עמדת עגינה כפולה Dell HD22Q במבחן
בכל פעם שאני מגיע למשרד, אני נזכר כמה נכון המשפט הבא: עמדת עגינה טובה באמת למחשב הנייד יכולה להפוך את השימוש בו לנוח הרבה יותר. במיוחד אם אתם בתנועה, ומשלבים עבודה מהבית ובמשרד, הרי שתרצו להפיק את המרב מהלפטופ כשהוא על שולחן העבודה, במיוחד אם אין בו מספיק כניסות. עמדת עגינה רב תכליתית תוכל לאפשר לחבר את המחשב הנייד למספר מסכים במקביל ולמגוון רחב של ציוד היקפי עם יציאות USB נוספות. המהדרין אפילו יאפשרו טעינה אלחוטית לסלולרי.
Dell
דל החלה את דרכה כחברת מחשבים, ולאחר מספר גילגולים הפכה לחברה גלובלית מובילה בעולם המחשבים הממותגים, שבסיסה בארה"ב. בשמה הראשון היתה PC's Limited, בהמשך Dell Computer corporation וכיום פשוט Dell Inc. בעקבות הקורונה, התאימה דל את מגוון מוצריה, כשאחד מהם הוא המטען האלחוטי הכפול HD22Q שהושק בחודש מאי השנה וכעת הגיע לידי.
HD22Q
המטען של דל מהווה בעצם עמדת עגינה רב שימושית למגוון מטרות, והכל בחבילה קומפקטית אחת. זו גם הסיבה שביקשתי לקבלו לסקירה.
ה-Dual Charge Dock ניזון מחיבור USB-C 3.2 (Gen 2) עם DisplayPort Alt Mode המאפשר להתחבר למחשב הנייד. בנוסף, יש לו שנאי חיצוני בהספק של 130 וואט.
מבט מאחור
DisplayPort Alt Mode: מצב Alt מאפשר ליציאת USB-C להעביר נתונים ווידאו באמצעות ממשקים מרובים, כולל ממשק הווידאו DisplayPort שנעשה פופולרי יותר בשנים האחרונות. יציאת USB-C שמסוגלת להעביר אותות DisplayPort נקראת USB-C DisplayPort או DP Alt Mode. היא מאפשרת לחבר מקורות וידאו (למשל מחשבים, נגני Blu-Ray וכו') והתקני תצוגה כגון צגי מחשב או מקרן שתומכים ב-DisplayPort זה לזה דרך יציאות ה-USB-C שלהם כדי לשדר וידאו באיכות HD.
הבלבול בנוגע ל-USB-C DisplayPort נובע מכך שלא כל יציאות ה-USB-C כוללות פונקציונליות DisplayPort Alt Mode. כתוצאה מכך, אנשים שרואים מכשיר שכולל יציאת USB-C, לא יודעים אם היציאה הזו תומכת ב-DisplayPort דרך USB-C או לא.
משכך, ה-HD22Q משמש להרבה יותר ממטען רב שימושי. מדובר בעצם ברכזת שמתחברת למגוון מכשירים, כולל צג, חיבור רשת, סמארטפון ומחשב נייד, המסוגלת לחבר ביניהם ולהטעין אותם בו זמנית. מהסיבה הזו, ה-Dual Charge Dock של דל אינו דומה לאף מטען אלחוטי שראיתי עד כה. הוא משלב טעינה אלחוטית Qi עם שפע יציאות של HUB, בנוי מחומרים קשיחים שמהם בנויים גם מחשבים ניידים, והוא כלל אינו קל. משקלו כ-600 גרם ולכן הוא מאד יציב על השולחן. חלקו האנכי מכוסה באריג בד עמיד שמקטין את הסיכוי שהטלפון או הטאבלט יישרט בעודו נטען. האריג מספק גם מראה קלאסי שנטמע עם מגוון המכשירים על השולחן.
HD22Q – שילוב בין רכזת למטען אלחוטי
המטען האנכי נשען מעט לאחור בזוית נוחה לראות הודעות או שיחות נכנסות במהלך היום. הוא אמנם איטי יותר ממטען חוטי, אבל אני פשוט מניח את הטלפון שלי בערב עם סיום יום העבודה, ואוסף אותו בבוקר. מטען ה-Qi יכול לפעול בהספק של עד 12 וואט במידה והסלולרי שלכם תומך בטעינה מהירה.
מכיוון שטעינה אלחוטית עובדת בעיקרון של השראה, קיימים שלושה סלילי טעינה ב-HD22Q, שמאפשרים למוצרים שונים להיטען.
שלושה סלילי טעינה
החיבורים השונים מאפשרים לחבר במקביל מספר אביזרים במקביל, כדוגמת מחשב נייד, צג, כבל רשת, מצלמת אינטרנט, מקלדת ועכבר. הדבר היחיד שהיה חסר לי הוא קורא כרטיסי זיכרון מובנה.
בצד ימין של ה-HD22Q יש שתי כניסות USB-A 3.2 Gen 1 ובצד שמאל יש כניסת USB-C 3.2 Gen 2 אחת. הצד האחורי של הרכזת כולל את רוב הכניסות:
-
כניסת ספק הכח
-
כבל USB-C קבוע יצוק
-
כניסת USB-A 3.2 (Gen 1)
-
RJ45 Ethernet
-
כניסת HDMI 2.1
-
DisplayPort 1.4
מגוון חיבורים בנוסף על טעינה אלחוטית מובנית
היתרון בהימצאות HDMI ו-DisplayPort, הוא שניתן לחבר במקביל שני מסכים באמצעותם. בצידו הימני העליון של הרכזת נמצא לחצן הפעלה שמאפשר הדלקת המחשב הנייד מבלי שתידרשו להרים את המכסה שלו. זו תכונה חכמה ונוחה במידה ואתם מעדיפים להשאיר את המחשב הנייד בצד שולחן העבודה עם הצג המובנה מקופל.
בואו נודה על האמת, ללא מתקן הטעינה האלחוטי האנכי, הרכזת הייתה דומה לכל רכזת משרדית אחרת, אבל השילוב עם טעינת ה-Qi מאפשר לשלב מגוון שימושים במוצר אחד.
השימוש ברכזת היה פשוט ביותר. אין צורך להתקין דרייברים כלשהם, הכל עובד מיד לאחר החיבור. כבל ה-USB-C היצוק לא תמיד נוח, מכיוון שהחיבור שלו פגיע במיוחד שהוא יושב בגבה של הרכזת. אני מציין זאת, כי במידה והוא יפגע מסיבה כלשהי, תהיו עלולים להחליף את כל המוצר במקום להחליף רק את הכבל.
סיכום
כמי שעובד בעיקר מהבית, אני מוצא את הרכזת של דל נוחה מאד לשימוש. אני משתמש באופן תדיר בשני צגים, והחיבור ל-HD22Q עולה על הצורך מבלי לשרשר מצג אחד לאחר. ניתן להטעין את הטלפון אלחוטית כשהוא נמצא בזווית מושלמת לקריאת הודעות וצפיה בהתראות בזמן הטעינה. הוא מעוצב באופן קומפקטי כך שאינו תופס מקום מיותר על השולחן, ובמקביל גם בנוי ביציקה איכותית ביותר. הוא אמנם לא כולל קורא כרטיסי זיכרון, והכבל היצוק שלו מעט מציק, אבל זה מינורי ביחס ליתרונות שהוא מספק.
מחיר: 800 ₪
יבואן: דל