרה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור