אולם קונצרטים או מערכת?

אריה

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
השבוע שמעתי את הגלוריה של ויואלדי במוזיאון תל אביב. בביצוע ה"בארוקדה".
היה יפה מאד. לא קנטוס קלן אבל עדיין יפה.
מאחורי ישבו זוג שהתלחשו ורשרשו בתכניה כל הקונצרט. לא בקי באגרוף תאילנד (נמר?) אחרת היו שם מכות.
באתי הבייתה, הדלקתי מערכת ושמעתי בלי רעשים ובעצמה שאני אוהב (קירקבי/הוגווד. ביצוע אלוהי. לידיעת הקורא ש.ב.).
לא מחדש כלום, רק מדגיש שצריך גם וגם. ורצוי שהמערכת תישמע כמו יעלה אביטל

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
רק מדגיש שצריך גם וגם
לא זו המסקנה המתבקשת ממה שכתוב בפועל... :)

מצד אחד יש לך ביצוע יפה (פלוס מינוס), אבל שהתופעות הסביבתיות מקלקלות את החווייה ממנו.
מצד שני יש לך ביצוע "אלוהי", ללא הפרעות.

המסקנה ההגיונית מכאן: השני עדיף big time :)

עמיר

אריה

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לא זו המסקנה המתבקשת ממה שכתוב בפועל... :)

מצד אחד יש לך ביצוע יפה (פלוס מינוס), אבל שהתופעות הסביבתיות מקלקלות את החווייה ממנו.
מצד שני יש לך ביצוע "אלוהי", ללא הפרעות.

המסקנה ההגיונית מכאן: השני עדיף big time :)

עמיר

ממש לא, המערכת שלי לא נשמעת כמו יעלה אביטל.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
מצד אחד - יש לנו את הבלונדינית . יוצאים איתה לדייט. משלמים על ארוחה. סובלים כל הערב את הפטפוטים שלה. זה דייט ראשון. אחר כך דייט שני. עוד כמה שעות של בהייה בחזה שלה בזמן שהיא מקשקשת על משהו. סוף סוף חוזרים לבית. יש לה כאב ראש. או מחזור. שעות של משחק מקדים עד שהיא מוכנה. אחרי האקט היא שוב רוצה לדבר. ונעלבת אם לא תתקשר למחרת. אחרי 3 פעמים היא מדברת על חתונה וילדים.

מצד שני - יש בובה מתנפחת. שתקנית וצייתנית. מידות של בר רפאלי משולבת בג'יימי ג'יימיסון.

לפי הקריטריונים של עמיר - מה עדיף ?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
מצד אחד - יש לנו את הבלונדינית . יוצאים איתה לדייט. משלמים על ארוחה. סובלים כל הערב את הפטפוטים שלה. זה דייט ראשון. אחר כך דייט שני. עוד כמה שעות של בהייה בחזה שלה בזמן שהיא מקשקשת על משהו. סוף סוף חוזרים לבית. יש לה כאב ראש. או מחזור. שעות של משחק מקדים עד שהיא מוכנה. אחרי האקט היא שוב רוצה לדבר. ונעלבת אם לא תתקשר למחרת. אחרי 3 פעמים היא מדברת על חתונה וילדים.

מצד שני - יש בובה מתנפחת. שתקנית וצייתנית. מידות של בר רפאלי משולבת בג'יימי ג'יימיסון.

לפי הקריטריונים של עמיר - מה עדיף ?
יש לך idee fixe עם בלונדיניות?

זה ממילא רק צבע חיצוני, ולדון ז'ואן אמיתי זה לא משנה - בלונדינות, ברונטיות, גבוהות, נמוכות, רזות, שמנות, עשירות, עניות, נסיכות, איכרות, העיקר להוסיף לבלוג. בובות לא נחשבות - זה לא כיבוש. תשאל את לפורלו.

חוצמזה, הקריטריונים שלי מחוץ לעסק בשירשור הזה.
התייחסתי רק לצורה השגוייה של הסקת מסקנות.

ועדיף להיכנס לבלונדינית מאשר לשגיאות הלוגיות באנאלוגייה-כבייכול שלך.

ע

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אף אנלוגיה לא חופפת באחד על אחד שאם לא כן היתה מושא האנלוגיה עצמו.
מדובר על עניין פשוט - האם לקבל את הדבר "חי" ,עם כל הדפקטים שבו, או משהו מלאכותי ומשוחזר, יהיה נהדר ככל שיהיה.
זאת האנלוגיה והיא תקפה בעיניי.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
דרך אגב - את הקונצ'רטי של בראהמס עם אראו וג'וליני (פילהרמוניה-EMI) רכשתי ממך ? דיסק חביב מאד.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אף אנלוגיה לא חופפת באחד על אחד שאם לא כן היתה מושא האנלוגיה עצמו..
אנאלוגייה לא צריכה לחפוף בכל התחומים, אבל כן להיות מקבילה לחלוטין בתחום ההשוואה, ואחרת אינה תקפה.
מדובר על עניין פשוט - האם לקבל את הדבר "חי" ,עם כל הדפקטים שבו, או משהו מלאכותי ומשוחזר, יהיה נהדר ככל שיהיה.
המשותף כאן הוא המילה "חי", ולא התופעה.

אתה מנסה להקביל תחום שבו המהות היא האינטראקצייה בכל רגע, ובו מעורבים כל החושים (כולל השישי), לבין תחום שבו המהות היא אוסף צלילים חד-צדדי הפונה ישירות רק לחוש אחד בלבד.

יש כאלה שחשובים להם האירוע, יציאה מהביית, האווירה, תחושת הסיכון של האם יהייו פיספוסים, אי-המושלמויות, ראיית אנשים מנסרים, נושפים ומזיעים וכו' - לא אלה המוזיקה, אלא נספחים, והנאתם אינה נובעת מהמוזיקה נטו אלא מכלל החוייה הרב-חושית.
זאת האנלוגיה והיא תקפה בעיניי.
לוגיקה כנראה מעולם לא הייתה הצד החזק שלך, אבל -- לפי הצהרתך -- ניג'וס כן...

ואכן את הבראהמס קנית ממני :)
עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
חוצמזה, כל עניין ה"שיחזור" במוזיקה מוקלטת אינו אלא אספקט אודיופילי, שחשוב רק לחלק מאוכלוסיית האודיופילים שמראש היא קטנה, ולאוכלוסיית הפורומופילים להתווכח עליו.

העיקר לרוב האנשים הוא המוזיקה עצמה, שניתן ליהנות ממנה גם ברדיו המצ'וקמק של האוטו, וגם בטראנזיסטורים העלובים שייש במטבח או באמבאטייה או בחדר השינה.

כקיצור, הכל אצלך מתנקז בסופו של דבר לבלונדיניות...

אז אפרופו בלונדיניות, בנה copy/paste ממשהו שקיבלתי במייל:

אחד נכנס לבר, ושואל את הברמן: " זה לא אובמה וביבי שיושבים שם ? "
הברמן אומר: " כן, בכבודם ובעצמם ..."
האיש ניגש אל שניהם ואומר: " זה כבוד גדול לפגוש אתכם. תגידו, על מה אתם מדברים, אם אפשר לשאול ?"
ביבי אומר: " אנחנו מתכננים את מלחמת העולם השלישית ."
האיש בתמיהה: " באמת? ומה עומד לקרות בה ?"
ביבי אומר: "ובכן, אנחנו הולכים להרוג 140 מיליון ערבים, ובלונדינית אחת עם שדיים גדולים
".
האיש שואל בתמיהה גוברת והולכת: " בלונדינית עם שדיים גדולים? למה להרוג אותה?"
ואז ביבי פונה לאובמה , טופח לו על הכתף, ואומר: " אתה רואה, אמרתי לך שלאף אחד לא יהיה איכפת מה-140 מיליון ערבים !

עמיר

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
כאן אתה טועה. מוסיקה היא אכן תחום בו מעורבים לפחות 6 או 7 חושים, ולא תחום "אוסף צלילים חד צדדי".

חוץ מזה לוגיקה, כמו פורנוגרפיה, היא עניין של גיאוגרפיה. וגם של כמה כוסות שתית קודם.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
כאן אתה טועה. מוסיקה היא אכן תחום בו מעורבים לפחות 6 או 7 חושים, ולא תחום "אוסף צלילים חד צדדי".

חוץ מזה לוגיקה, כמו פורנוגרפיה, היא עניין של גיאוגרפיה. וגם של כמה כוסות שתית קודם.
לא ברור לי היכן הטעות ועל איזה חושים אתה מדבר, אהל נעזוב שטויות.

חוצמזה, האנאלוגייה שלך היא גם תלויית שפה, מה שמראה שאינה אנאלוגייה שעובדת. באנגלית, למשל, זה live music לעומת living doll, או doll that is alive - זו לא אותה מילה.

בקיצור, אל נא תשגל את בינתנו.

ע

אריה

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
עמיר,

אתה הולך לקונצרטים? באיזה תדירות? שמעת פעם קונצרט בחו"ל? עוגב בכנסייה?

אחת החוייות המרשימות ביותר בחיי היתה לשמוע את המיזררה של אלגרי בהופעה של ה-Tallis scholars (דווקא בישראל).

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
עמיר,

אתה הולך לקונצרטים? באיזה תדירות? שמעת פעם קונצרט בחו"ל? עוגב בכנסייה?

אחת החוייות המרשימות ביותר בחיי היתה לשמוע את המיזררה של אלגרי בהופעה של ה-Tallis scholars (דווקא בישראל).

אריה
ראשית, טעמי והעדפתי האישיים לא קשורים לתגובותי כאן. התייחסתי רק לכך שדרך הסקת המסקנות שגוייה וסותרת את הנתונים.

שנית, שמעתי קונצרטים בקונצרטחבאו (האקוסטיקה והתזמורת מהטובים בעולם), ב-Sofiensaal וב-Staatsoper של וינה (כנ"ל), ב-Philharmonie וב-Staatsoper בברלין, ב-Avery Fisher ובמטרופוליטאן בניו יורק, ועוד. ובהחלט שמעתי אורגאנים ביותר מכנסייה אחת.

מה שמרשים/מרגש עבור אחד יכול להיות שונה לחלוטין לאחר.

מי זה רה-רה? :)

עמיר

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
יש לי פטיש לאראו ... אפילו אם יש ביצועים טובים אחרים או טובים יותר - יש לי חולשה אליו. אז כל מה שהוא עושה הוא טוב. יש למשל סידי עם שם דבילי שאני ממש מכור אליו , אראו בשופן.
http://www.cduniverse.com/productinfo.asp?pid=8276092

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
שנית, שמעתי קונצרטים בקונצרטחבאו (האקוסטיקה והתזמורת מהטובים בעולם), ב-Sofiensaal וב-Staatsoper של וינה (כנ"ל), ...
תיקון טעות -- הייתי ב-Musikverein, לא ב-Sofiensaal (שנשרף).

עמיר

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
עוד לא שמעתי מערכת שמסוגלת לתת את החוויה של קונצרט חי, ושמעתי אי אלו מערכות עד היום. יש פה ושם הברקות של סט שנותן "כמעט פסנתר חי", אבל את החוויה של הרכב חי מול הפנים, אי אפשר לשחזר ממש במערכת.
הפרעות ברקע תמיד יש, וזה בהחלט מעצבן. קשה לשבת בקונצרט של הפיהרמונית בישראל (הגיל הממוצא של המאזינים 75) בלי סדרות של שיעולים בהפסקות ובינהן, ובלי לשמוע איזה מחומצנת גוערת בבעלה המסכן ששוב נרדם (והיא תמיד נרדמת אחריו), אבל גם בבית פתאום הטלפון מצלצל ולפעמים האשה נזכרת שצריך לדבר על משהו דווקא כשאני מתיישב לי בשקט מול המערכת, והילדים....
אז נכון שאחרי קונצרטים יש לי חשק להגיע הבייתה ולהדליק את המערכת (ותמיד זו שעה מאוחרת מידי) כי בבית כייף לי לשמוע מוזיקה, אבל עדיין קונצרט חי זה ה-דבר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור