מחשב נייד Dell Latitude 5530 במבחן

תמיר עיואן
20-10-2022 14:14

אם אתם סטודנטים, בוודאי ידוע לכם שמחשב נייד טוב עשוי לעשות את החיים קלים יותר בעולם האקדמי. בניגוד לעבר בו כל החומר היה מודפס, כיום הכל מתקבל אונליין ולכן מחשב נייד מהיר ואמין יכול לעזור להתכונן לבחינות, ובין לבין אפילו לאפשר להירגע על ידי הזרמת טלוויזיה או משחק. אבל עם כל כך הרבה אפשרויות ומחירים כה רבים, איתור מחשב נייד טוב עשוי להרגיש כמו מטלה סמינריונית נוספת.

שנת הלימודים האקדמית אוטוטו מתחילה, ולכן במידה ואתם חשים שהמחשב הנייד מיושן או איטי מידי, החלפתו במחשב נייד חזק יותר עשויה להיות מחשבה הגיונית.

בשונה ממחשב שולחני, הרכישה של מחשב נייד אינה תמיד פשוטה כמו שחושבים. חלק ניכר מהמרכיבים בו ניתנים לשדרוג רק במועד הרכישה, ומשכך, כדאי לקחת בחשבון את כל הדרישות בטרם הרכישה. ככל שהבחירה במחשב הנייד תהיה מוצלחת יותר, הוא יתאים יותר לצרכי המשתמשים, וניתן יהיה לתעל אותו למגוון רחב של שימושים.

Dell Latitude

קו המחשבים latitude של Dell (דל) מכוון עם אוריינטציה עסקית, כלומר מכוון ללקוחות עיסקיים ואחרים שרוצים מחשב מהיר עם עיצוב מינימליסטי, ללא אמירה עיצובית. בקיצור, בלי כל הרעש והצילצולים ולכן הוא מוזמן לרוב על ידי לקוחות מוסדיים. מכיוון שחלק ניכר מהסטודנטים שוקלים את ההוצאות שלהם, אני מוצא שה- Latitude עשוי מאד להתאים גם להם.

Latitude 5530

בהתאם למגמה השלטת, דל הופכת מודעת יותר ויותר לאיכות הסביבה, ולכן גם דגם ה-Latitude 5530 עם מסך ה- 15 אינטש, כולל כ- 20% פלסטיק שנאסף מהים, כ-30% פלסטיק ממוחזר ועוד 20% סיבי פחמן ממוחזרים. כל זאת, על מנת להציג מוצר בר קיימא לחלוטין.

מכיוון שקיימות לא מריצה מערכת הפעלה, שווה לצלול למבנה הטכני של ה- 5530. מדובר באחד המחשבים הניידים הראשונים של דל שמגיעים עם מעבדי אינטל מדור 12 (Alder Lake).

בדומה למוצרים נוספים של דל, גם ה- 5530 מאפשר המון אפשרויות התאמה אישית. לדוגמא, תוכלו לבחור בין מעבד Core i5 1235U vPro 12MB cache 4.40 GHz ועד Core i7 1270P vPro 18MB cache 4.80 GHz. משכך, תוכלו לבחור מעבד בהתאם לתקציב, לצרכים ולעומס העבודה שלכם. במקביל, ניתן גם להרחיב את הזיכרון RAM, נפח האחסון, הספק המטען ורכיבים נוספים.

עיצוב

העיצוב של ה- Latitude 5530 בצבע אפור שעמיד בפני כתמים וטביעות אצבעות. כדאי לשים לב שהוא די עבה בהשוואה לחלק מהמתחרים, עם עובי של כ- 2 ס"מ ומשקל של כקילו וחצי, יחסית קל למחשב עם מסך 15 אינטש. אמנם את הצג שלו קשה לפתוח ביד אחת, אבל השוליים סביב הצג דקים מאד, מה שמקנה לו מראה יוקרתי. בנוסף, מעל הצג ממוקמת מצלמת אינטרנט באיכות HD עם תריס לסגירה פיזית. ניתן לשדרג את המצלמה גם לכזו שתומכת ב- Express Sign-In.

מחשב נייד Dell Latitude 5530

אם נהפוך את המחשב הנייד, נוכל לזהות את הרמקולים ואת פתחי האיוורור, בנוסף על הפתח משמאל למחשב, ממנו יוצא האוויר החם.

מקלדת ועכבר

המקלדת כוללת תאורה אחורית אופציונלית, ובשימוש בה היא נוחה להקלדה. ההקלקה על המקשים עמוקה וההרגשה "קליקית". למרות זאת, קיימים בה גם חצאי מקשים: לחצני החצים חולקים מקום עם לחצני ה- page up ו- page down, מה שדורש תירגול למניעת לחיצה שגויה.

בנוסף, המקלדת כוללת גם לחצני NumPad בגודל רגיל ולחצן הפעלה שעשוי לכלול גם קורא טביעות אצבע, במידה ותבחרו בכך מתוך מגוון האופציות העומדות לרשותכם במהלך הרכישה.

מקלדת משולבת Num Pad

מקלדת משולבת Num Pad

ה- touch pad של דל בנוי כמשטח מלא שחלקו התחתון מתפקד כלחצנים ימני ושמאלי. כמי שרגיל למחשב של המתחרה העיקרי, לנובו, שכולל לחיצים נפרדים לעכבר, נדרש תירגול כדי להתרגל לכך שהעכבר מובנה ב- touchpad. היתרון: ה- touchpad מותאם גם ל- gestures כגון החלקה קדימה ואחורה בדפדפן.

סאונד ומצלמה

איכות הרמקולים ומצלמת הרשת המובנית חשובים כיום יותר מתמיד, הודות לכך שהזום הפך לחלק גדול מחיי תלמידים ומקומות העבודה כאחד. מהבחינה הזו, זוג הרמקולים בהספק 2 וואט במחשב מספקים סאונד בעוצמה על גבול הסבירה. בהתנסותי, הסאונד נשמע ברור, צלול, אולם רזה מידי. המצלמה ניתנת לבחירה בין איכות 720p ל- 1080p, די והותר לשיחות וידאו.

חיבורים ותקשורת

החיבורים משמאל כוללים שני כניסות Thunderbolt 4. מימין לעומת זאת, נמצא כניסת LAN, יציאת HDMI 2.0, שתי יציאות USB Type-A 3.2 (Gen. 1), שקע לאוזניות משולב מיקרופון 3.5 מ"מ וקורא כרטיסי MicroSD.

כניסות וחיבורים

התקשורת האלחוטית במחשב כוללת WiFi 6e 2x2 AX וכן בלוטות' 5.2. החיבור לאינטרנט היה יציב, ניצל את פרוטוקול ה- WiFi 6e וכך גם החיבור לאוזניות הבלוטות'.

סוללה

כפי שנהוג מזה מספר שנים, גם ב- Latitude 5530 הסוללה מובנית בתוך המחשב. דל מאפשרת לבחור בין שתי אפשרויות סוללה. 41 Wh או 58 Wh. אני כנראה קיבלתי את הסוללה הגדולה יותר, כי היא החזיקה לי כ- 8 בצפיה בוידאו.

תצוגה

ל-Latitude 5530 יש פאנל Full HD IPS ביחס תצוגה של 16:9, כלומר ברזולוציה היא 1920 על 1080 פיקסלים. הצפייה נוחה גם בזווית של עד 45 מעלות.

מסך FHD ביחס תצוגה של 16:9

מסך FHD ביחס תצוגה של 16:9

תמיכה

אחד היתרונות של מחשב דל הוא שבמידה ותרצו להתקין מחדש את מערכת ההפעלה, המספר הסיריאלי של רשיון מערכת ההפעלה צרוב על לוח האם. לכן תוכלו להתקין את מערכת ההפעלה כמה פעמים שתרצו, ללא חשש שתשכחו את הפתק עם המספר הסידורי שלכם.

תוסיפו לזה את שירות ה- VIP אונליין של אפליקציית support assist, ואתם על הסוס. בכניסתכם לאתר דל, המחשב שלכם מזוהה מיידית ומייצר service tag: מספר שירות ייחודי אליו. ה-suppprt assist מייתר את הצורך בתוכנות צד ג' להתקנת דרייברים: הכל מבוצע על ידי האפליקציה החינמית של דל. כך תהיו בטוחים שהכל מעודכן עד הפרט האחרון.

משקל

אחד המאפיינים המשמעותיים במחשב נייד הוא המשקל, מכיוון שנדרש לסחוב אותו. תלמידים סוחבים איתם המחשב לאוניברסיטה וחזרה ולעיתים גם בהפסקות. תוסיפו לזה מספר ספרים, והמשקל עלול להיות מאד לא סימפטי. ה- 5530 שוקל כ- 1.6 קילו, משקל נורמלי למחשב נייד.

סיכום

בעידן בו עולה מודעות היצרנים לשמירה על איכות הסביבה, מרענן לקבל לסקירה מוצר שמיוצר בשילוב חומרי גלם ממוחזרים. מכיוון שיצרניות המחשבים שותפות לייצור הפסולת האלקטרונית, טוב לראות שהן גם שותפות לשיפור איכות הסביבה.

עם זאת, ישנם היבטים נוספים בגינם ה-Latitude 5530 מהווה אופציה מעולה למי שמחפש מחשב לעבודה נטו. הוא מגיע עם מעבד Alder Lake-U שמהווה עליית מדרגה בהשוואה למעבדים מהדור הקודם. בנוסף, ניתן לבחור בהתאם לצורך גם את המעבד והמאיץ הגרפי. הצג שלו מספק זויות צפיה וקונטרסט טובים מאד, בנוסף על רזולוציית Full HD שמהווה מעל ומעבר בשביל מסך 15 אינטש.

חיי הסוללה, שמהווים החמצן בריאותיו של המחשב הנייד טובים ומספקים יום עבודה ללא טעינה. עם חיבורי Thunderbolt 4, יציאת LAN, קורא כרטיסי MicroSD ויצאת HDMI, הוא כולל את כל החיבורים שמשתמש ממוצע נדרש להם. אמנם המקלדת שלו לא עמידה בפני מגע עם נוזלים, אבל הוא עשוי לספק פיתרון מעולה לרבים המחפשים מחשב נייד עם דגש על ביצועים ופחות על עיצוב בסיסי.

במידה ואתם שוקלים לרכוש מחשב נייד, חשוב שתדעו שגם בסדרת ה- Latitude, אין המדובר במוצר מדף בעל קונפיגורציה אחת. מכיוון ששידרוג מחשב נייד לאחר שכבר נרכש, כרוך בהוצאה גדולה, ובמרכיבים מסוימים גם בלתי כדאית כלכלית, שווה שתחליטו על המפרט הרצוי מבין אפשרויות השידרוג שדל מציעה, טרם הרכישה. שדרוג מעבד, זיכרון, רזולוציית מסך, נפח איחסון ואפילו של כרטיס המסך, הם גמישות מבורכת שעשויה לשנות את החוויה שלכם מהמוצר.

מחיר: 3,600 ש"ח

מפרט המחשב שנבחן:

  • Intel Core i3 12nd Gen

  • GB RAM

  • 256GB SSD

  • Windows 11 Pro

  • Screen FHD

  • Warranty 3 years

 

מעבר לתגובות בפורום