מסך הגיימינג של AOC דגם C27G2AE במבחן

טל גורן
12-09-2022 13:26

גיימינג, או "משחקיות" זה לא משהו חדש וקיים כבר די הרבה זמן. אבל, התודעה לגבי גיימינג השתנתה בעזרת תחרויות ענקיות ובינלאומיות של משחקים כמו League of Legends, Fortnite, Overwatch, Call of Duty ועוד.

וכמו כל תחרות ספורט אחרת, בשביל לקבל את התוצאות הטובות ביותר, מעבר לכישורים של כל משתתף, צריך גם את הציוד הטוב ביותר בין אם הוא מתבטא כנעלי כדורגל מיוחדות, מחבט מסיבי פחמן או אפילו, מחשב רב עוצמה.

בעולם הגיימינג, לא מספיק שיהיה לכם את המחשב הכי נוצץ והכי יקר, אלא גם את כל הציוד מסביב. למעשה, כל דבר בסביבת העבודה של השחקן, צריך להיות הכי טוב שרק אפשר .

אבל, החיסרון העיקרי באותם מוצרים נלווים, הוא המחיר. כך שבמידה ואתם נהנים מגיימינג כתחביב ולא בשביל להשתתף בתחרויות, אתם לא באמת חייבים להוציא סכומים שיכולים להגיע למאות אלפי שקלים.

וכמו כל קטגוריה בציוד הנלווה לגיימינג, גם שוק מסכי המחשב מציע מגוון רחב של מסכים והוא רק הולך ומתרחב.

היום, נסתכל על מסך מבית AOC המיועד לגיימינג ומציע מפרט בינוני:

ונתחיל במפרט

- גודל: 27 אינץ'

- רזולוציה: 1920X1080

- פאנל: VA

- סוג מסך: קעור, 1500R

- קצב ריענון: 165 הרץ

- מהירות זמן תגובה: 1 מילי שנייה

- רמקולים מובנים: שניים עם 2W כל אחד

- חיבורים:

   - HDMI 2X

      - גרסא 2.0

   - DISPLAY PORT

      - גרסא: 1.2

   - VGA

   - AUX IN

   -AUX OUT

- אחריות: שלוש שנים

חיבורי המסך

בתוך הקופסא

  • כבל חשמל (קומקום רגיל)

  • כבל HDMI - אורך: 1.8 מטר

  • כבל DISPLAY PORT - אורך: 1.8 מטר

  • דיסק להתקנת תוכנות (אפשר גם דרך האתר)

בתוך הקופסא

לפני שנמשיך, הסבר קצר לגבי קעירות מסכים

מסך קעור, מייצג קשת (שהיא חלק ממעגל מסויים) בעוד שהמספר הנמצא לפני ה-R, מסמן את גודל הרדיוס של אותו מעגל במ"מ. כך שאם נסתכל על הקעירות באופן הזה, נוכל להבין כי ככל שהמספר גדול יותר, כך הקעירות עצמה תהיה קטנה יותר.

חוויה כללית

זאת הפעם הראשונה שלי משחק עם מסך מחשב קעור. ובעוד שהקעירות עדינה ולא אגרסיבית כמו חלק מהמסכים בשוק, היא עדיין מורגשת.

למסך יש מספר תוכנות מיוחדות העוזרות לשימוש בו, יותר עליהן בהמשך.

התקנה

תהליך ההתקנה הלך די חלק. חיבור חלקי המעמד והמסך לקחו לי שתי דקות וכל התהליך מאוד פשוט ולא צריך כלים מיוחדים.

המעמד

מעמד עם 4 רגליים ליציבות מירבית. מצד אחד זה טוב שיש לו רגליים גם מקדימה וגם מאחורה, אבל מצד שני, למי שאין הרבה מקום על השולחן או שהשולחן שלו צר, כנראה שהמעמד לא יתאים אבל תמיד אפשר להחליף את המעמד עם תאימות למעמדי VESA 100X100.

וקצת מימדים לטובת אנשים ללא הרבה שטח פנוי

  • הרגליים הקדמיות מתפרשות לאורך 43 ס"מ.

  • הרגליים האחוריות מתפרשות לאורך 11 ס"מ.

  • כשהרגליים האחוריות צמודות לקיר, המסך נמצא במרחק של 16.5 ס"מ מהקיר.

  • המסך כולל המעמד תופס 22.5 ס"מ על 60.5 ס"מ על השולחן 
  • המסך בגובה 45.5 ס"מ

רגלי המסך

באמצעות המעמד, תוכלו להזיז את זווית המסך למעלה או למעטה אך לא לשנות את הגובה או לסובב לצדדים. הרגשתי שהמעמד די הגביל אותי במיקום המסך על השולחן או מיקום מכשירים מתחתיו. אבל, ברגע שמצאתי את המיקום שהכי התאים לי, הוא נשאר שם לאורך כל תקופת המבחן.

מעמד המסך

תפריט ההגדרות

על מנת להשתמש בתפריט, אין לצערי ג'ויסטיק כמו במסכים אחרים ויש 5 כפתורים כמו במסכים ישנים יותר כשכל אחד אחראי על (מימין לשמאל):
כיבוי / הדלקת המסך, הצגת התפריט / בחירה, ימינה, שמאלה, שינוי המקור / אחורה.
הכפתורים מאוד מעיקים ומגושמים אך לפחות ישנה תוכנה הנקראת G-MENU שאפשר להוריד דרך האתר.

G-MENU

לפי איך שהיא נראית, התוכנה מיועדת למגוון מוצרים ולא רק מסכים שזה תמיד דבר טוב ולא צריך להוריד תוכנה לכל דבר (במידה ויש לכם מוצרים מחברת AOC).

תוכנת G-MENU

יש מספר פרופילים מוגדרים מראש לסוגי משחק מסוימים

תוכנת G-MENU - הגדרת פרופילים

או אפשרות ליצור פרופיל בעצמכם ולנסות כל דבר ולראות בזמן אמת איך הוא משפיע על התמונה:

תוכנת G-MENU - יצירת פרופיל בעצמכם

אפשרויות שונות להקלה על העיניים בהורדת האור הכחול

תוכנת G-MENU - אפשרות להקלה על העיניים

מצבי צריכת חשמל

תוכנת G-MENU

ושינוי הגדרות המסך הבסיסיות במקום התפריט המובנה במסך עם המקשים הפיזיים

תוכנת G-MENU

התוכנה מאוד שימושית ולמרות שאפשר להשתמש במסך בלעדיה, הייתי ממליץ להוריד אותה.

רמקולים

הרמקולים המובנים לא שקטים אבל לא ממש טובים. לא הייתי מציע להשתמש בהם אלא אם כן זה לזמן קצר ועם זאת, לפחות טוב שיש את האופציה במידה וקרה משהו לרמקולים הראשיים.

משחקיות

הודות לקעירות, אני יכול להגיד ששמתי לב לשיפור קטן בחווית המשחק לעומת מסך שטוח. המסך הקעור, שומר על הפרטים כמו מסך שטוח באותו גודל, אך בזווית צפייה קטנה יותר כך שלא הייתי צריך להזיז יותר מדי את העיניים בשביל לראות מה שקורה בצדדים תוך כדי שיש הקלה לעיניים.
גם קצב הריענון הגבוה יחסית מורגש כאן, במיוחד אם תעברו אליו ממסך בעל קצב ריענון בסיסי של 60 הרץ. השילוב של קצב הריענון והקעירות נתנו לי ייתרון קל במשחקי FPS וגם חוויה קצת יותר מציאותית במשחקי עולם פתוח ומירוצים.

דבר נוסף ששמתי לב אליו במשחקים, לכל סוג משחק יש הגדרות מסך המתאימות לו בצורה הכי טובה אז כדאי לשחק קצת עם ההגדרות ולראות מה מתאים לאיזה משחק. עם זאת, היו פעמים שהעדפתי מסך שטוח עם רזולוציה גבוהה יותר מאשר מסך קעור במשחקים שהשקיעו על גרפיקה טובה שפשוט לא עוברת כמו שצריך ברזולוצית FHD כמו HORIZON ZERO DAWN או GOD OF WAR עם נופים מהממים ולחימה אינטנסיבית.

בין המשחקים היותר מתאימים לרזולוצית FHD לפי דעתי הם: CS:GO, League Of Legends, Fortnite, DOTA, Rocket League ועוד בסגנון.

מסך גיימינג מבית AOC דגם C27G2AE

סרטים, תוכניות ושאר ירקות:

ניסיתי לראות מספר סרטים וסדרות על המסך והמסקנה שהגעתי אליה היא שהמסך לא מתאים לתכנים כאלה. לא כי המסך לא מציג תכנים באופן טוב, אלא רק בגלל הרזולוציה הנמוכה.

בגלל שהמסך מוגבל לרזולוציית FHD, התכנים המוצגים בו לא חדים כמו ברזולוציות גבוהות יותר. לצערי המסך לא יהיה טוב לכל עולמות התוכן ואני אישית אעדיף רזולוציה גבוהה יותר על פני קעירות בכל הקשור לתכני וידאו.

גם הפאנל, מסוג VA, לא חד כמו פאנל IPS (או LPS במסכי סמסונג) והוא די מתקשה בהצגת הפיקסלים השחורים כמו שצריך.

עם כל אלה, להכניס למסך אחד גם רזולוציה גבוהה, גם פאנל IPS וגם קעירות, יגרמו למסך להיות הרבה יותר יקר ובשביל לשמור על מחיר נמוך, צריך לוותר על כמה דברים.

וכמובן גם הכל תלוי במערכת הקיימת שלכם. הייתי מת לקנות בעצמי מסך ענקי מעל 30 אינץ' עם כל הטכנולוגיות הכי טובות והרזולוציה הכי גבוהה, לחבר למחשב ולשחק בצורה הכי טובה. אבל המציאות המרה היא שכרטיס המסך שלי (GTX 1080) יגביל את היכולות של המסך. כך שגם אם אתם רוצים לקנות את המסך הכי נוצץ, מציע לכם לבדוק את היכולות של כרטיס המסך לפני שתעשו טעות יקרה.

עם העיניים לעתיד:

במידה ואתם רוצים לקנות מסך חדש כי הישן התקלקל לכם או שאתם רוצים להוסיף מסך שני ואין לכם מחשב מפלצתי שעלה 5 ספרות או בעל רכיבים ישנים, המסך הזה יתאים לכם.

אבל, במידה ותכננתם לשדרג או לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב (במיוחד עכשיו כשמגיע עוד מידע על המעבדים וכרטיסי המסך החדשים), הייתי מציע לכם לחכות עד שתדעו בדיוק באילו רכיבים תבחרו. במידה ולא תוכלו לחכות עד אז, תוכלו לקנות את מסך החלומות שלכם ופשוט להגביל לרזולוציה או קצב ריענון נמוכים יותר.

סיכום:

המפרט די בינוני ולא כבד במיוחד כך שיוכל להתאים גם לכרטיסי מסך חלשים או ישנים יותר.

מחיר: 1,249 ש"ח

אחריות: שלוש שנים

יבואן: בנדא מגנטיק.

 

מעבר לתגובות בפורום