אודיופילים ביפן יכולים להתקין עמודי חשמל משלהם...

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
q_100.jpg

אודיופילים יעשו כל דבר לשכנע את עצמם כי הם מקבלים צליל טוב יותר, כולל התקנת עמוד חשמל משלהם ב-10 אלף דולר.

הכתבה מתוך אנגאדג'ט: https://www.engadget.com/2016/08/15/japan-audiophiles-install-own-electricity-poles/

BN-PJ496_0812js_P_20160812114215.jpg
עד לאן ההטרפה תגיע?

תומר

תמונות מצורפות

• q_100.jpg
    q_100.jpg
    KB 182.9 · צפיות: 487
  • BN-PJ496_0812js_P_20160812114215.jpg
    BN-PJ496_0812js_P_20160812114215.jpg
    KB 117.7 · צפיות: 484
נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
במה זה יותר מטורף מאשר פאזה נפרדת למערכת?
זה באותו כיוון, רק עם פוטנציאל יותר גבוה להשפיע לטובה (אם בכלל).

ההשקעה הכספית לכשעצמה אינה אינדיקציה לטירוף -- יש הרבה אנשים שעבורם $10K זה פחות מאשר עבורך 1,000 ש"ח (או אפילו 100 ש"ח ופחות).

ב-1,000 ש"ח לא היית עושה את זה?

מה שמעניין זה שכותב המאמר הנ"ל השקיע הרבה יותר מאמץ להוכיח שכל עניין הטיפול בחשמל מטומטם מאשר בדיווח עצמו.

עמיר

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
עמיר,

קצת יותר מטורף, לא הרבה...
היית מוציא כסף על קניית עמוד חשמל?

תומר

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
וואלה יש מצב.

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
אם אני מבין נכון,
העמוד אמור לקבל קו חשמל
שישרת את כל הצריכה הביתית,
כך שבכל מקרה חייבים קו בנפרד לאודיו.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר,

תומר
ועוד איך! וזה לא רק "עמוד חשמל", אלא עם טראנספורמאטור עצמאי!

"he installed a roughly $10,000 utility pole with his own transformer to get more electricity straight from the grid"

לא היית משקיע 1,000 ש"ח בשנאי מבדל להספק גבוה + סופר-פאזה נפרדת לגמרי מכל השכנים עם מכונות הכביסה והמזגנים שלהם והמקררים שמתחילים לפעול ושאר מזיקי-חשמל?

הייתי משקיע הרבה יותר.

עמיר

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
לא מאמין שכותב את זה אבל זה לא נראה לי כזה טירוף לשים 40 אלף שח על קו חשמל נפרד.
אני מכיר כמה שפירקו את זה על כבלים למערכת אז עמוד חשמל פרטי נשמע פתאום הגיוני:)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אם אני מבין נכון,
העמוד אמור לקבל קו חשמל
שישרת את כל הצריכה הביתית,
כך שבכל מקרה חייבים קו בנפרד לאודיו.
אם אני מבין נכון, אז לא הגיוני לעשות עמוד חשמל נפרד מסיבות של אודיו, ואחר כך להשתמש בו לכל הביית.

אז כנראה שהכל -- עמוד החשמל והטרנספורמטור הנפרדים הם לשירות המערכת בלבד.

עמיר

eyalw

אוהב את התחום
מעורבות
212
נקודות
43
לא שמעתם בלילה כלכלי .. אני חולק עם היוונים את רכישת מאגר הגז מתשובה .
עם הובלה ישירה לתחנת הכוח ומשם ישר לדווילה שלי :) היפנים האלו שלמו גרושים לעומת ההשעקעה שלי .

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
זו ההקרבה שנותנת משמעות לחיים.
אברהם אבינו עמד להקריב את בנו יצחק רק בגלל ששמע קול שלחש לו באוזן...
גם ליפני שלנו הגיעו שמועות בעניין החשמל והעמודים הפרטיים, ובנוסף לזה, יש פיצר נוסף מאד שימושי, שבעתיד הוא גם יוכל לתלות את עצמו על אותו עמוד.
עמוד פרטי שלו... לא??
אגב, בארץ עמוד כזה יעלה הרבה יותר מאשר ביפן. כי זה עמוד חשמל ושנאי עבור מערכת סטריאו,אז צריך להוסיף מס קניה + מע"מ וכו'
שימרו על נפשותיכם מהג'ננה הזו.:נגד:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
גם ליפני שלנו הגיעו שמועות בעניין החשמל והעמודים הפרטיים, ובנוסף לזה, יש פיצר נוסף מאד שימושי, שבעתיד הוא גם יוכל לתלות את עצמו על אותו עמוד.
עמוד פרטי שלו... לא??
אגב, בארץ עמוד כזה יעלה הרבה יותר מאשר ביפן. כי זה עמוד חשמל ושנאי עבור מערכת סטריאו,אז צריך להוסיף מס קניה + מע"מ וכו'
לילה אפל, לילה אפל... ;)
הכל בסדר?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמוד פרטי שלו... לא??
כל הג'ננה היא רק מיצור עצמי של אסוציאציות אישיות :נגד:

אין בזה שום רע לכשעצמו.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
תיקון..
ביפן יש צורך בדבר הזה כי מתח החשמל הביתי הוא 100 וולט אז אכן קיימת מגבלת זרם גבוה עבור מגברי ההספק. אך בארץ הבעיה הזו קטנה בהרבה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
תיקון לְמה?

ביפן יש צורך בדבר הזה כי מתח החשמל הביתי הוא 100 וולט אז קיימת מגבלת זרם גבוה עבור מגברי ההספק. אך בארץ הבעיה הזו קטנה בהרבה.
למה ביפן צריך עמוד חשמל נפרד וטרנספורמטור נפרד בשביל מגברי הספק?? :(

הם לא צורכים יותר ממזגנים -- אפילו מגברים של 500W לערוץ -- לא המצב הנפוץ -- צורכים פחות מקומקום חשמלי או תנור חימום של 2000W.

ואולי היפני הזה משתמש דווקא במגבר מנורתי של 8 ואט לערוץ?

בכל מקרה, אני בטוח שמי שמשלם מספיק יכול לקבל לדירה אחת מעמוד חשמל אחד שמשרת חצי רחוב הקצאת חשמל שמספיקה לשתיים או לשלוש דירות, אפילו אם יש בהן מגברי הספק אימתניים.

עמיר

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
עמיר,

תומר

אתה דווקא בפורום הנכון לדברים האלה o_O

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
בכל מקרה, אני בטוח שמי שמשלם מספיק יכול לקבל לדירה אחת מעמוד חשמל אחד שמשרת חצי רחוב הקצאת חשמל שמספיקה לשתיים או לשלוש דירות, אפילו אם יש בהן מגברי הספק אימתניים.
עמיר

מי שמשלם מספיק יכול גם לקבל תחנת חשמל פרטית לביתו...

למה ביפן צריך עמוד חשמל נפרד וטרנספורמטור נפרד בשביל מגברי הספק?? :(

מאותה הסיבה שיש צורך בשנאי נפרד לקדם מגבר ושנאי נפרד למגבר הספק- ורצוי שנאי עצמאי עבור כל אחד מערוצי ההגברה..
וגם קוו חשמלי עם פיוז נפרד בארון החשמל רק עבור מגברי ההספק.
כי זה מצמצם האינטראקציה בין המכשירים ב-פעימת עומס, לדוגמא מכות תופים ופעימות באס.

הם לא צורכים יותר ממזגנים -- אפילו מגברים של 500W לערוץ -- לא המצב הנפוץ -- צורכים פחות מקומקום חשמלי או תנור חימום של 2000W.

תנור חשמלי מציג עומס סטטי למערכת חשמל, בניגוד למגבר הספק, שכמובן שככל שהספקו גבוה יותר, מאתגר יותר את מערכת החשמל, בצריכה דינמית שפועמת בקצב המוסיקה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
מי שמשלם מספיק יכול גם לקבל תחנת חשמל פרטית לביתו...
גאוני!

וזה ממש כדאי, כי אז הוא קרוב למקום של קרינה גרעינית, ו/או לזיהום ולרעשים של תחנת כוח.

מאותה הסיבה שיש צורך בשנאי נפרד לקדם מגבר ושנאי נפרד למגבר הספק- ורצוי שנאי עצמאי עבור כל אחד מערוצי ההגברה..
וגם קוו חשמלי עם פיוז נפרד בארון החשמל רק עבור מגברי ההספק.
כי זה מצמצם האינטראקציה בין המכשירים ב-פעימת עומס, לדוגמא מכות תופים ופעימות באס.
זה לא מיוחד ליפן, והפאקטור של 2.3 במתח לא כזה משמעותי. יש גם מקום להניח שהתשתיות שם לא פחות טובות מכאן ושלא כל הוספת צריכה של כמה אלפי ואטים תגרום לתנודות רציניות במתח.

תנור חשמלי מציג עומס סטטי למערכת חשמל, בניגוד למגבר הספק, שכמובן שככל שהספקו גבוה יותר, מאתגר יותר את מערכת החשמל, בצריכה דינמית שפועמת בקצב המוסיקה.
אם יש בעייה של "התנגדות פנימית" מקור החשמל + החיווט, כל הוספת עומס סטאטי יוריד את המתח, מה שלא משפיע לטובה על המערכת. אם אין, אז המקור לא כל כך מאותגר מהדינאמיות, מה גם שלא מדובר במי-יודע-מה הספקים.

נראה לי שמספיק. בוא נעצור כאן. אם אתה רוצה להוכיח/לייצר ג'ננה, אנא עשה זאת במקום אחר.

עמיר

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
נראה לי שמספיק. בוא נעצור כאן. אם אתה רוצה להוכיח/לייצר ג'ננה, אנא עשה זאת במקום אחר.

עמיר

אתה מבלבל במוח...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור