אז יש הצדקה לרמקולים בחצי מליון דולר?

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
ה - MAGICO ULTIMATE וה - MARTEN COLTRANE SUPREME קובעים כנראה רף מחיר חדש לרמקולים מסחריים מחברות מוכרות.

אחד מהם 600,000 $ , השני כ - 500,000 $., בערך מחיר של דירה טובה באזור המרכז.

הנדל"ן שהם דורשים, כלומר שטח החדר שהם צריכים כדי להתבטא, כנראה מתאים רק למי שגר בקצה הפריפריה או שממוצב בקצה הגבוה של האלפיון העליון.

עלות המערכת שהם צריכים כנראה תהיה זהה בערך למחירם.

אני תמיד שואל את עצמי אם באמת רמקולים כאלה הם מוצרים מסחריים, כלומר שבאמת נמכרים, או מוצר דגל שמראה את יכולת היצרן ולככב בתערוכות ופרסומות. כנראה שזה שניהם, כי שמעתי על אנשים בעולם עם מערכות בסדרי גודל של מחיר ושטח, שרמקולים כאלה יכולים להתאים להם.

למישהוא יש תשובה יותר טובה?

אם הייתם זוכים בטוטו בכמה מיליוני דולר הייתם שוקלים לקנות מוצר כזה?

20140108223656_Marten_Coltrane_Supreme_II.png

IMG_7856ss.jpg

נערך לאחרונה ב:

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
גרנד אוטופיה מדור קודם ביד שניה, 30,000$
לא צריך יותר

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
אני - לא, בטח הייתי משקיע במשהו
מה? אפילו לא שידרוגונציק ? לפחות איזה מקינטוש עם AMARA?
אני באופן אישי אם הייתי זוכה ,מחליף קודם כל ילדים ,אישה ,אח ,וחברים ,לא חושב שאני צריך מערכת במיליון דולר לשמוע קצת כינור וצלו בשבת אחר הצהריים .

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
אנשים קונים. כבר נתקלתי אפילו בארצנו הקטנה יש כמה מערכות במיליון דולר +.
יש. כמה מהדברים האלו החברות באמת מוכרות... אהההה.... 1 בשנה במקרה הטוב.
אני כן נוטה להסכים שזה לרוב רק show ותו לא. יחסי ציבור להגדלת הפאסון של החברה כדי לקדם את הקו של המוצרים הזולים יותר ובכך אנשים שקנו את הדגם הזול יותר ב-$20,000 מרגישים טוב ונגועים טיפה בפנטזיה, כי הרי יש להם את היצרן הזה בסלון.
כי בחיית, $600,000 רמקול???! מזה מעבורת חלל?
לא החומרים, לא המחקר והפיתוח, לא הרווח ולא נעליים מביאים רמקול לעלות כזאת. מצטער.

וכן, אם הייתי עושה אקזיט (לא ממלא טוטו) הייתי דואג להרבה דברים, גם למערכת הזויה עם כל התנאים והתוספות.
כשעושים מכה של 100 מליון, אז גם קונים רמקולים בחצי מליון. זה כלום...

נערך לאחרונה ב:

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
לפני יותר מעשור, חברת CARY הוציאה זוג מונובלוקים ענקיים מבוססים על מנורת 1610. הם עלו מעל 30,000 $ שבמחירים של היום זה כנראה אקויולנטי ל - 60,000 $, היו ענקיים (שתי קומות, אחת לאלקטרוניקה והשניה לספקי הכח) וכמובן כבדים מאוד.

בתור יבואן של החברה, התעמקתי קצת במוצר ותהיתי כמה כבר אפשר למכור ממנו בעולם. ניחשתי שזה מוצר דגל, שלא ממש ימכר, ושכנראה הוא נועד לא דווקא לרווח ושהשיקול בייצור ובתכנון הוא בעיקר לצורכי פרסום.

כמה שנים אחר כך, ראיתי באתר כלשהוא מערכת של אודיופיל ממונקו, או מצרפת, או מקום דומה.

הוא גר במעין טירה, חדר ההאזנה שלו היה בגודל של אחד האולמות בוורסאי, בחדר הזה עמדו הרמקולים, שהיו , אם זכור לי נכון, 5 - WAY , ובחדר קטן ליד - כל האלקטרוניקה. על מדפים ארוכים שנבנו במיוחד לשאת את המשקל הגדול עמדה שורה ארוכה של מגברי ה - 1610 של CARY, היו שם לדעתי יותר מ - 10 - נדמה לי שהיה שם מונובלוק על כל יחידת טוויטר, ועל כל יחידת מיד.

בקיצור, 10 יחידות, או 5 זוגות של מגבר סופר אקזוטי ויקר - לאדם אחד.

מאז הבנתי שאנחנו לא יכולים לדעת מה קונים בעולם וכמה, ומה נמכר ואיך נמכר.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מנסיוני האישי בארה"ב, הלקוחות של מוצרי הרפרנס הללו ,וראיתי את זה לא פעם ולא פעמיים,וכמובן שמדובר באנשים בעלי ממון רב,מגיעים דרך המלצות וקשרים אישיים ישירות ליצרן עבור מוצרים הללו.

מעבר לזה,המחיר המומלץ זה לא מחיר שמשלמים אותו, במיוחד עבור מוצרי דגל מהסוג הזה,הם נמכרים בדיסקאונט משמעותי, כמובן שלאנשים שמקושרים והמתאימים לפרופיל בלבד ולא בחוצות הרחוב.
כל השאר, והם מעטים מאד משלמים מחיר מלא.:)

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
מעבר לזה,המחיר המומלץ זה לא מחיר שמשלמים אותו, במיוחד עבור מוצרי דגל מהסוג הזה,הם נמכרים בדיסקאונט משמעותי, כמובן שלאנשים שמקושרים והמתאימים לפרופיל בלבד ולא בחוצות הרחוב.
כל השאר, והם מעטים מאד משלמים מחיר מלא.:)

חוץ מישראל, אצלנו משלמים "מחיר חו"ל פלוס מע"מ" (במקרה הטוב)

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113

לא ממש... קנה רמקול שהריטייל שלו $300,000 מבטיח לך שתשלם פחות מהריטייל. ולא 5%.
מנסיון.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
אותי מעצבן עוד יותר שאומרים לך "מחיר ארצות הברית" פלוס מעמ ,גם שמדובר במוצר יפני או סרבי ,ואין שום אינפורמציה זמינה על המחיר בארץ המוצא ,אז מי שמתחיל איתי במחיר ארצות הברית ,אני פשוט יורד מזה ,אין לי חשק למשא ומתן המזרח תיכוני הזה.
בקיצור ,חלק בוחרים גם את המדינה שבה מתומחר המוצר ,למה לא -מחיר פקיסטן למשל,אבל ,מחיר ארץ המוצא הכי הגיוני ,אחרת ,למה לנו לקנות מוצר פולני אם זה לא בא לידי ביטוי במחיר?

נערך לאחרונה ב:

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
האלפיון בעולם הגדול הוא גדול למדי: 7 מיליון אנשים. כלומר, אין בעיה למכור רמקולים במחיר כזה, ממש כשם שאין בעיה למכור יכטות במיליוני אירו/דולר/פאונד, ממש כשם שאין בעיה לאותם אנשים לקנות מספר מכוניות אקזוטיות, ועוד ועוד ועוד.
ועוד לא דיברנו על הבתים.
כלומר, אין בעיה למצוא אנשים שיכולים. השאלה כמה מהם רוצים.
מנגד, אם כל אחת מהחברות הנ"ל הייתה מוכרת "רק" כמה מאות יחידות, זה היה מאוד משמח אותן.
האם, בכל מה שקשור לאיכות הצליל, הרמקולים הנ"ל שווים את הכסף? יופי של שאלה. רק צריך לזכור שהמחיר הנ"ל כולל בתוכו פערי רווח גודלים מאוד למשווקים למיניהם ומאפשר גם לעשות הנחת עסקה כמו שצריך.
רמקולים כאלה הם גם מקדם שיוויק משמעותי למותג, כך שיש להם השפעה על מכירות של מוצרים אחרים במורד ההיצע.
לשפוט אותם לפי המקובל בעולם האודיו לבדו, בלי להתייחס לקליינטורה הפוטנציאלית ולשדרוג המותג, הוא לדעתי פספוס.
ואפשר גם כך: האם מי שיש לו אלף שקל היה מוכן להשקיע במערכת של שקל? בוודאי. זה בדיוק מחיר מערכת מבוססת רמקולים כאלה עבור המיליארדר המצוי. ורק כאלה יש 1500 בעולם.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אותי מעצבן עוד יותר שאומרים לך "מחיר ארצות הברית" פלוס מעמ ,גם שמדובר במוצר יפני או סרבי ,ואין שום אינפורמציה זמינה על המחיר בארץ המוצא ,אז מי שמתחיל איתי במחיר ארצות הברית ,אני פשוט יורד מזה ,אין לי חשק למשא ומתן המזרח תיכוני הזה.
בקיצור ,חלק בוחרים גם את המדינה שבה מתומחר המוצר ,למה לא -מחיר פקיסטן למשל,אבל ,מחיר ארץ המוצא הכי הגיוני ,אחרת ,למה לנו לקנות מוצר פולני אם זה לא בא לידי ביטוי במחיר?

הענין הוא שיש חברות שהמחיר שלהם הוא דומה בכל העולם, ויש כאלה שמחירי ייצוא שלהם שונים מאד.
קח לקסמן ו- synergestic research, המחירים שלהם במדינות חוץ הוא הרבה הרבה יותר יקר ממדינת המוצא.

בחברות אחרות (קאראן למשל), זה די דומה. אבל זה לא כזה חוכמה, כי קאראן לא משווקים בארה"ב. צריך לראות מה המחיר שלהם במזרח הרחוק. כמדומני, דומה לאירופה.

ב- SYNERGISTIC אני מדבר על מחירון חברה, לא על פערים הנובעים כתוצאה מייבוא / מיסים / יבואן. בלקסמן זה קצת אחרת כי המוצרים יפנים והבנתי שייבוא משם לארץ הוא קשה יותר.

בקיצור, מחיר "ארהב" + מע"ם למוצר שלא מיוצר בארה"ב זה משהו שעלי בתור צרכן לא מקובל. מצד שני, לצפות למחיר כמו בארץ המוצא זה גם לא ריאלי. מה שמחזיר אותנו לסחר הסוסים האהוב על כולנו - כמה שיש יותר כסף בעסקה, ככה אפשר יותר לשחק בביצים אחד של השני.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
הענין הוא שיש חברות שהמחיר שלהם הוא דומה בכל העולם, ויש כאלה שמחירי ייצוא שלהם שונים מאד.
קח לקסמן ו- synergestic research, המחירים שלהם במדינות חוץ הוא הרבה הרבה יותר יקר ממדינת המוצא.

בחברות אחרות (קאראן למשל), זה די דומה. אבל זה לא כזה חוכמה, כי קאראן לא משווקים בארה"ב. צריך לראות מה המחיר שלהם במזרח הרחוק. כמדומני, דומה לאירופה.

ב- SYNERGISTIC אני מדבר על מחירון חברה, לא על פערים הנובעים כתוצאה מייבוא / מיסים / יבואן. בלקסמן זה קצת אחרת כי המוצרים יפנים והבנתי שייבוא משם לארץ הוא קשה יותר.

בקיצור, מחיר "ארהב" + מע"ם למוצר שלא מיוצר בארה"ב זה משהו שעלי בתור צרכן לא מקובל. מצד שני, לצפות למחיר כמו בארץ המוצא זה גם לא ריאלי. מה שמחזיר אותנו לסחר הסוסים האהוב על כולנו - כמה שיש יותר כסף בעסקה, ככה אפשר יותר לשחק בביצים אחד של השני.
ספר את זה לגיא פניני(lol)

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
להערכתי, וגם ככל הידוע לי, רוב הרוכשים של מוצרים כאלה (או כולם) אינם אודיופילים וגם לא מבינים גדולים בתחום או אוהבי מוזיקה דגולים. אלה בעיקר מיליארדרים / נובו-רישים שחפצים להרשים את סביבתם והמבקרים בבתיהם או שזה גורם להם הרגשה טובה לדעת שיש להם ציוד כזה בבית.

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
להערכתי, וגם ככל הידוע לי, רוב הרוכשים של מוצרים כאלה (או כולם) אינם אודיופילים וגם לא מבינים גדולים בתחום או אוהבי מוזיקה דגולים. אלה בעיקר מיליארדרים / נובו-רישים שחפצים להרשים את סביבתם והמבקרים בבתיהם או שזה גורם להם הרגשה טובה לדעת שיש להם ציוד כזה בבית.
:בעד:
צודק ב 600 אלף אחוז

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
ספר את זה לגיא פניני(lol)
הוא לא משחק,הוא תופש תרתי משמע :בהלם:
ויש כאלה שאוהבים את זה :להלהלה:

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28

אני לא מבין מה הבעיה , לא בטוח במחיר , מבקשים מהיצרן את מחירי retail . אני לא חושב שיצרנים יתנגדו ....
הכל שקוף פה לחלוטין , מדובר שוב על מחיר retail שהיבואן מקבל ולא מעניין כל מיני מחירים בחו״ל .

תודה ויום יפה .
מישל .

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
יש הצדקה אם יש לך את הסכום ואתה חושב שזה הדבר הכי טוב עבורך.
אין הצדקה אם אתה קונה רמקול כזה לחדרון קטן ומוותר על אלקטרוניקה שתתאים לו.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113

עדיין מוצרי היוקרה של לקסמן נמכרים בארץ בהרבה פחות מהריטייל האמרקאי (שהוא ללא מע"מ מקומי ) והרבה הרבה פחות מהריטייל האירופאי
סדרת ה800 לדוגמא נמכרת בארה"ב ב19000$ ריטייל (לפני מע"מ) ובגרמניה ב16000 אירו (כולל מע"מ) ובארץ היום
המגבר מתומחר ב54000 ש"ח כולל מע"מ. כנ"ל סדרת 600 המתומחרת מתחת למחירים בעולם המערבי.
ההשוואה למחירי יפן אינה רלוונטית בגלל עלויות יבוא , מכסים , מיסים ומרווחים קטנים יותר שחברות יפניות מציעות לשוק המערבי . לישראל למשל אין הסכמי סחר עם יפן, דבר הפוגע בתמחור המקומי.
כנ"ל חברות יפניות רבות עובדות בצורה שונה מהמקובל בעולם- החברה עצמה מוכרת ישירות אך ורק למפיצים המקומיים ביפן, שאר העולם קונה את הציוד ממפיץ שאחראי על ההפצה הבינ"ל שלמעשה גוזר עוד קופון בדרך - מה שמייקר את העלות ליבואן.
בסופו של יום מה שחשוב באמת הוא הערך לכסף שאתה מקבל על המוצר שאתה קונה פה בארץ .

גם לקסוס שהרבה דגמים שלה תומחרו בעולם המערבי טיפה מעל מתחרות הכי מכובדות, (פרט ליפן כמובן),
גרמו להרמת גבות בתחילת דרכם , וכיום כולם יודעים שאי אפשר להתווכח עם האיכות והערך של המותג הזה.

שכל אחד יעשה את השיקול שלו .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור