איזה אוזניות נחשבות לטובות ביותר מבחינת תמורה למחיר איכות סאונד איכות בנייה ונוחות
שאלה טובה שיש בה קורטוב של דיעה כללית,למשל מסקירות ברשת,לבין ההעדפה הפרטית שלך ומן הסתם לאוזניים שלך.
אתה מדבר על אוזניות בטיפולוגיה של BT וביטול רעשים,אבל לא הזכרת מהו המקור. לצורך התשובה שלי,או אם תרצה קריאת הכיוון,אני מניח שהמקור יהיה טלפון חכם כלשהו.
אני לא מכיר היכרות אמפירית את האוזניות של Bowers & Wilkins אבל מביקורות בווב יש להן אופי סוני משלהן,לא ממש מצטיינות בתחום הבאס ומנגנון ביטול הרעשים לא מהמצטיינים בקטגוריה. למרות זאת: מועמדות ראויות ונחשבות בין הדגמים השכיחים אצל חובבי הג'אנר.
סוני. אני מניח שתלך לכיוון ה mdr1000x אף על פי שהיא הוחלפה בדגם חדש ממש לא מזמן - ולמיטב ידעתי עדיין לא משווק בארץ. הסוני עמוסה בטכנולוגיה,זמן סוללה שלה מהטובים בקטגוריה והיא אוזניה מאוד מפורטת יתרון בעיני המאזין וחיסרון בעיני מאזין אחר. בחיבור ישירות לטל חכם הפירוט שלהן עשוי להיות בעוכריהן. הן נוחות ונאות למראה ובעיתות בצימוד לטלפונים בעיקר איפונים. את השאר תוכל לקרוא כאן באתר בסקירה שלהן - אם תתאמץ לאתרה באמצעות מנוע החיפוש של האתר.
הבוס. מנגנון ביטול הרעשים שלהן נחשב לסמן הימני של הקטגוריה ויש מעט מאוד מתחרים להן בתחום הזה. מבחינה סונית: זו אוזנייה בגוון החם עם פירוט לא מהטובים בקטגוריה בתחום הגבוהים.
ה Beoplay H9. בכל הקשור לאיכות בנייה מראה וגם נוחות היא מהמובילות בקטגוריה. גם טכנולוגית היא נמצאת בקצה העליון. מבחינה סונית: זו אוזניה עם נטייה לגוון החם של האודיו עם באס מאוד טוב,מדויק ונוכח אם כי מעט מודגש ממה שבאמת יש במקור. יש לה אופי סוני משלה וצריך לאהוב או להתרגל אליו,מהיקרות בקטגוריה אבל בהחלט מהטובות שבה.
לסיכום:
הבוס היא Market Leader בתחום. עם זה קשה להתווכח. ברמה הסונית היא הפחות טובה אם איכות סונית,חוץ ממראה,היא שיקול מרכזי.
ה B&W יושבת במקום טוב באמצע לא מצטיינת בדבר ולא כושלת בדבר.
הסוני (בהנחה שתלך על ספינת הדגל כאמור או על המחליפה) עמוסה בטכנולוגיה,בעיתית בצימוד ועקומת הלימוד בתפעול שלה הארוכה בקטגוריה אבל:היא אוזנייה אודיופילית באמת קרי: מאוזנת ומפורטת לטוב בעין האודיופילית לרע באוזן האודיופילית אם המקור הוא טל חכם. עניין סוביקטיבי לחלוטין להחליט בו.
ה H9 שובה את העין ויש לה אופי סוני משלה עם נטייה ברורה לחמם את האודיו,גם איפה שזה לא צריך או אפילו קצת מוציא מההקשר הסוני של המקור אבל ... לא קשה להתאהב בו ולא רק,בגלל הפן הסוני. המראה יקירי המראה.
אופציות אחרות (באותה רמת מחיר ורמת סאונד):
Backbeat Pro 2 אוזניה שזולה כמעט במחצית מאלה שציינת אבל מפתיעה. מפתיעה בשלל הטכנולוגיות שמוטמעות בה, בנוחות השימוש ובאבא טוב - פלנטרוניקס. אבל: זו אוזניה מאוד מאוד חמימה. עם פירוט מאוד גדול בבאס,לא על חשבון השאר...ואת השאר מומלץ לקרוא בסקריה שלה פה באתר.
אופציה שנייה היא הסנהייזר מומנטום M2 מטיפולוגיה BT האחות החוטית שלה נסקרה כאן ונבחרה לאוזניית השנה בשנה שעברה. וזה...כבר אומר עליה הכל. האוזניה הזו,כמו גם השאר,צריכה כ 70 שעות ברייק אין שאחריהן מובטחת הנאה.
בהצלחה.
מנחם.