ראוטר סלולרי ומודם USB Boon במבחן
אם יש דבר שהקורונה לימדה אותנו, הוא מה קורה כשלרבות מהמשפחות בישראל אין מחשב וגם אין חיבור אינטרנט בבית. המידע הזה היה אמור להיות מוכר מכיוון שסקר שערך איגוד האינטרנט הישראלי כבר בשנת 2018 העלה ש- 25% ממשקי הבית בישראל אינם בעלי חיבור אינטרנט בבית, ולאחוז דומה באוכלוסייה גם אין מחשב בבית. בעוד בימים כתיקונם ההשלכות של זה היו מוגבלות, מדיניות אכיפת הסגרים הביאה את שלטונות המדינה לספק פתרון למשפחות רבות ללא חיבור לאינטרנט וללא מחשב, שעקב כך לא יכלו להשתתף בלימודים המקוונים.
אחד האמצעים הפשוטים והיעילים לחיבור מחשב לאינטרנט, ללא פריסת תשתית בבית, הוא השימוש במודם או ראוטר סלולריים. מודם סלולרי המתחבר למחשב הנייד כהתקן USB ארעי ומאפשר לחבר את המחשב לאינטרנט מהיר ומאובטח כמעט בכל מקום בעולם. לא רק שהוא מאפשר חיבור מהיר ופשוט ללא המתנה לתשתית ביתית, גם לא צריך להסתמך על אזורי Wi-Fi ציבוריים שאינם מאובטחים.
בהשוואה לעבר, מהירויות החיבור לאינטרנט גבוהות כיום, מכיוון שתשתית ה-4G מהירה במידה ונמצאים באזור עם כיסוי רשת תקין. המשמעות היא שניתן לגלוש באינטרנט במחשב ביתי כאילו הייתם מחוברים לרשת בפס רחב.
Boon
המותג Boon כולל שני מוצרים ייעודיים:
-
מודם סלולרי שעובד עם כל הרשתות ומוזן בחשמל באמצעות חיבור USB
-
ראוטר סלולרי נייד
מודם סלולרי USB Stick
ה- Boon USB Stick מהווה אחד הפתרונות הפשוטים ביותר להטמעה. מדובר בפתרון שתומך ברשת 4G, מתאים לכל ספקיות הסלולר ומייצר נקודה חמה לחיבור אלחוטי של עד 5 משתמשים בחיבור Wi-Fi במהירויות הורדה של עד 150 מגה ביט לשניה.
באריזה
-
USB Stick
-
מדריך למשתמש
תכולת האריזה
חיבור ה- USB מהווה מקור מתח, אולם אין חובה לחברו למחשב על מנת שההתקן יקבל מתח חשמלי. ניתן לחברו גם לחיבור USB ברכב, או למטען של סמארטפון, וכך לא להיות תלוי בחיבור ההתקן למחשב חיבור USB עם מתח חשמלי.
פתיחת המוצרים Boon USB Stick וה- Boon ראוטר נייד מגלה שהם כוללים מקום להכנסת SIM בגודל רגיל, ובנוסף ניתן להכניס אליהם כרטיס זיכרון, על מנת שיוכלו להוות גם דיסק און קי.
מקום ל-SIM בגודל רגיל ולכרטיס זיכרון
ראוטר סלולרי נייד
הראוטר הסלולרי הנייד, לעומת זאת, כולל בנוסף עליו גם כבל USB Type-A to Micro USB על מנת להטעינו, וגם סוללה, שמאפשרת לו לפעול אפילו אם אין מקור חשמל זמין.
תכולת אריזה של הראוטר הנייד
חווית שימוש
השימוש במוצרים פשוט ביותר ודומה: הכנסתי לכל אחד מהם כרטיס SIM:
-
ל- USB Stick ניתן לחבר SIM בגודל מלא
-
לראוטר הנייד ניתן לחבר SIM בגודל Micro
עם החיבור למחשב, מזוהה כונן CD בשם "4G" שהקלקה עליו מתקינה את הממשק
המחשב השולחני זיהה את ההתקן כראוטר שמחובר אליו, ואיפשר מייד את הגלישה דרכו, באמצעות חיבור ה- USB שתומך במהירות מקסימלית של 150 מגה ביט לשניה.
הגלישה הייתה יציבה לאורך זמן, גם בהתניידות עם ההתקן ברחבי הבית ומחוצה לו, וגם בחיבור למספר התקנים בו זמנית.
סיכום
אם אתם זקוקים לנקודת גישה אמינה לאינטרנט, גם במקומות בהם אין תשתית קווית מספקת, נתב או מודם סלולרי יכולים להיות הפתרון הטוב ביותר שיעזור לכם להתחבר לאינטרנט באופן מיידי. בניגוד לנתב רגיל הניגש לאינטרנט באמצעות כבלים, נתב סלולרי מאפשר לקבל גישה לאינטרנט דרך תקשורת נתונים סלולרית במידה ואתם נמצאים באיזור ללא תשתית קיימת, או במידה ואתם נמנעים מלהשתמש בתשתית הקיימת, כדוגמת רשת Wi-Fi ציבורית, העלולה לסבול גם מבעיות בטיחות וחשיפת מידע רגיש.
לאחר שימוש ממושך בו, נראה שהפתרון של Boon מספק מענה פשוט ונוח לכל מי שצריך פתרון כאן ועכשיו. לסיכום, במידה ואתם מתלבטים כיצד לספק גישה לאינטרנט גם במקומות מאתגרים, הראוטר והמודם USB Stick של Boon עשויים להוות פתרון גם בשבילכם.
מחיר: 200 ש"ח כל מוצר
יבואן: בנדא