אוסקר פיטרסון...

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
...לא יכולתי שלא לכתוב כמה מלים ביום הולדתו של אוסקר פיטרסון הנהדר (יש לי כ-25 אלבומים שלו) והאלבום המצוין של השלישיה "We Get Requests", שהוא אחד האהובים עלי ומעמודי התווך של הפסנתרן. הוא יצא במקור ב-1964 והיה האלבום האחרון שאוסקר הוציא תחת הלייבל Verve.

האלבום כולו קסום, אבל במיוחד רצועה מספר 6 "You Look Good to Me" יוצאת מן הכלל. מההתחלה, שבו הקונטרבאס של Ray Browns יוצר את האווירה, אתה מרגיש שזה משהו מיוחד, זה מיד תופס אותך ואתה שוכח מהזמן בחמש הדקות הבאות. הפסנתר של אוסקר פיטרסון מתחיל עם הדוושות שלו למטה ומשחרר בהדרגה את האחיזה לאורך הרצועה. לאורך הדרך אפשר לשמוע זמזום עדין מאוד מריי בראון כשהוא מבצע קסמים על הקונטרבאס. אני חושב שהטריו מעולם לא נשמע טוב יותר וגם איכות ההקלטה מדהימה. כמובן, יש קצת רעש של קלטת ברקע ההקלטה, אבל אתה מתעלם ממנו מהר כשמגלה כמה פרטים, אווירה וחדוות נגינה נקלטו בהקלטות האלה.
תהנה...

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אני די אמביוולנטי לגבי האלבום, השלישיה מנגנת באופן מלא השראה אך בחירת הקטעים חנפנית לטעמי ויותר מתאימה ללאונג' של קרוז.
יש לי השגה לגבי ההקלטה של verve שמזכירה לי לייבלים אחרים בהוצאות מחודשות שזה מרגיש כמו פתיחה מוגזמת של המשנקים, מרשים אך לא מציאותי.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
851
נקודות
113
זה אלבום גאז לייט שלו, האלבומים שיותר אוהב שלו הם עם נילס פדרסן (טוב הוא בכלל מדהים).
למשל זה (עם גו פאס האגדי)

תבלו

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
יש לי את האלבום הנ"ל הוא אחלה, אלך לשמוע אותו :).

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור