גוף תאורה ונורות חכמות של WIZ במבחן

תמיר עיואן
09-03-2022 08:50

נורת הליבון היא ללא ספק אחת ההמצאות הגדולות בעולם במאה ה-19, ששינתה את הדרך בה אנו חיים את חיינו ומאירה את ביתנו הרבה יותר בקלות. אם נדלג למאה ה-21, נראה שההתפתחות בעיצוב ובטכנולוגיות בה פועלת הנורה המסורתית, היתה מוגבלת. זאת עד שהופיעה הנורה החכמה.

מהי תאורה חכמה?

תאורה חכמה היא דרך מתקדמת להאיר את הבית שלנו. נורות לד חכמות כוללות תוכנה שמתחברת לאפליקציה או לבקר בית חכם, כך שתוכלו לשלוט באורות, בגוון שלהם, ואפילו לבצע אוטומציה שלהן או לשלוט בהן מרחוק, ולהפסיק את השימוש במפסקי קיר מסורתיים.

בעוד נורות רגילות פועלות על ידי הדלקה וכיבוי של מתג, לעיתים הן מחוברות למפסק שמאפשר רק לכבות או להדליק את האור.

תאורה חכמה, לעומת זאת, מעניקה שליטה רבה יותר על האור. הנורות אמנם עדיין מחוברות לחשמל בבית, אבל כל נורה חכמה נשלטת בצורה אלחוטית באמצעות הטלפון, הטאבלט או העוזרת הקולית כמו Google Assistant או אלקסה של אמזון.

WiZ

WiZ נוסדה כחברת סטארטאפ ב-2017 והצטרפה ל-Signify, לשעבר פיליפס, שמובילה בעולם התאורה, בשנת 2019. WiZ היא פלטפורמת IoT (Internet of Things) לפתרונות תאורה ושירותים חכמים. היצרן מציע לאנשים תאורה שמחוברת לאינטרנט, כך שהם יכולים לשלוט בה באמצעות האפליקציה השלט רחוק או באמצעות העוזרת הקולית שלהם.

Signify N.V. שידועה בשמה הקודםPhilips Lighting N.V. הוא תאגיד תאורה רב לאומי הולנדי שהוקם בשנת 2016 כתוצאה מהפיצול של חטיבת התאורה של Philips. Signify מובילה בעולם כיום בתחום התאורה, ומספקת מוצריה לבעלי מקצוע וללקוחות פרטיים.

המערכת של WiZ כוללת אפליקציה ונורות תאורה. WiZ מספקת מערכת חכמה מבוססת Wi-Fi ושולטת בנורות שלה באמצעות האפליקציה הייעודית וחיבור לרשת ה- Wi-Fi הביתית הקיימת.

לסקירה התקבלו המוצרים הבאים:

שתי נורות לד, הנבדלות ביניהן בכך שאחת היא נורת פחם, והאחרת לא:

שתי נורות לד, הנבדלות ביניהן בכך שאחת היא נורת פחם, והאחרת לא:

  • נורה לד חכמה 7W ST64 E27

  • נורת פחם לד חכמה 7W ST64 E27

 שתי נורות לד, הנבדלות ביניהן בכך שאחת היא נורת פחם, והאחרת לא:

נורת הפחם לעומת נורת הלד הרגילה

הספציפיקציות של שתיהן דומות, אולם בשל ציפוי הפחם, ניצולת האור של נורת הפחם נמוכה יותר וגוון האור שלה צהבהב יותר

נורה

פחם לד חכם

לד חכם

הברגה

E27

E27

הספק

7 ואט

7 ואט

תאורה שוות ערך בנורת ליבון רגילה

50 ואט

60 ואט

לומן

640

806

טווח טמפרטורות נשלט

2000-5000

2,700-6,500

אורך חיים מוצהר

15 אלף שעות

15 אלף שעות

 

הנתונים מציגים שנורת הפחם אולי מספקת אור צהבהב יותר, אולם גם מאירה פחות חזק מנורת הלד שאינה פחם.

הערך מוסף של נורת פחם: נורת פחם היא ממש כמו נורת ליבון רגילה אבל במקום חוט להט העשוי טונגסטן – ישנו סליל שאחד מהרכיבים שלו הוא פחם. הפחם מעניק אפקט של אור צהוב – זהוב ולכן מתאים לחללי פנים. המראה שלה הוא עתיק ומרשים והיא פולטת אור בהיר ונעים, שעשוי להיות מתאים למקומות מעוצבים כמו פינת אוכל או סלון.

גוף תאורה צמוד תקרה לבן דק במיוחד

מידות הגוף: קוטר 30 ס"מ ועובי 3 מ"מ

חיבור: נדרש חיבור על ידי חשמלאי מוסמך, בשל החיבור הישיר לחשמל של הבית

הספק: 16 ואט, שווה ערך ל- 50 ואט של מנורת ליבון

לומן: 1,500

טווח טמפרטורות צבע נשלט: 2,700 – 6,500

אורך חיים מוצהר: 20 אלף שעות

גוף תאורה צמוד תקרה לבן דק במיוחד באריזה

ההתקנה של גוף התאורה פשוטה. הוא בנוי משתי יחידות נפרדות שמחוברות ביניהן בסיבוב. הדיסקית האחורית ניתקת מהגוף, כך שניתן לסמן עימה את נקודות הקידוח בקיר.

מבט אחורי לגוף התאורה, המתחבר לתקרה.

מבט אחורי לגוף התאורה, המתחבר לתקרה

WIZ עושים למתקין חיים קלים, מכיוון שהם מספקים אבזם שמאפשר למנוע את המתח שעלול להיווצר כתוצאה מתליית גוף התאורה על חוטי החשמל. כך, לאחר הקידוחים וההידוק לתקרה, נותר להזמין חשמלאי מורשה על מנת שיבצע החיבור לחשמל.

התוצאה הסופית אסטטית, גוף התאורה דקיק, נראה כמו רמקול שקוע בתקרה.

התוצאה הסופית אסטטית, גוף התאורה דקיק, נראה כמו רמקול שקוע בתקרה

גוף התאורה דקיק, נראה כמו רמקול שקוע בתקרה

אפליקציה

האפליקציה משותפת לכל מוצרי התאורה של WiZ. הצימוד פשוט, אולם מחייב רשת Wifi ושימוש בסלולרי או טאבלט שכוללים גם תקשורת בלוטות'. טרם הפעלת האפליקציה, מומלץ שתפעילו בסלולרי את הבלוטות' ותתחברו איתו לרשת ה- WiFi הביתית, עדיף בתדר 2.4 ג'יגה הרץ, כי איתו הצימוד אוטומטי.

שלבי הצימוד בהפעלת האפליקציה של WiZ, מתחילים בקביעת שם לחדר בו מותקנת תאורה של WiZ. מספקים את הסיסמה לרשת ה- WiFi, מכבים ומדליקים התאורה, והיא מתחברת.

אפליקציה

לאחר הצימוד, תוכלו לקבוע גוון צבע ועוצמתו. האפליקציה מנגישה את הגוון באמצעות שמות כמו Cozy, שמספק עוצמת תאורה מעומעמת יחסית, TV Time, בו התאורה מינימלית, ואחרות.

 

 לקבוע גוון צבע ועוצמתו

היתרונות שמצאתי בתאורה של WiZ כוללים:

  • עמעום בקלות: בעוד נורות מסורתיות מחייבות שימוש במתג כדי להדליק ולכבות את האורות, תאורה חכמה ניתנת לעמעום ישירות באמצעות האפליקציה או השלט.

  • חסכון באנרגיה: נורות לד מחזיקות מעמד זמן רב יותר, ומפיקות פחות חום השוואה לנורות ליבון מסורתיות, ולכן חוסכות באנרגיה.

  • קישוריות: ניתן לקשר בין התאורה החכמה בבית לבין ציוד חכם אחר, כדוגמת רמקולים חכמים, תרמוסטטים או עוזרות קוליות.

  • שליטה מרחוק: ניתן לשלוט בתאורה בבית מרחוק, ולכבות או להדליקה במידה ושכחתם. לעולם לא תשאלו "השארתי את האור דולק?"

  • אוטומציה: ניתן להגדיר נורות לד חכמות בנפרד או כקבוצה (לדוגמה בפינת אוכל), להגדיר באפליקציה טיימר שיכבו אוטומטית את כל האורות או ידליקו אותם באופן מובנה, על מנת לחקות מצב בו נמצאים אנשים בבית.

  • האפליקציה מתממשקת לפרוטוקול - IFTTT (If This, Then That) ולאפליקציות ושרותי בית חכם קיימים כגון Nest, Ring, SmartThings, Somfy כך שתוכלו לחברם לבית החכם שלכם, או לבית חכם עתידי, וכך להפעיל התאורה לפי תרחישים. לדוגמא: ברגע שטלפון סלולרי מסוים יתחבר לרשת ה Wi Fi הביתית בשעות מסויימות, ידלקו האורות בבית, או שינוי צבע התאורה בבית לאדום במידה וגלאי העשן זיהה עשן.

הערות:

  • בגרסת האפליקציה שבאנדרואיד, שעודכנה לאחרונה ב- 3/1/2022, הסימון של עוצמת האור סרגל העוצמה באפליקציה הפוך מבפועל: כיוון עוצמה חלשה מספק את העוצמה החזקה ביותר, וההיפך. זה בודאי יתוקן בגרסת האפליקציה הבאה.

  • כל היתרונות של המוצרים מתקבלים במידה ותשלטו בתאורה דרך האפליקציה בטלפון הנייד, בטאבלט, או באמצעות העוזרות הקוליות אלקסה, סירי, או Google Assistant.

  • כיבוי התאורה באמצעות המפסק הפיזי בבית, או הפסקת חשמל רגעית, גורמים לאיבוד מיידי של ההגדרות שקבעתם לצבעים ולעוצמות של הנורות, ומחזיר אותם לעוצמה מקסימלית וצבע אור שנקבע על ידי הנורה שהתקנתם. ב- E27 ברירת המחדל היא אור קר (cool), ואילו בגוף התאורה העגול נקבע צבע צהבהב (Warm).

ההערה האחרונה משמעותית מאד, מכיוון שהיא משבשת את הצבע שביקשתם. לשם השוואה, גוף תאורה חכם ותיק יותר שיש לי של פיליפס, שומר תמיד על ההגדרה האחרונה שקבעתם, כך שגם אם כיביתם החשמל והדלקתם שוב, הוא שומר על בחירתכם.

סיכום

ההתפתחויות הטכנולוגיות מובילות אותנו לבצע יותר פעולות באוטומציה, ותאורה חכמה היא דוגמא טובה לכך. אם בעבר קבענו שעון שבת בשביל לקבוע תזמון הדלקה וכיבוי אורות, אז היום הנורה של WiZ יכולה לתזמן הכל באופן עצמאי. היא מאפשרת להאיר את הבית עם נורות לד חכמות וחסכוניות, שמתחברות לאפליקציה או לבקר בית חכם, ובאמצעותם לשלוט באורות, בגוון שלהם, לקבוע תזמון הדלקה ואף לשלוט בהן מרחוק. תוסיפו לכך את החומרה של Signify, לשעבר פיליפס, וקיבלתם מוצר איכותי שאמור להחזיק לאורך זמן רב.

לכן, אם אתם רוצים להיגמל מהשימוש במתגים הפיזיים בקירות, ולעבור לשליטה בתאורה באמצעות עוזרת קולית או אפליקציה, WiZ תעשה לכם את החיים קלים במחירים נוחים ובממשק פשוט ונוח ביותר.

מחירים:

  • נורה לד חכמה 7W ST64 E27 - מחיר: 69 ₪

  • נורת פחם לד חכמה 7W ST64 E27 - מחיר: 79 ₪

  • גוף תאורה צמוד תארה חכם 16W - מחיר: 279 ₪

יבואן: ביקונקט

 

מעבר לתגובות בפורום