מחשב נייד ASUS Zenbook S 16 במבחן

תמיר עיואן
21-11-2024 10:00

תשמעו סיפור. בישיבת ההנהלה האחרונה בה הייתי, פרסו כל הנוכחים את המחשבים הניידים שלהם, ואז ניתן היה לראות בבירור שיש דרג, ויש... חלק מהנוכחים קיבלו ממקום העבודה מחשב נייד מסדרה גבוהה יותר בגימור מתכתי יוקרתי, ואחרים קיבלו מסדרה נמוכה בגימור פלסטיקי. גם בעלי תפקידים חדשים קיבלו מחשב מדגם נחות, בהשוואה למקביליהם באותו הדירוג, שקיבלו מחשב בגימור סופר מהודר. הדבר גרר כמובן מבטים נבוכים.

אם עד היום חשבתם שמחשבים ניידים מיועדים רק לעבודה, הרי שרבים מאיתנו מתייחסים אליהם כסמל סטטוס שחשוב שיענה על דרישות סטייל, ממש כמו רכב צמוד, או סמארטפון יוקרתי. אלו שידם משגת, ירכשו מחשב מעוצב, דקיק וייחודי שמשדר יוקרה, ושכאשר ישלפו מהתיק, ימשכו את תשומת הלב של כל מי שסביבם.

קבלו את המחשב הנייד ASUS Zenbook S 16 (UM5606), עם מסך המגע 16 אינטש. זהו המחשב החדש והגדול בסדרת ה- Zenbook של ASUS, הכוללת גם מסכים בגדלים צנועים יותר.

ה- Zenbook S 16 משלב בין מסך גדול לעיצוב דקיק וקל הרבה יותר מחלק מהמתחרים, בעוד ה"מנוע" שלו כולל עיבוד גם למשימות AI מורכבות. האם המדובר בבשורה אמיתית? בואו ונראה.

אסוס (ASUS)

אסוס היא חברה רב-לאומית טייוואנית שנוסדה בשנת 1989, העוסקת בתחום המחשבים והחומרה. מוצריה כוללים מחשבים שולחניים, מחשבים ניידים, טלפונים סלולריים, ציוד רשת, מסכים, נתבים, מקרנים, לוחות אם, כרטיסים גרפיים, אחסון אופטי, מוצרי מולטימדיה, ציוד היקפי, ציוד לביש, שרתים ותחנות עבודה. בנוסף, היא גם מייצרת מוצרים ללקוחות OEM.

על פי נתוני אתר Statista, נכון לשנת 2023 אסוס נמצאת השישי במכירות מחשבי PC בעולם. בנוסף, היא מופיעה בדירוג "InfoTech 100" ו-"Asia's Top 10 IT Companies".

נתוני אתר Statista

מפרט

כמובן שניתן להרכיב לדגם זה מגוון רחב של מפרטים. מכיוון ששדרוג מחשב נייד אינו פשוט כמו מחשב שולחני, ובמרכיבים מסויימים אף בלתי אפשרי (כדוגמת מסך), כדאי להשקיע מחשבה טרם רכישתו, על מנת להפיק ממנו המיטב בהמשך. את קומבינציות המפרטים האפשריות ניתן לראות כאן.

עיצוב ואיכות בניה

אם יש מילה שניתן לתאר באמצעותה את המראה החיצוני שלו, הרי היא "וואו". גוף המחשב עשוי היא שכבת קרמיקה משולבת אלומיניום בשם Ceraluminum. היא מעניקה לכיסוי המחשב לא רק מרקם מט, אלא גם גימור עמיד בפני שריטות ונזק. אני קיבלתי את המחשב בגימור אפור, למרות שקיים גם לבן.

האות "A" חרוטה על גב המסך, במראה יוקרתי של קרמיקה ואלומיניום. אבל גולת הכותרת היא ללא ספק מסך המגע OLED בגודל 16 אינטש, שמושך את תשומת הלב.

מראה יוקרתי של Ceraluminum

מראה יוקרתי של Ceraluminum

העובי שלו 1.3 ס"מ ומשקלו 1.5 קילו, לא כבד במיוחד, כך שיתאפשר להעבירו ממקום למקום, אבל גם לא משקל נוצה.

מסך

איכות המסך של ה-Zenbook נותרת גבוהה מידי שנה. הודות לפאנל ה-OLED המדהים שלו, הניגודיות, השחורים, ומגוון הצבעים כה רחב וססגוני, שקשה להשוות אותו לכל מחשב משרדי אחר. הוא אמנם לא מגיע לבהירות גבוהה מאד, ועדיין מדובר בתוצאה מרהיבה.

רזולוציית ה- 1800p וקצב רענון של 120 הרץ מספקים לו תמונה נעימה מאד לצפיה. שלבו עם זה שישה רמקולים של Harman Kardon בעלי צליל Dolby Atmos, וקיבלתם לפטופ שמספק את אפקט ה"וואו" מכל מי שמביט בו לראשונה.

חיבורים וקישוריות

החיבורים הפיזיים ב-Zenbook S 16 כוללים HDMI 2.1 TMDS, שני חיבורי USB 4.0 Gen 3 Type-C עם תמיכה בתצוגת מסך ו- Power delivery עד 40 Gbps, חיבור אחד USB 3.2 Gen 2 Type-A, כרטיס זיכרון SD 4.0 וקומבו 3.5 מ"מ לאוזניה משולבת מיקרופון.

חיבורים וקישוריות

ASUS יצקו במחשב את הקישוריות העדכנית: תמיכה מלאה ב- Wi-Fi 7.0 (802.11be) Tri-band 2*2, ובלוטות' 5.4.

מקלדת ועכבר

המקלדת מוארת, ממשיכה את העיצוב המרובע של המחשב, ולכן לחצניה בעלי מבנה מרובע בעל קצוות חדים. מקש ה-Co Pilot הייעודי הוסף אליה, כך שניתן להסתייע בבינה מלאכותית ללא צורך בחיפוש בדפדפן.

אחת ההפתעות המשמחות שמצאתי הן שמשטח העכבר משמש בנוסף לשליטה בעכבר, גם לפעולות נוספות כגון הגברה או הנמכת עוצמת השמע באמצעות החלקת האצבע למעלה ולמטה בשמאל המשטח, ולכוונן את בהירות המסך עם החלקה ימינה ושמאלה.

לחצנים במבנה מרובע ומשטח עכבר גדול מהרגיל

לחצנים במבנה מרובע ומשטח עכבר גדול מהרגיל

מצלמה ומיקרופון

המצלמה באיכות 1080p עושה עבודה מעולה, כי בשילוב עם windows hello, חיישן ה- IR המובנה שבה זיהה אותי במהירות, וכך התייתר הצורך בסיסמה, והמסך כובה אוטומטית כאשר אינני נמצא בסביבה. ההתנסות עם המיקרופון מסוג Array והרמקולים של Harman Kardon, הציגה חוויה מעולה במהלך שיחות הועידה.

ביצועים

מהפכת ה- AI לא פוסחת על המחשבים הניידים, ולכן ה-Zenbook S 16 כולל גם מעבד חדיש עם יחידות העיבוד העצבי (NPUs) שמניעות אותו. הדגם החדש הזה מצויד במעבד AMD Ryzen AI 9 HX 370 w/ Radeon 890M, ממשפחת מעבדי ה- AI של היצרן, שכולל עיבוד NPU להפעלת תכונות AI. הנתונים מרשימים במיוחד: ביצוע של 50 טריליון פעולות בשנייה (TOPS), מה שמגדיל את היעילות והתפוקה שלו במשימות AI כמו יצירת ועיבוד תמונה ויצירת תוכן באמצעות AI, והכל ללא צורך במעבד גרפי נפרד.

כדי לבחון את יכולות עיבוד הבינה המלאכותית שלו, בחנתי אותו באמצעות האפליקציה Geekbench AI 1.1.0 for Windows AVX2. התוצאה המלאה בקישור הבא. בגזרת ה- AI Performance, ניתן לראות שהדיוק של המעבד גבוה מאד, כמעט תמיד 100%. פרמטרים כגון Text Classification או Machine Translation הגיעו לביצועים גבוהים במיוחד.

עברתי לבדיקות פרודקטיביות עם ה-Geekbench 6.3.0 for Windows AVX2 שמדמה פעילות עיבוד שגרתית של מעבד ומודד ביצועי מערכת. את תוצאות ה- single וה- multi core המלאות ניתן לראות כאן.

משם עברתי ל- Cinebench 2024 שעושה שימוש במנוע Cinema 4D להציג סצנה מורכבת, וכך מציג עומסי עבודה למשך 10 דקות, שהדגימה את הביצועים הגבוהים של המעבד.

Cinebench 2024

סוללה

אחד היתרונות של לפטופ בגודל 16 אינטש, היא היכולת לאחסן בו סוללה גדולה יותר, מכיוון שהמארז שלו גדול יותר. במקרה זה, ה-Zenbook S 16 מעצים את היתרון הזה באמצעות סוללת ליתיום 4 תאים בהספק של 78 WHrs המספקת כ-20 שעות פעולה בין טעינות. הסיבה לכך היא גם אי הצורך בכרטיס מסך נפרד, מכיוון שהמעבד עושה גם את כל העבודה הגרפית.

לסיכום

מסיבות רבות ומגוונות, אני מוצא את ה- Zenbook S 16 (UM5606)כתוספת חשובה לשוק המחשבים הניידים היוקרתיים. הוא משלב טכנולוגיית AI חדשה, מסך OLED מרהיב ביופיו, מעוצב במראה אלגנטי המשלב אלומיניום וקרמיקה, ומעל לכל עם מעבד חדש בעל NPU חזק. מסך המגע בגודל 16 אינטש כובש את העין, הרמקולים של הרמן קרדון מספקים חווית שמע, ומשטח העכבר משמש גם לשליטה נוספת. הכל ביחד מספק פיתרון למי שסל התכונות הללו מדבר אליו.

לסיכום, אם חשבתם לשדרג את הלפטופ לאחד שיסובב ראשים, ויספק לכם חווית שימוש מענגת במיוחד, ה-Zenbook S 16 עשוי להיות מועמד רלוונטי ביותר.

מעבר לתגובות בפורום