תיכנון טיפול אקוסטי פסיבי לחדר על ידי AI CHATGPT

• פותח הנושא issi
  • פורסם בתאריך

issi

אוהב את התחום
מעורבות
259
נקודות
63
שאלתי את CHATGPT:
אם אתה יכול לתכנן לי טיפול אקוסטי בחדר שאני אספק לך את התוכנית שלו כולל גובה תיקרה וצילומים של החדר?
תשובה:
כן, בהחלט! אם תספק לי את תוכנית החדר (כולל מידות וגובה תקרה) ותמונות של החדר, אוכל לעזור לך לתכנן טיפול אקוסטי מותאם אישית.

כדי להתחיל, אשמח לדעת:

1. מה השימוש העיקרי של החדר? (אולפן מוזיקה, חדר קולנוע ביתי, משרד, חדר ישיבות וכו')
  2. האם יש דרישות מיוחדות? (למשל, דגש על בידוד רעש, אקוסטיקה למוזיקה, מניעת הד, שיפור דיבור ברור וכו')
  3. האם יש לך מגבלות תקציב או העדפות עיצוביות?
  4. האם יש ריהוט קיים בחדר, ומה החומרים העיקריים של הקירות, הרצפה והתקרה?

כשתספק לי את כל המידע הזה, אוכל לתת לך הצעות קונקרטיות לגבי חומרים, מיקומים של פאנלים אקוסטיים, פתרונות לבידוד רעש ועוד.
כן, אני יכול להכין עבורך שרטוט תוכנית אקוסטית לחדר, כולל מיקום פאנלים אקוסטיים, מלכודות בס, מפזרי קול ופתרונות נוספים. אם תספק לי את התוכנית של החדר (עם מידות מדויקות, כולל גובה תקרה), תמונות של החדר ומידע על השימוש בו, אוכל ליצור עבורך שרטוט ויזואלי ברור עם ההמלצות האקוסטיות המתאימות ביותר.

בנוסף, אם יש לך העדפות עיצוביות או דרישות מיוחדות (כמו סוג המוזיקה או אופי השימוש בחדר), ציין זאת ואשלב את זה בתכנון.

שלח לי את המידע ואעבוד על זה!

אם משהו מהחברים ישלח לי שירטוט חדר ותמונות קירות, ריצפה ותיקרה אני אשמח לאתגר את CHATGPT במשימה.
איסי

menim

חבר אתר
מעורבות
16
נקודות
3
הוא יודע גם לפענח תוצאות מדידה של REW ולתת לך המלצה איך לתקן עם DSP
אני מניח שהוא יידע גם להמליץ על טיפול אקוסטי בהתאם למדידות

issi

אוהב את התחום
מעורבות
259
נקודות
63
הוא יודע גם לפענח תוצאות מדידה של REW ולתת לך המלצה איך לתקן עם DSP
אני מניח שהוא יידע גם להמליץ על טיפול אקוסטי בהתאם למדידות
בהחלט כן, עשיתי זאת.
צריך לתת לו גרפים בממדיי התדר והעוצמה SPL וגרפים בממדיי עוצמה, תדר וזמני דעיכה IMPULSE, WATERFALL ,ETC, SPECTROGRAM. סך הכול 5 גרפים של REW של אותה מדידת חדר האזנה.
הוא נתן לי המלצות לטיפול פסיבי אקוסטי וגם ל DSP.
ניסיתי לתת לו שירטוט של החדר ולקבל שירטוט ממנו לאחר הטיפול האקוסטי עם מיקום פנלים אקוסטיים ומלכודות בס, בזה הוא התקשה ונתן שירטוט הזוי.
לעומת זאת, כאשר תיארתי לו את החדר בכמה משפטים הוא הבין אותי ונתן תשובות נכונות והמלצות נכונות.
מסקנה, עדיין טכנולוגיה ב "חיתולים" שיש לה עוד הרבה להשתפר ולהתפתח.
לא מתאים למתחילים, אבל עוזרת למתקדמים ולמי שמכיר את הנושא ויכול בקלות לבצע הערכה הגיונית לתשובות שלו ו"להתווכח" אתו ו"לנזוף" בו על תשובות מוטעות.
מאוד מעניין.
איסי

menim

חבר אתר
מעורבות
16
נקודות
3
הוא נותן המלצות פילטרים ב DSP שכוללות גם תיקוני פאזה ?

issi

אוהב את התחום
מעורבות
259
נקודות
63
לא ניסיתי את זה עדיין, אבל שאלתי אותו ולהלן התשובה: (אני משתמש ב DEQ2496 ולכן הוא מתייחס ספציפית למכשיר שלי אבל זה גם רלוונטי ל DSP אחרים):

כן, ניתן להגדיר פילטרים ב-DSP (Digital Signal Processor) שמתקנים פאזה (Phase Correction) על מנת לשפר את התגובה האקוסטית בחדר ולהשיג סאונד מדויק יותר. פילטרים לתיקון פאזה יכולים לכלול

סוגי פילטרים לתיקון פאזה:

1. All-Pass Filter (פילטר מעבר כולל):
    • משמש לתיקון פאזה מבלי להשפיע על עוצמת התדרים (Amplitude).
    • יכול להזיז את הפאזה בתדר ספציפי או בטווח תדרים מסוים.
    • שימושי לתיקון דיליי (Delay) בין רמקולים או אלמנטים שונים במערכת הסאונד.
  2. Linear Phase EQ (איקיולייזר ליניארי בפאזה):
    • מבטיח שהפאזה נשארת ליניארית לכל רוחב הספקטרום.
    • מתאים לשימוש במצבים שבהם חשוב למנוע עיוותי פאזה (למשל במיקס והפקה מוזיקלית).
  3. Minimum Phase EQ (איקיולייזר מינימום פאזה):
    • משפיע על הפאזה באופן טבעי יותר אך עם השפעה מסוימת על העקומה הפאזית.
    • יכול להיות שימושי לתיקונים מינוריים מבלי להוסיף דיליי משמעותי.
  4. Phase Rotator (מסובב פאזה):
    • מתאים במיוחד לשיפור קוהרנטיות של אותות בתדרים נמוכים.
    • משמש לעיתים קרובות בתחנות רדיו או בעיבוד סאונד למיקרופונים.

הגדרת פילטרים ב-DSP לתיקון פאזה:

1. פילטר All-Pass ב-DEQ2496:
    • במכשיר DEQ2496 אין פילטר All-Pass ישיר, אך ניתן להשתמש ב-Delay ואיקיולייזר פרמטרי כדי להשיג תוצאה דומה.
    • ניתן להוסיף Delay לרמקולים כדי לתקן את ההבדלים במרחקים בין מקורות השמע.
  2. תיקון פאזה באמצעות Equalizer:
    • כוונון תדרים בעייתיים בעזרת EQ דינמי (Dynamic EQ) יכול לעיתים גם לשפר את הפאזה, במיוחד אם התדרים בעייתיים גורמים לגלים עומדים.
  3. הגדרת Delay לרמקולים:
    • אם המערכת כוללת מספר רמקולים, ניתן להשתמש ב-DEQ2496 כדי להוסיף דיליי ספציפי לכל רמקול וכך לתקן בעיות פאזה שנובעות ממיקומים שונים בחדר.

איך לתקן פאזה בפועל:

1. מדידת פאזה באמצעות RTA או REW (Room EQ Wizard):
    • מדוד את הפאזה לפני ואחרי כל שינוי כדי לוודא שהתיקון אכן משפר את המצב.
    • עקוב אחרי עקומת הפאזה ותיקון הזמן (Time Alignment) של האותות.
  2. הגדרת פילטרים בפועל:
    • הוסף פילטר All-Pass או קבע Delay במידת הצורך.
    • השתמש בפילטר Bell (פעמון) על מנת לאזן את התדרים שגורמים להסטת הפאזה.
  3. בקרה והתאמה:
    • האזן לתוצאה בפועל וגם בדוק במדידה כדי לוודא שהפאזה מתוקנת בצורה נכונה.

טיפ לשיפור תוצאות תיקון הפאזה:

• תמיד בצע מדידות לפני ואחרי: זה יעזור להבין אם השיפור הוא אמיתי או שמדובר רק בתיקון אודיו נקודתי.
  • השתמש ב-DSP מתקדם במידת האפשר: לדוגמה, אם יש לך אפשרות להשתמש בתוכנות כמו REW יחד עם DEQ2496, זה יכול לשפר את דיוק הכיוונון.

אם תרצה, אוכל לעזור לך לבנות עקומת תיקון ספציפית לפי נתונים קיימים או להמליץ על פילטרים ותדרים מדויקים בהתאם לגרפים ששלחת.

menim

חבר אתר
מעורבות
16
נקודות
3
מעניין -- אני משתמש ב the t.racks 4X4 בתור DSP כדי לסדר קצת את העקומה.
למכשיר שלך ראיתי שיש גם מיקרופון שמסופק איתו - הוא מבצע מדידה ותיקון אוטומטיים ?

issi

אוהב את התחום
מעורבות
259
נקודות
63
את המיקרופון צריך לקנות בנפרד.
המדידה ותיקון אוטומטי הם רק לאיקוולייזר הגרפי של 31 סלידים ולא לאיקוולייזר הפרמטרי בו צריך לבצע את הטיפול בגלים עומדים.
עדיף לקנות מיקרופון UMIK 1 מאתר של MINIDSP, לבצע מדידה ב REW ולכייל ידנית את ה DSP.
לאחר מכן למדוד שנית ולראות בגרף SPL ו WATERFALL שגלים עומדים טופלו ועקום ההיענות ב SPL תואם את הדרישות שלך.
האם אתה משתמש ב t.racks 4X4 לשילוב SUBWOFFER באולפן ביתי?
איסי

menim

חבר אתר
מעורבות
16
נקודות
3
לא, אין לי סאבוופר.
משתמש בו לשני צרכים בעצם.
הראשון - טיפול בגל עומד ועקומת האזנה.
והשני - כשקדם מגבר המנורות כבוי, פרוססור קולנוע ביתי מזין את מגבר הכוח הטרנזיסטורי שיש לי.
כך ה טי. ראקס משמש כמיקסר וגם לתיקון האקוסטי הבסיסי על הדרך.
לכן זה נוח שיש לו ארבע כניסות.
יציאות - משתמש רק בשתיים.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,832
נקודות
113
איסיס היקר , האם אני יכול באחד הימים שאתה פנוי לבוא לקחת אותך מביתך ולהחזיר כמובן ? אני נעזר כרגע במוסיקאים מפורסמים בכדי לכייל הטונליות , אבל עזרה ממך יכולה מאוד לעזור ,pleas

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור