מדפסת Epson L5290 במבחן

תמיר עיואן
30-06-2024 19:16

שמתם לב שיותר ויותר עסקים עוברים לניהול מסמכים אלקטרוני? למעשה, משימות רבות שדרשו בעבר הדפסה, מתאפשרות כיום אונליין. אם בעבר נדרשנו להדפיס מסמכים על מנת לחתום עליהם, הרי שבמקומות רבים היא הוחלפה בחתימה דיגיטלית. גם הקלסרים במשרדים רבים הוחלפו בשרת מחשבים קומפקטי ששומר לנו על אינספור מסמכים. אפילו סקירת מסמכים שהיתה כה פופלרית בעבר, מתאפשרת כיום באמצעות הסמארטפון.

למרות האמור, יש משימות כדוגמת התקשרות עם משרדי ממשלה, הגשת עבודות בבית ספר ואפילו הפקת תמונה, שעדיין דורשות הדפסה, סריקה, ואפילו שליחת פקס. המצבים הללו גורמים לרבים מאיתנו לחפש מכשיר אחד שמסוגל לעשות הכל: להדפיס, לסרוק ולשלוח פקסים.

יתכן והמגמות שפורטו מעלה גורמות לכם לחשוב שתחום ההדפסה משתנה, אבל יש יצרנית אחת בולטת ששומרת על חדשנות מדי שנה.

אפסון

תאגיד Seiko Epson, או בקיצור אפסון, החל את דרכו בשנת 1942 בשם Daiwa Kogyo. ב- 1964 פרצה אפסון לעולם עם שעוני סייקו, ב- 1968 המציאה את מדפסת המיני הראשונה, ב -1982 את השעון טלוויזיה הראשון, ב- 1984 את הטלוויזיה הצבעונית הניידת ואת מדפסת הזרקת הדיו הראשונה. ב- 1989 השיקה את מקרן ה-LCD.

המפגש שלי עולם המדפסות החל לפני כ-25 שנים, עת עבדתי במחלקת האלקטרוניקה של אופיס דיפו במקביל ללימודים. כסטודנט צעיר העסק בהגשת אינספור עבודות מודפסות, חשתי שמדובר בתור הזהב של עולם המדפסות, ולכן יכולתי להיחשף לביצועי שלל היצרניות, שרובן ניסו להוכיח שההדפסה שלהן זולה במיוחד. מול כולן היתה אחת שהשקיעה יותר מכולן בצורך להוכיח שהדפסה לא צריכה להיות רק זולה, אלא גם איכותית, הלא היא אפסון.

L5290

ה-L5290 היא מכשיר רב-תכליתי שמאפשר להדפיס, לסרוק, להעתיק מסמכים ואפילו לשלוח ולקבל פקסים, והכל במכשיר אחד. מכיוון שאפסון מייעדת אותו למשרדים, בתי עסק ואפילו לשימוש פרטי, ביקשתי אותו לסקירה.

מדפסת L5290

באריזה

תכולת האריזה כוללת את המדפסת, כבל חשמל נתיק, הוראות הפעלה, דיסק ובקבוקוני צבע.

תכולת אריזה

תכולת אריזה

עיצוב

אחד הדברים שמרגישים עם ההתעסקות עימה, הוא שה- L5290 בנויה באופן מאד איכותי אבל גם מעט שברירי. ניכר שמישהו השקיע מחשבה עמוקה בתיכנון שלה. גוף המדפסת יציב, אבל הפלסטיק שלה דק יחסית, ולכן גמיש. בפתיחת האריזה יש לשחרר פסי דבק שמעגנים את הפלסטיקים בעת ההובלה, ובשיחרור שלהם מרגישים שמדובר במוצר שיש לנהוג עימו בעדינות. גם בפתיחת שניתן לגשת בקלות ובנוחות לתוך המנגנון שלה במידה ונייר נתפס בה. המגש שלה עשוי פלסטיק גמיש יחסית, ועם זאת לא נראה שיחווה התעוותות עם הזמן. את מכסה הסורק ניתן להותיר פתוח, והצירים שלו מסוגלים גם להתרומם קצת, במידה וצריך לסרוק חוברת.

פסי דבק שיש לחלץ, כולל אחד מפתיע שדורש פתיחתה

פסי דבק שיש לחלץ, כולל אחד מפתיע שדורש פתיחתה

היא שוקלת 5 קילו, ומידותיה 37 ס"מ רוחב על 35 אורך, על 24 גובה, כך שהיא לא תופסת יותר מידי מקום על השולחן או מדף ייעודי.

בשונה ממדפסות מתחרות, ל-L5290 יש צג בגודל 1.44 אינטש, עם תצוגה ברורה, והתפריט מהיר וקל לניווט. בנוסף, לא חייבים להיות בקו ישר מול הצג כדי לראות את הכתוב, אבל גודל הפונט שעליו מחייב ענידת משקפי ראיה למי שצריך אותן.

EcoTank

כעיקרון, קיימות שתי טכנולוגיות עיקריות להדפסה: לייזר והזרקת דיו, כשלייזר היה נפוץ יותר בקרב אירגונים, מכיוון שעלויות ההדפסה שלו לדף היו ידועות כזולות יותר בהשוואה להזרקת דיו, אולם לשם פעולתה היה נפלט חום רב, כך שצריכת החשמל שלה היתה גבוהה יותר. בסוף שנת 2022 הודיעה אפסון שבכוונתה לעצור לחלוטין את המכירה וההפצה של מדפסות לייזר עד שנת 2026 בשל ההשלכות הסביבתיות. כבר בשנת 2015, הציגה אפסון טכנולוגיית EcoTank, שאינה כוללת מחסניות דיו כבעבר, אלא בקבוקי דיו איתם ממלאים את המיכלים במדפסת.

סדרת מדפסות הזרקת הדיו EcoTank, שפותחה על ידי יצרנית המדפסות Epson, הציעה חלופה למחירי מחסניות הדיו היקרות שלעיתים היו במחיר של מדפסת חדשה. כך הציעה אפסון למלא את המיכלים שלה במקום לרכוש מחסניות דיו חדשות.

המשמעות היא בזבוז מחסניות מופחת, והימנעות מהצורך בזריקת או מיחזור מחסניות ריקות. בקבוקי דיו נמכרים במחיר זול יותר ממחסניות, וכך הלקוחות מרויחים. בנימה אישית אציין ש-15 שנה לפני שאפסון השיקו את ה- EcoTank, בהיותי סטודנט דלפון שמדפיס ללא סוף, מילאתי את מחסניות הדיו בקסת דיו (מיכל דיו לעט נובע), כך שהלכה למעשה ייצרתי את הגרסה המוקדמת ל- EcoTanK.

עלות הדפסה

עלות ההדפסה של ה- L5290 נמוכה יחסית למתחרים עם מחסניות, מכיוון שמכלי הדיו שלהם גדולים, ויכולים להחזיק מעמד עד כשנתיים לפני שייתיבשו. באפסון טוענים שבשונה ממחסניות שהדיו שלהם חשוף לאויר, הדיו ב- EcoTank אינו מתייבש מהר, מכיוון שמצוי בתוך מיכל אטום ונחשף לאוויר רק במהלך ההדפסה. היצרן מצהיר כי מיכל הדיו השחור יכול להפיק עד 4,500 דפים, ואילו שלושת המיכלים הציבעוניים יכולים להפיק יחדיו עד 7,500 דפים.

בקבוקי EcoTank במקום מחסניות דיו

בקבוקי EcoTank במקום מחסניות דיו

מהירות הדפסה

היצרן מצהיר על מהירות מקסימלית של 33 דפים בדקה, באיכות הדפסה Draft בשחור לבן, ו-15 דפים לדקה בצבעוני. מהירות ההדפסה של ה- L5290 תלויה כמובן באיכות ההדפסה, אחוז כיסוי ההדפסה על הדף, האם החיבור של המדפסת קוי או Wi-Fi, כמה מורכב וכבד המסמך ואפילו התוכנה שבאמצעותה מדפיסים, אבל ככלל מדובר בהדפסה מהירה ביותר. אם חשבתם שבדיקת מהירות הדפסה היא נתון ערטילאי שכל יצרן יכול להמציא ככל העולה על רוחו, אז מסתבר שאפילו לזה קיים תקן ISO, שמגדיר את קריטריוני ההדפסה, ולפיו מבוצעות הבדיקות.

יכולת העמסה

אפסון מציינים שניתן להזין במגירה הראשית עד 100 דפים רגילים. אני מעדיף שלא להעמיס על המדפסת יתר על המידה כדי למנוע סחיבת מספר דפים יחדיו. בנוסף, מגירת ההדפסות יכולה להכיל עד 30 דפים שהודפסו. זה כמובן נוח מאד, מכיוון שבמדפסות עם מגירה קטנה, יש להסיר את הדפים שהודפסו, כדי למנוע קיפול במידה וההדפסה נמשכת והדפים נאגרים.

טיפול בדפים תקועים

אחת התופעות המעצבנות והכמעט בלתי נמנעות במדפסות היא תקיעה של דף. נדמה שדווקא בסיטואציה בה הכי נדרשים למדפסת, הדף נתקע. לא כולם יודעים, אבל אסור למשוך דף שנתקע, אלא לחלץ אותו באמצעות גישה לקרביים של המדפסת. אפסון הפכה את הנגישות לדפים תקועים ב- L5290 לקלה ופשוטה, באמצעות פתיחת המכסה העליון והקדמי.

פתיחה מלאה של המכסה הקידמי לחילוץ דפים

פתיחה מלאה של המכסה הקידמי לחילוץ דפים

קישוריות וחיבורים

בעידן שבו הכל מחובר לרשת ואלחוטי, אני שמח לראות שה- L5290 כוללת את כל אפשרויות החיבור המבוקשות: USB, רשת קוית ואפילו Wi-Fi 5.0. בקיצור, לא חייבים למקם את המדפסת לצד מחשב, אלא ניתן להציבה בכל מיקום שתחפצו בבית. בנוסף, חלפו הימים בהם היינו חייבים חיבור מחשב כדי להדפיס. ניתן להדפיס מה- L5290 לא רק באמצעות מחשב, אלא גם היישר מאפליקציית Epson Smart Panel בסמארטפון (תומך אנדרואיד ו-IOS). תוכלו להדפיס מהאפליקציה, לסרוק באמצעות מצלמת הטלפון שלכם ולהעביר להדפסה, לבצע משימות תחזוקה כמו ניקוי ראשי הדפסה, ואפילו לעדכן גרסת Firmware. במידה והיגיעו אורחים שנזקקים להדפסה, תוכלו לתת להם גישה ישירה למדפסת באמצעות Wi-Fi Direct, כך שהם לא חייבים להתחבר לרשת הביתי שלהם לשם ההדפסה. Wi-Fi Direct מאפשר לחבר עד 8 מקורות ישירות למדפסת ללא נתב. אם לא די בכך, אז אפשרי להדפיס אפילו ישירות מדיסק און קי שמתחבר אליה בחיבור USB ישיר.

פקס

ה- L5290 כוללת גם פקס מובנה, כך שניתן לשלוח בפקס דף בודד, צבר מסמכים שניסרוק במהלך שליחת הפקס, או קובץ שכבר סרקנו. הזיכרון של ה- L5290 מסוגל לאגור עד 100 דפים בטרם הוא שולח אותם, ולשמור בזיכרון במובנה במכשיר עד 100 אנשי קשר.

סורק

המשטח העליון של ה- L5290בגודל מקסימלי בול לדף A4 (297 על 216 מ"מ) בנוסף, הוא מתרומם מעט כדי לאפשר סריקת מסמכים עבים, כדוגמת חוברות או ספרים. בנוסף, ניתן להזין את הסורק מהצד בעד 30 דפים, וכך לסרוק ברצף שלל דפים בגודל A4. איכות הסריקה המקסימלית שלו היא 1200 על 2400 DPI, כך שהוא מתאים גם לסריקת תמונות באיכות גבוהה.

באמצעות התוכנה הנילווית של אפסון, Epson Scan 2, תוכלו להמיר קבצים סרוקים לפורמט PDF.

Epson Connect

אפסון הוכיחה שניתן לקחת את המדפסת הביתית שלכם ולהפוך אותה למוצר שניתן להתחבר אליו ולהשתמש בו מכל מקום בעולם, באמצעות שלל שירותים שמתקבלים עם המדפסת:

  • iPrint: הדפסה וסריקה ישירות מהסמארטפון שלכם.

  • Email Print: הדפסת מיילים מכל מכשיר עם גישה לחשבון האימייל שלכם

  • Remote Print Driver: אפשרות להדפיס מכל מקום בעולם, ממחשב או סמארטפון בעלי דרייבר הדפסה מרחוק או אפליקציית iPrint.

  • Scan to Cloud: סריקת מסמכים ואיחסונם ישירות בענן, מה שמאפשר אח"כ גם לשתף את המסמכים הללו עם אחרים בקלות רבה.

הגדרה והתקנה

ההתקנה פשוטה ביותר, ואפשרית בחיבור LAN קוי, Wi-Fi אלחוטי, או USB ישירות למחשב בסמוך אליכם. את התהליך הזה, כולל החיבוריות לרשת, עושים דרך הצג. עם המדפסת מקבלים 5 בקבוקים, אחד גדול שחור ועוד 4 קטנים יותר לצבעים השונים.

מילוי מיכלי הדיו אינו זר לי, כיוון שמילאתי בעבר מחסניות עם קסת דיו, ולכן התכוננתי גם לאפשרות של ליכלוך. בפועל מדובר בתהליך מהנה למדי, מכיוון שלחלק העליון של הבקבוקים יש צורות שונות זו מזו, כך שלא ניתן לשפוך צבע למקום שאינו שלו. אתם מבינים שאם זה היה אפשרי, זה עלול היה להיות כאב ראש אמיתי. בנוסף, הבקבוקונים מפסיקים להזרים דיו אוטומטית כשהמיכל שלהם מלא, וכך ניתן פשוט להפוך את הבקבוק ללא חשש שהוא ימלא את המיכל יתר על המידה.

איכות הדפסה

אז איך היא מדפיסה? באופן חד, עם גווני צבע טבעיים ומדויקים. בהתאם לנתוניה, ההדפסה בשחור לבן סופר מהירה, ואילו ההדפסה בצבע מאיטה את הקצב באופן משמעותי. כמובן שככל שהתמונה שתדפיסו תתפסו חלק גדול יותר בדף, ואם תבחרו להדפיס באיכות גבוהה יותר, אזי מהירות ההדפסה תרד עוד יותר.

כדי להפיק מההדפסה את המיטב, השתמשתי גם בנייר הדפסה איכותי במיוחד של אפסון, מדגם Photo Paper Glossy, בעובי 200 גרם למ"ר, שמסוגל לספוג כמות גדולה יותר של דיו, וכך לאפשר תמונה איכותית עוד יותר. התוצאה בנייר A4 וגם בגודל גלויה 4 על 6 אינטש, היתה מרהיבה ביותר. כמות הפרטים בדף כזה היא פשוט יוצאת דופן באיכותה. עם זאת חשוב לקחת בחשבון שהדפסה כזו גם צורכת יותר דיו מהדפסה על נייר רגיל.

דפים להדפסה באיכות יוצאת דופן

דפים להדפסה באיכות יוצאת דופן

מבחינתי איכות הדפסה לא נמדדת רק בדף אחד, ולכן נתתי למדפסת להריץ מספר דפים ברצף, בעודי מוודא שאיכות ומהירות ההדפסה אינה משתנה בין דפים. התוצאה היתה משביעת רצון, הן בשחור-לבן, והן בציבעוני. עברתי גם להדפסת קובץ מהאפליקציה ואפילו בחיבור Wi-Fi Direct כדי לדמות הדפסה על ידי אורח. בכל הדרכים הללו ההדפסה היתה זריזה, ויעילה.

בדקתי את איכות ההדפסה גם בטקסט בעל פונט קטן מאוד, כדי לבדוק האם יהיה קריא, והתוצאה היתה משביעת רצון. בשום שלב לא הייתה מריחת צבע הוא עודף דיו.

כשדנים באיכות הדפסה כדאי לתאם ציפיות מכיוון שה L5290 אמנם לא מהירה כמו מדפסת לייזר, או הזרקת דיו סופר מהירה, המגש מוגבל רק למאה דפים, והיא לא באמת מתחרה במכונות צילום, ועם זאת ביחס למימדיה ומחירה, היא פעלה באופן יעיל, ולמרות קצב ההדפסות לא נגמר לה הדיו.

אחריות

אפסון מספקת ל-L5290 שנה אחריות, ובמידה ואתם נרשמים באתר היבואן תוך 30 יום מהרכישה, תקבלו ללא תשלום עוד שנתיים אחריות, כך שסה"כ תהנו מ-3 שנות אחריות.

לסיכום

כשדומה שלא ניתן לחדש בעולם המדפסות, עושה אפסון את השינוי ומשיקה את מיכלי ה-EcoTank שנועדו לחסוך בהוצאות ההדפסה. היתרונות של ה- EcoTank ברורים: העלות נמוכה מזו של מחסניות וההפרדה בין צבעים מאפשרת לנו לנצל את כולם עד תום.

ה- L5290 מספקת תוצאה אמינה במיוחד, ועונה מעל ומעבר על הצורך המיידי להדפיס מסמך או תמונה ללא שיהוי. תוסיפו לזה יכולות צילום מסמכים, סריקה ופקס, וקיבלתם מוצר רב תכליתי שעונה על שלל שימושים.

מגוון שיטות החיבור שלה, ב- Wi-Fi, LAN, USB מאפשרים להתקין אותה בחללים מגוונים, ללא קשר ישיר לעמדת מחשב, מה שמאפשר גמישות בהצבתה.

לסיכום, אם אתם זקוקים למדפסת all in one שתיתן לכם מענה לשלל דרישות הדפסה בבית ואפילו בעסק קטן, ה- L5290 של אפסון, עשויה להיות מועמדת ראויה.

יצרן: אפסון

מחיר: 1,300 ש"ח

מעבר לתגובות בפורום