tomertsin
מושעה
- מעורבות
- 2,203
- נקודות
- 113
הכתבה מתוך אנגאדג'ט: https://www.engadget.com/2016/08/15/japan-audiophiles-install-own-electricity-poles/
תומר
תמונות מצורפות
נערך לאחרונה ב:
ועוד איך! וזה לא רק "עמוד חשמל", אלא עם טראנספורמאטור עצמאי!עמיר,
קצת יותר מטורף, לא הרבה...
היית מוציא כסף על קניית עמוד חשמל?
תומר
אם אני מבין נכון, אז לא הגיוני לעשות עמוד חשמל נפרד מסיבות של אודיו, ואחר כך להשתמש בו לכל הביית.אם אני מבין נכון,
העמוד אמור לקבל קו חשמל
שישרת את כל הצריכה הביתית,
כך שבכל מקרה חייבים קו בנפרד לאודיו.
לילה אפל, לילה אפל...זו ההקרבה שנותנת משמעות לחיים.
אברהם אבינו עמד להקריב את בנו יצחק רק בגלל ששמע קול שלחש לו באוזן...
גם ליפני שלנו הגיעו שמועות בעניין החשמל והעמודים הפרטיים, ובנוסף לזה, יש פיצר נוסף מאד שימושי, שבעתיד הוא גם יוכל לתלות את עצמו על אותו עמוד.
עמוד פרטי שלו... לא??
אגב, בארץ עמוד כזה יעלה הרבה יותר מאשר ביפן. כי זה עמוד חשמל ושנאי עבור מערכת סטריאו,אז צריך להוסיף מס קניה + מע"מ וכו'
שימרו על נפשותיכם מהג'ננה הזו.
כל הג'ננה היא רק מיצור עצמי של אסוציאציות אישיותזו ההקרבה שנותנת משמעות לחיים.
אברהם אבינו עמד להקריב את בנו יצחק רק בגלל ששמע קול שלחש לו באוזן...
גם ליפני שלנו הגיעו שמועות בעניין החשמל והעמודים הפרטיים, ובנוסף לזה, יש פיצר נוסף מאד שימושי, שבעתיד הוא גם יוכל לתלות את עצמו על אותו עמוד.
עמוד פרטי שלו... לא??
אגב, בארץ עמוד כזה יעלה הרבה יותר מאשר ביפן. כי זה עמוד חשמל ושנאי עבור מערכת סטריאו,אז צריך להוסיף מס קניה + מע"מ וכו'
שימרו על נפשותיכם מהג'ננה הזו.
תיקון לְמה?תיקון..
למה ביפן צריך עמוד חשמל נפרד וטרנספורמטור נפרד בשביל מגברי הספק??ביפן יש צורך בדבר הזה כי מתח החשמל הביתי הוא 100 וולט אז קיימת מגבלת זרם גבוה עבור מגברי ההספק. אך בארץ הבעיה הזו קטנה בהרבה.
עמיר,
קצת יותר מטורף, לא הרבה...
היית מוציא כסף על קניית עמוד חשמל?
תומר
בכל מקרה, אני בטוח שמי שמשלם מספיק יכול לקבל לדירה אחת מעמוד חשמל אחד שמשרת חצי רחוב הקצאת חשמל שמספיקה לשתיים או לשלוש דירות, אפילו אם יש בהן מגברי הספק אימתניים.
עמיר
למה ביפן צריך עמוד חשמל נפרד וטרנספורמטור נפרד בשביל מגברי הספק??
הם לא צורכים יותר ממזגנים -- אפילו מגברים של 500W לערוץ -- לא המצב הנפוץ -- צורכים פחות מקומקום חשמלי או תנור חימום של 2000W.
גאוני!מי שמשלם מספיק יכול גם לקבל תחנת חשמל פרטית לביתו...
זה לא מיוחד ליפן, והפאקטור של 2.3 במתח לא כזה משמעותי. יש גם מקום להניח שהתשתיות שם לא פחות טובות מכאן ושלא כל הוספת צריכה של כמה אלפי ואטים תגרום לתנודות רציניות במתח.מאותה הסיבה שיש צורך בשנאי נפרד לקדם מגבר ושנאי נפרד למגבר הספק- ורצוי שנאי עצמאי עבור כל אחד מערוצי ההגברה..
וגם קוו חשמלי עם פיוז נפרד בארון החשמל רק עבור מגברי ההספק.
כי זה מצמצם האינטראקציה בין המכשירים ב-פעימת עומס, לדוגמא מכות תופים ופעימות באס.
אם יש בעייה של "התנגדות פנימית" מקור החשמל + החיווט, כל הוספת עומס סטאטי יוריד את המתח, מה שלא משפיע לטובה על המערכת. אם אין, אז המקור לא כל כך מאותגר מהדינאמיות, מה גם שלא מדובר במי-יודע-מה הספקים.תנור חשמלי מציג עומס סטטי למערכת חשמל, בניגוד למגבר הספק, שכמובן שככל שהספקו גבוה יותר, מאתגר יותר את מערכת החשמל, בצריכה דינמית שפועמת בקצב המוסיקה.
נראה לי שמספיק. בוא נעצור כאן. אם אתה רוצה להוכיח/לייצר ג'ננה, אנא עשה זאת במקום אחר.
עמיר
זה אמור להטריד רק כאלה שייש להםאתה מבלבל במוח...