אהלן חבר'ה. אני חדש פה. עזרתכם תתקבל בברכה (ועוגיות).

useless

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי. אני חדש פה, ולא מבין כמעט כלום בציוד אלקטרוניקה. ולכן -- כמה שאלות ברשותכם בשביל לפוגג את הבלאגן [העצום] שיש לי בראש כרגע. אני מתנצל על אורך ההודעה, אבל הסיבה נעוצה בכך שניסיתי להיות כמה שיותר אינפורמטיבי בשביל לחסוך שאלות מיותרות.

(1) לאחרונה קיבלתי פטיפון, מגבר *ו* תקליטים ליום הולדת. במזל רב, ואחרי שליחת הפטיפון למעבדה, הצלחתי לחבר את הפטיפון למגבר (Marantz PM57) ואל לרמקולים של מערכת הסוני שלי (אני לא חושב שיש דגם. הם פשוט באו עם המערכת) -- והכל עובד כמו שצריך. כלומר, הפטיפון. הבעיה שלי היא שמאחר והמערכת לא מחוברת אל המגבר, אני כבר לא יכול להשתמש בנגן התקליטורים שלי. חבר אמר לי שאם אני אחבר את המערכת (המוגברת בעצמה) אל המגבר, הרמקולים שלי ישרפו והאיכות תרגיש כמו דיסטורשן רע. האם זה נכון? האם יש פיתרון קסמים? מה לעזאזל עושים עם זה? קשה לי לוותר על המערכת החמודה שלי, גם בעבור הפטיפון [המגניב לאללה!]. מצד שני, פטיפון לא מחובר יגרם לזריקתו אל הבוידעם ברגע שאני אבין שהוא תופס מקום יקר.

(2) לאחרונה שוטטתי במחסן שלנו ביום קיץ נעים. אחי, שהיה מבין גדול בציוד אודיו (אבל כיום גר בחו"ל) בנה לעצמו משהו שנראה כמו מערכת לא רעה בכלל לעיניים הבלתי מזוינות. לרוע המזל, הוא היה שומע בה טראנסים, וכל הציוד הדי יקר שהוא קנה נשאר שם מבוזבז.
מאחר שעברנו למושב, ועכשיו יש לי חדר די גדול, תהיתי אם אני יכול להשתמש בכל הציוד הזה בשביל עצמי, או אם בכלל כדאי לי, או מה זה הציוד הזה ואיך מחברים אותו? מאחר שיכולת ההסברה שלי בנושא הזה שואפת לאפס, הרשתי לעצמי לצלם את כל מה שראיתי שם ולתת לכם להחליט -- במה מדובר, האם הרמקולים טובים? האם המתח תקני? האם אני לא אפוצץ את הבית בנסיונות שווא? :)

אז ככה, צירפתי את התמונות, ועכשיו להסברים. בתמונה "5" אתם יכולים לראות את כל הסמתוכה.

"1" -- מה שנראה כרמקול קטן ושמן (אולי סאבוופר?). רשום עליו California BOOM, כמצורף בתמונה "1א", ויש לו שני קליפסים סטנדרטיים של פלוס ושל מינוס.

"2" -- זוג רמקולים כאלה -- גדולים ועבים. לא רשומה חברה, אבל זה נראה כמו רמקול "מסיבות" כזה. מה שתהיתי לגביו, כמצורף ב"2א" הוא שהחיבור שלו זו מן הברגה מוזרה כזו. איך מחברים את זה למגבר, בכלל?

"3" -- זוג רמקולים גדולים ומאורכים של חברת Peerless. מאחורה (כמצורף בתמונה "3א") רשום "250 WATTS, Sensitivity 93db" ומשהו כמו "Professional sound system", או חרטוט מסוג זה.

"4" -- רמקול אחד, מרובע ושמן, גם הוא של חברת Peerless, אבל הקטע המוזר הוא שיש לו מלא-מליונים מתגים מוזרים מאחורה, כמצורף בתונה "4א". עושה רושם שזה משהו ששולט על באסים? לי אין מושג.

בנוסף, מצאתי גם מגבר שככל הנראה הוא השתמש בו. לא צילמתי כי זה כבר היה ארוז בתוך קופסה ולא רציתי להוציא. האם למגבר הזה יש עדיפות על שלי?

ועכשיו לשאלת השאלות: האם בכלל יש לי מה לעשות עם ציוד שכזה? החדר שלי ד גדול, כאמור, אבל אני לא נוהג לשמוע מוסיקה בווליום מטורף או משהו כזה. סגנונות המוסיקה שלי הם ג'אז, רוק, ישראלית, מטאל, פופ, כאלה. הרעיון ההתחלתי שלי היה בכלל לדאוג לבעיית הפטיפון / מערכת ולחבר כל אחד מהם בסט רמקולים נפרד. אחרי שראיתי את כל הרמקולים האלה, אני בכלל מבולבל ולא יודע מה המטרה שלהם או אם הם בכלל יהיו טובים לי.

נ.ב. מצטער על איכות התמונות. מצלמת פלאפון, ת'ם יודעים.
נ.ב.(2) תודה *רבה* לכל מי שטרח לקרוא ולהגיב. מצטער על החפירה, אני פשוט כאן בשביל ללמוד. יום נעים. :)

תמונות מצורפות

• 5.jpg
    5.jpg
    KB 25.9 · צפיות: 470
  • 1.jpg
    1.jpg
    KB 32.1 · צפיות: 430
  • 1א.jpg
    1א.jpg
    KB 21.5 · צפיות: 281
  • 2.jpg
    2.jpg
    KB 33.1 · צפיות: 452
  • 2א.jpg
    2א.jpg
    KB 33.3 · צפיות: 418
  • 3.jpg
    3.jpg
    KB 34.7 · צפיות: 427
  • 3א.jpg
    3א.jpg
    KB 38.3 · צפיות: 437
  • 4.jpg
    4.jpg
    KB 24.9 · צפיות: 416
  • 4א.jpg
    4א.jpg
    KB 36.9 · צפיות: 421

meir78

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
אני במקומך היתי מוכר את הכל בשוק הפשפשים וקונה איזה קומפקט ורמקולים משהו נחמד ב2000-3000 שח יד שנייה.

useless

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני לא ממש יכול למכור את זה כי זה של אחי, ולא שלי. ואני בטח ובטח לא יודע כיצד לתמחר אותם וע"ב אילו קריטריונים. כמו גם, אני לא מעוניין בשלב זה להוציא כסף -- אלא רק להשתמש במצרכים שיש כאן כרגע. התוכל להאיר את עיניי בנוגע לפרטים הטכניים?

useless

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
חבל. טוב, אני ניסיתי.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא הבטיחו כאן עוגיות? :)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אז ככה.

את הרמקולים המקצועיים {למסיבות} שים בצד.

השמן עם הממתגים הוא סאב וופר שתפקידו לטפל בתדרים הנמוכים {בסים בלבד}. הרמקולים שלך הם מבית פירלס ואני מקווה בשבילך שפירלס דנמק ולא פירלס מהתקופה שהתחילו לחסוך בעליות. אם הוא מדנמרק את זה בסדר.

את הרסיבר אינני מכיר בדגם אך מבחינת חברה הוא גם בסדר.

מה שעלייך לעשות הוא כך.
1- לחבר את הפירלס הגדולים ליציאות של הרמקולים הקדמיים במגבר.
2- לחבר את ה"שמן" ליציאת ה-SUB
3- לחבר מקור שמע {קומפקט לכניסת CD או DVD, פטיפון לכניסת פונו}
4- למקם את הקידמיים מולך במרחק שווה זה מזה וממך.
5- למקם את ה"שמן" במקום שבו יש הכי הרבה בס בחדר {ממש להיסתובב בחדר עד שאתה מרגיש שבמקום מסויים יש הכי הרבה בס. שם תמקם אותו עם הפנים אלייך והממתגים לקיר}.
6- לשים בקערה חצי קילו קמח.
7- לא יותר מידי שמרים
8- כוס מים
9- שמן סומסום בערך 3 כפות.
10- 6 כפות סוכר חום.
11- לש את הבצק עד קבלת שליחטה צמיגית.
12- מכניס לתנור ל-180 מעלות למשך 15 דקות {לתנות שחומם מראש}
13- נותן לעוגיות להיתקרר.
14- מורח שוקולד נוטלה למעלה.
15- מעביר לנו את העוגיות שהבטחת.

בברכה: נמר לוי.

useless

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לא כ"כ מהר שם עם העוגיות, נמר טרף.

הנה הבעיה: המגבר, שהוא בסה"כ מחברה טובה (כך אומרים) -- הוא מגבר סטריאופוני בלבד, והסאבוופר אקטיבי [אם הבנתי נכון, בעל חיבור לחשמל] ולא פסיבי. מה שאומר: אין יציאה ל"סאב", אלא רק מקום פנוי לסט נוסף של רמקולים. האם יש דרך (כל דרך) לחבר אותו באופן סביר?

תודה רבה על ההתייחסות. הרגשתי מנודה שם לרגע. (lol)

useless

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ודבר נוסף ואחרון: אם אני רוצה לחבר את המחשב למגבר, אני צריך כבל 3.5PL->2RC? וגם, מה ההבדל בין יציאת AUX ליציאת CD?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אם המגבר הוא ללא יציאת סאב {עדיף בלי גם ככה} אז ניתן לרכוש מפצל RCA ולחבר את הסאב בצד אחד ליציאה של המקור הניבחר.

לגבי השאלה השניה - נכון זהו הכבל שאתה צריך.
לגבי השלישית - אין הבדל זה רק עיניין של נוחות.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור