רמקול Denon Home 350 במבחן
רכשתם מקרן קול ומחפשים את הדרך לשדרג את החוויה ממנו? דרך מצוינת לשדרג את מקרן הקול היא להוסיף לו זוג רמקולים אחוריים, המוכרים גם בשם רמקולי סראונד או רמקולים לסאונד היקפי. אלו רמקולים שממוקמים מאחורי המאזין או לצידו, וכך שכשאתם צופים בסרט או בתוכנית שיש לה פס קול רב ערוצי, בנוסף לסאונד המופק ממקרן הקול, תיהנו מסאונד היקפי שחובק אתכם גם מהצדדים. תוספת זוג רמקולי סראונד יהפכו מיידית את מקרן הקול שלכם, ממערכת 3.1, כלומר ערוצי ימין, שמאל, סנטר וסאב וופר, למערכת 5.1 שכוללת בנוסף גם שני ערוצי סראונד.
תפקידם של הרמקולים ההיקפיים אינו להשמיע את אותם הצלילים כמו זה שמפיק מקרן הקול או הרמקולים הקדמיים שלכם. בעוד הקידמיים והסנטר אחראים לרוב לפס הקול ולדיאלוג, הרמקולים ההיקפיים אחראים על קולות הרקע או מוסיקת הרקע שמתנגנת. לדוגמה, אם אתם צופים בהופעה חיה, הרי שרמקולי הסראונד ישמיעו את מחיאות הכפיים של הקהל והשאגות של האוהדים, מה שמביא לכדי חווית סראונד סוחפת באמת. ואם אתם צופים בסרט שמסוק ממריא וחג בשמיים, תוכלו להקשיב לו נודד מצד לצד באמצעות פיזור סאונד ברמקולי הסראונד.
למרות שקיימים דגמים של מקרני קול הכוללים כבר ערכה מלאה של 5.1 ערוצים, כלומר עם רמקולי סראונד וסאב וופר, חלק מהיצרנים מספקים את הגמישות לפיה הצרכן רוכש בתחילה רק מקרן קול, ובהמשך יוכל להוסיף למקרן הקול שכבר רכש, גם רמקולים סראונד ואפילו סאב וופר. המשמעות היא שתוכלו להוסיף רמקולים בערוץ הסראונד, שיתאימו למקרן הקול שכבר יש לכם. מכיוון שביצרנים שמספקים את הגמישות לשידרוג עתידי, החיבור בין מקרן הקול לרמקולי הסראונד מבוצע אלחוטית, חשוב לרכוש את רמקולי הסראונד התואמים, כך שיזוהו על ידי מקרן הקול כרמקולים לערוץ ההיקפי.
Denon
את Denon, להלן דנון, כבר אין צורך להציג. נציין בקצרה שמדובר ביצרנית אלקטרוניקה יפנית שהוקמה בעוד בשנת 1910 על ידי יזם אמריקאי בשם פרדריק וויטני הורן בשם המקורי Nippon Denki Onkyō Kabushikigaisha, שקוצר בהמשך לדנון. לאורך 112 השנים מאז היווסדה בלטה דנון עם החידושים שהציגה בתחום הסאונד הביתי. מנהליה מציינים שהיא שמה לה למטרה לגרום ללקוחות ריגוש כשהם חווים את עולם האודיו הביתי, מהאזנה למוזיקה ועד לצפייה בקולנוע בבית.
כשסוקרים את השחקניות בשוק האודיו, מגלים שמעטות מהן בעלות מורשת כה ארוכה כמו דנון. בשונה מיצרניות אחרות שמתפזרות למגוון תחומים, דנון מהווה כבר שנים רבות מודל למומחיות בעולם הדיגיטלי והאנלוגי, בסטריאו ובסאונד רב-ערוצי כאחד. למרות שהטרנד הטכנולוגי מביא יצרניות חדשות להציג פיתוחים בעולם האודיו, ההיסטוריה מוכיחה שדנון מובילה בעקביות את ההתפתחות הטכנולוגית בעולם האודיו באמצעות סאונד יוצא דופן, חדשנות ללא פשרות, טכנולוגיה פורצת דרך, עיצוב לנוחות המשתמש ומובילות עולמית.
Denon Home
המותג Denon Home מסמל את משפחת המוצרים המספקים פיתרון שמע אלחוטי שמזרים מוזיקה באמצעות אפליקציית HEOS לכל חדר שתבחרו בבית. במידה והשם HEOS מוכר לכם, הרי זה מכיוון ש- Denon Home הוא המיתוג מחדש של דנון לשירות ההזרמה האלחוטי שבעבר נקרא HEOS.
שירות Denon Home מזרים מאפליקציות הסטרימינג המוכרות Spotify, Tidal, Amazon Music, אולם גם ב-AirPlay 2, קובצי מוזיקה המאוחסנים בסמארטפון ואפילו מתחבר לרשת הביתית שלכם, דרך שרת DLNA שמותקן על מחשב או NAS.
ההזרמה אל מוצרי Denon Home מבוצעת על גבי רשת ה- Wi-Fi הביתית שלכם. תוכלו לאחד מספר מכשירים תומכים לכדי חלל השמעה אחד, או לפצל ביניהם. בנוסף, תוכלו להגדיר רמקול כהיקפי או סראונד, בהתאם לתכונתו.
סדרת הרמקולים הניידים כוללת שלושה דגמים: 150, 250 ו-350, הזמינים בצבעים שחור או לבן.
סדרת Denon Home 150, 250, 350
לאחרונה ביצעתי סקירה על ה- Home 150 וה-Home 250 אותה תוכלו לקרוא כאן, וכעת קיבלתי לידי את הדגם הגדול והעוצמתי מבין השלושה, ה- Home 350.
Denon Home 350
ה-Denon Home 350, הבכיר מבין השלושה בסדרת ה- Home, יכול לשמש למספר מטרות. ניתן להוסיף אותו למקרן קול כדוגמת Denon 550 והסאב וופר Denon Subwoofer שסקרתי כאן לקבלת מערך קולנוע ביתי 5.1. בנוסף, ניתן להשתמש בו גם כרמקול עצמאי.
Denon Home 350 - שלושה זוגות דרייברים
עיצוב
ה- Home 350 מעוצב בסגנון מינימליסטי דומה לזה של אחיו הקטנים יותר בסדרה. משקלו כ- 7 קילו, ומימדיו 40 ס"מ רוחב, 18 אורך, 22 ס"מ גובה. יש לו מערך של שישה רמקולים. בדנון מציינים שהמוצר מכויל כדי לספק צליל מאוזן על ידי מהנדס סאונד, כדי לשחזר צליל מקור של שירים עליך כמעט בכל עוצמת קול.
הרמקול מכוסה על ידי אריג עמיד בפני מים וכתמים, ולכן לא יהיה נורא אם יטולטל בין חללים, או אם יוצב באזורים הנוטים להתלכלך כגון מטבח.
אריג עמיד בפני כתמים
בראשו יש פאנל עשוי זכוכית ועליו לחצני מגע עם חיישן קרבה שגורם לכך שהם מוארים כשמרחפים עם היד מעליהם. זה נוח מאד להתמצאות, ומאיר את הלחצנים ומאפשר התמצאות מהירה. הלחצנים כוללים הפעלה/השהיה, עוצמת שמע, וב- Home 350 יש גם שישה לחצני בחירה מהירה המאפשרים לדלג במהירות בין תחנות רדיו שונות ברשת.
חיישן קרבה ללחצני מגע בראש כל רמקול
בחזיתו מוצבת נורת LED שמשנה את צבעה בהתאם לסטטוס: לדוגמא, היא מהבהבת בצבע כחול בעת כוונון עוצמת השמע, מאירה בכחול כשהיא מחוברת לרשת האינטרנט, הופכת לאדומה במקרה של בעיית הגדרה, ובצבע צהוב במהלך הגדרת הרמקול באמצעות אפליקציית HEOS.
התקנה
בתחתיתו של ה-Home 350 יש הברגה סטנדרטית כמו של מצלמות, באמצעותה ניתן להתקין אותו על קיר או תקרה באמצעות בורג שכלול באריזה, או באמצעות חצובה. באופן זה, ההתקנה יכולה להיות גם יציבה, ולא רק בהנחה על מדף.
למרות של- Home 350 אין מערכת Room Correction, באפליקציית HEOS ניתן לסמן מהו מיקום הרמקול כדי להבטיח את תגובת הבאסים המיטבית. ניתן לבחור בין שלושה מיקומים: בחלל פתוח הרחק מקירות, צמוד לקיר או על מדף, וכן בפינה בין שני קירות.
קישוריות וקודקים
ה-Denon Home 350, תומך בכל סוגי הקישוריות AirPlay 2, בלוטות' ו- Wi-Fi בתדרים 2.4 ו-5 גי'גה הרץ. לכולם יכולת פיענוח שמע במגוון רזולוציות, החל מ-MP3, WMA, ALAC WAV, FLAC ו-AAC באיכות דגימה מקסימלית של 192 קילו-הרץ ב-24 סיביות, ועד קבצי DSD 2.8 ו-5.6 מגה-הרץ. הבלוטות' מוגבל לקודק SBC הבסיסי, אולם לא ב- AAC או ב- aptX.
הוא מאפשר סטרימינג עם רוב השירותים הגדולים, כולל Tidal, Spotify, Pandora, Tidal, iHeartRadio, Amazon Music HD, TuneIn ועוד. אם לא מעניין אתכם קישוריות אלחוטית, ניתן לחברו גם בחיבור אנלוגי של 3.5 מ"מ או USB, או באמצעות כבל Ethernet. התוצאה היא ששירות ה- Denon Home יזרים ל- Home 350 מוסיקה גם מכל מכשיר התומך HEOS ברשת הביתית שלכם.
חומרה
ה- Home 350 כולל שישה דרייברים מובנים: 2 טויטרים בקוטר 2 ס"מ, 2 דרייברים מסוג מיד-באס בקוטר 5 ס"מ, ושני וופרים בקוטר 16.5 ס"מ, בקיצור, ה- Home 350 כולל מספר גדול יותר של דרייברים וגם בגודל גדול יותר משני אחיו הקטנים!
תקשורת אלחוטית: בלוטות', Airplay 2, HEOS
חיבורים: כניסה 3.5 מ"מ, USB
התקנה
כדי להתקין את הרמקול, כל שנדרש הוא לחברו לחשמל. במידה ותרצו לחברו קוית לרשת האינטרנט, יש לו חיבור LAN, ובמידה ולא, הוא יתחבר גם באמצעות רשת ה- Wi-Fi שלכם. התקנתי את אפליקציית HEOS באנדרואיד שלי כדי לחבר את ה- Home 350. כדי לחבר את ה- Home 350 לרשת, יש ללחוץ על הלחצן שמאתר אותו באפליקציה. החיבור מהיר, לאחריו ירדו עדכונים לכל אחד מהמכשירים התומכים ואתם מוכנים להפעלה. במידה ועדיין אין לכם חשבון HEOS, הרישום הראשוני מהיר וכמובן בחינם. החשבון שלכם ישמור על ההגדרות, ההעדפות, שירותי המוזיקה המועדפים, השירים המועדפים והפלייליסטים שקבעתם.
התקנה מהירה ואינטואיטיבית
אפליקציה
סדרת Denon Home משתמשת באפליקציית HEOS לסטרימינג ולתמיכה ב- Multi Room. מכיוון ש-HEOS נתמכת גם במגוון רחב של מוצרים מבית Denon ו-Marantz, כולל הרסיברים ומקרני הקול, שלושת הרמקולים הללו יכולים להפוך לחלק ממערכת ה- Multi Room גם מעבר לסדרת Denon Home.
אם יש כאן אוסטרלים, אז הם עשוים לחוש גאווה, כיוון ש-HEOS פותחה בסידני אוסטרליה. הטכנולוגיה שמאחורי HEOS נולדה שם כ- 10 שנים לפני HEOS, ורק לאחר שנרכשה מ-Altech Lansing, הוטמעה גם במוצרי Denon.
שליטה מלאה באפליקציית HEOS
אפליקציית HEOS פשוטה לשימוש: יש לה שלוש אפשרויות ניווט בתפריט התחתון, שמנווט לכל מקום במהירות. עם זאת, האפליקציה נדרשת במעט התנסות כדי להכירה לעומק. לדוגמא, תפריט ההגדרות במקום פחות אינטואיטיבי משאנו צריכים לצפות לו, אבל בסופו של יום היא פרקטית מאד. אם גם אתם, כמו רבים אחרים, מתכננים בעיקר להזרים תכנים מ-Spotify, אז ה- Home מתחבר אליה מיד ברגע שהוספתם את הרמקול לרשת הביתית שלכם.
שירותי הסטרימינג הגלובליים מסודרים בהתאם לזמינותם במדינות השונות, שבישראל למשל, הוא מציע אפליקציות שזמינות בה, ולא כאלה שיתסכלו אותנו שאינן זמינות בישראל. בנוסף על שירותי הסטרימינג הגלובליים, תוכלו לבחור ב'סלולרי זה' וכך תתחברו ישירות לשרתי המוזיקה ברשת הביתית, לרשימות השמעה שיצרתם באפליקציית HEOS, או אפילו להזרמת קבצי מוסיקה שאוחסנים ישירות בסמארטפון. בנוסף, כל הרמקולים של Denon Home זמינים בו זמנית, וכך ניתן לשלוט יחדיו בהזרמה לכל אחד מהם בנפרד, או לכמה מהם יחדיו.
שילוב מספר חדרים להזרמה מרובת חדרים פשוטה מאד: בתפריט 'חדרים' באפליקציה פשוט גוררים שמות רמקולים יחד, זה על זה, כדי ליצור קבוצה. ניתן לשנות שם הקבוצה, ובעת השמעת מוזיקה ניתן לשנות את עוצמת השמע באופן קבוצתי או עבור כל רמקול בנפרד. ההשפעה הייתה מיידית ומדויקת, ביחס לחלק מהמתחרים, בהם קיימת השהייה ולכן קשה לשלוט בהן.
קיבוץ מספר חדרים לאיזור השמעה אחד
לסיכום, האפליקציה מהנה וקלה לשימוש, במיוחד מכיוון שהיא לא מאבדת את הרמקולים בכל פעם שפותחים את האפליקציה מחדש. עם זאת, אין לרמקולים שלט פיזי שזמין לשליטה.
סאונד
כדי לבחון את ה- Home 350 ברמקול סראונד, הגדרתי אותו ב- HEOS כרמקול סראונד בשילוב עם ה- Denon 550 וה- Denon Subwoofer. החלטתי לנסות אותו עם הסצינות הכי חזקות שאני מכיר בתחום הסראונד. פתחתי בסצינת הפתיחה של משימה בלתי אפשרית Rogue Nation, בה לכל אחד מהרמקולים ניתנת ההזדמנות להופעת סולו: החל מערוץ הסנטר שאחראי על הדיאלוגים בין השחקנים, הסאב וופר שאחראי על הבאסים במנועי המטוס, ורמקולי הסראונד האחראים על המוזיקה ההיקפית וקולות האווירה. ה- Home 350 לא רק שעמד במשימה היטב, אלא סיפק ריאליזם לאורך כל הסצינה
עברתי לקטע חזק לא פחות: סצינת הפתיחה בסרט ג'יימס בונד Spectre, שם רמקולי הסראונד אחראים לדוורר את קולות הקהל השואג, ההליקופטר שמאבד שליטה בשמיים, ומוזיקת הרקע המהפנטת. על הדרך קיבלתי טעימה מיכולתו של ה- Denon Subwoofer להעביר את התדרים הנמוכים בעת התמוטטות קיר הבניין והפיצוץ המפתיע לאחר הירי של דניאל קרייג. גם כאן, ה- Home 350 סיפק את הסחורה, העביר את קולות הרקע בתיזמון הנכון, למרות שמדובר במערכת שרכיביה מתקשרים זה עם זה באופן אלחוטי לחלוטין.
סיימתי את פרק הסרטים עם אחד הקטעים הריאליסטיים ביותר בעולם הסראונד, סצינת הכלבים בסרט אווטאר 1. בעוד ג'ייק סאלי מכין לפיד בוער מדונג עצים, כלבי המוטאציה מקיפים אותו ומתכוננים לקרב. אנשי הסאונד של ג'יימס קאמרון עושים כאן לדעתי עבודה מעולה, באמצעות משחק בין הרמקולים, כשהם מצליחים לגרום לצופה לחוש כאילו הוא הנטרף, ולא גיבור הסרט. ה-Home 350 הפיחו כאן חיים בערוץ הסראונד, והציגו את הסצינה במיטבה.
עוזרת קולית
Denon הוסיפה לאחרונה תמיכה בעוזרת הקולית של אמזון, Alexa, וכך לאחר עידכון החומרה האפליקציה כיוונה אותי לתפריט הגדרה של העוזרת הקולית. ל-Denon Home יש גם מיקרופונים מובנים לזיהוי פקודות קוליות. את המיקרופונים המובנים ניתן להפעיל ולבטל באמצעות האפליקציה, כך שאין חשש לפגיעה בפרטיות. התוצאה אמורה להיות שימוש ברמקול ה- Home 350 כאילו היה אחד מרמקולי ה-Echo בבית.
בנוסף, ה- Home 350 עובד גם עם Google Assistant. אם תבקשו מהטלפון התומך ב- Google Assistant להזרים שירים ל- Home 350, הוא יעשה זאת.
שליטה בעוצמת הקול, הפעל, השהה, דילוג על רצועות ועוד.
העוזרת הקולית
ביחס למתחרים
כשמזכירים יצרניות Multi Room, אחת הראשונות שעולה בראש היא סונוס. היא אמנם מציעה מגוון רחב יותר של רמקולים למטרה זו, אולם ניכר שהיא ותיקה פחות בעולם הסאונד. עם דנון קשה לטעות. יש לה סאונד שמי שהתאהב בו, ברסיברים או ברמקולים, ישוב אליו פעם אחר פעם. אמנם יש מקום לשיפור האפליקציה שלה, אבל את אופי הצליל המדויק שלה קשה לפספס.
סיכום
במידה ואתם עוקבים אחרי הסקירות שלי בשנה האחרונה, כנראה שלא פספסתם את שטף מוצרי ה- Multi Room שנבחנו. הסיבה לכך היא שמערכת רמקולים אלחוטית להאזנה במספר חדרים, מהווה הדרך הקלה והפשוטה ביותר להאזין למוזיקה, פודקאסטים, רדיו או כל מקור סאונד אחר. מכיוון שעוד ועוד חברות מזהות את הטרנד, גם מגוון המוצרים גדל בהתמדה. מכל אלה, יש יצרנית אחת שמוכיחה מזה עשרות שנים את המיקצועיות שלה. דנון. ההתנסות עם ה- Home 350 הדגימה שרמקול יכול להיות ורסטילי, כך שמצד אחד ינגן בסולו, ובהזדמנות אחרת יהווה חלק ממערך רמקולי 5.1 בחלל הקולנוע. השילוב של עיצוב מוקפד, אפליקציה קלה לתפעול וצליל איכותי באופן משמעותי ביחס לאחרים, הופכים את ה- Home 350 למוצר אטרקטיבי במיוחד. תוסיפו לכך תמיכה מלאה באלקסה הפופולרית וקיבלתם מוצר שעשוי להשתלב בקלות במארג הרמקולים בבתים רבים. כמובן שכמו כל הרמקולים האלחוטיים, גם ה- Home 350 נדרש בחיבור לטלפון סלולרי כדי להזרים אליו מוזיקה כרמקול בודד, אולם עם לחצני השליטה בראש הרמקולים ניתן לשלוט בעוצמת השמע ולדלג בין מקורות. הוא מאוזן ודינאמי עם עוצמה מירבית חזקה ביותר ביחס לגודלו.
העובדה שניתן להשתמש בו כרמקול בודד או לשלב אותו במקרן קול תואם לכדי מערכת 5.1, הופכת אותו לאטרקטיבי במיוחד. מגוון הרמקולים של Denon Home מוגבל בינתיים לשלושה, בנוסף על הסאב וופר, אבל יש להניח שהמגוון עוד יגדל עם השנים. לסיכום, במידה וכבר יש לכם מקרן קול של דנון, ותרצו להוסיף לו רמקולי סראונד, כדאי לקחת את ה- Home 350 בחשבון.
מחיר: 3,590 ש"ח
יבואן: סיריוס