רמקול בלוטות' נייד BEE בעיצוב רטרו במבחן

תמיר עיואן
06-01-2022 00:00

בעולם שמתפתח במהירות עצומה, הנוסטלגיה דומה להתעטפות בהרגשה של "החיים הטובים", כשהדברים היו פשוטים יותר, במראה אנלוגי, ופחות מתוחכם. מחקרים מראים שנוסטלגיה מעניקה לחיינו תחושה של המשכיות ומשמעות ככל שאנו מתבגרים. פטיפון עתיק, אוסף תקליטי ויניל שאנו שומרים עשרות שנים בארון ומכוניות לאספנים שנוסעות על הכביש מזכירים לנו את השנים הצעירות והשובבות יותר שלנו.

יש משהו בעיצוב רטרו שקשה לעמוד בפניו. מדובר במוצרים שמעוררים בתוכנו תחושה עמוקה של נוסטלגיה המחזירים אותי הישר לשנות ה-80. לפעמים פשוט מתחשק לברוח מכל המודרניזם ולשקוע בפשטות העבר. כדי לעזור לנו לחוות זאת, חלילית עיצבה רמקול בלוטות' נייד עכשוי בעיצוב רטרו, ולמרות זאת הוא כולל את הפונקציונליות המודרנית, לה אנו כה זקוקים. האסתטיקה מושפעת מהעבר, אבל התועלת מוטבעת בעתיד.

עבור אודיופילים, המילה בלוטות' נתפסת בד"כ כמונח לא מחמיא. כמי שמעדיפים לחווט רמקולים לקבלת איכות שמע גבוהה בבית, ככל שהטכנולוגיה הבשילה, הפער בין הצלילים שמפיקים רמקולים מחווטים, למקביליהם האלחוטיים, הצטמצם במידה ניכרת.

ההתפתחות הטכנולוגית של השנים האחרונות הביאה לידי כך שכיום ניתן להפיק סאונד המועבר באופן אלחוטי, איכותי, המתחרה ברמקולים מחווטים רבים, באמצעות בלוטות'.

בהכללה, רוב רמקולי הבלוטות' במחיר ביניים כוללים תכונות משותפות כגון עמידות במים, תצוגת אורות מרהיבה וידיות אחיזה מאסיביות. BEE של חלילית מהווה אנטי תזה לגישה הזו. הוא אינו עמיד במים, ידית האחיזה שלו עשויה עור ואין לו אורות צבעוניים למסיבות. מראה הרטרו שלו ייחודי ובכל הנוגע לסאונד, יש לו עוצמה שקשה להתעלם ממנה. הגעתי מיד לסוף? נתחיל בהתחלה.

חלילית

חברת חלילית, או בשמה הרשמי "חלילית פ. גרינשפון ובניו" פועלת בישראל משנת 1941 כעסק משפחתי. לפני 80 שנה פתח פואה גרינשפון את מפעל ההקלטות הראשון בישראל, כדי לפצות על החסר שנוצר בעקבות מלחמת העולם השניה, ובית מלאכה לייצור חליליות, בכיכר השעון ביפו. מכאן מקור השם חלילית. בנוסף מכיוון שפואה היה מוסיקאי, והיא היתה בנפשו ובדמו, העיסוק שלו התמקד בתחילה בייצור כלי נגינה ומגברים, אולם במהלך השנים הרחיב את העסק גם לייבוא והפצת מגוון רחב של כלי נגינה, לרבות גיטרות, תופים, קלידים, ציוד אולפן ומערכות PA. במקביל תרם לבניית חדרי מוסיקה ובתי ספר לנגינה בארץ, כשהמוטו העיקרי של חלילית היה ונותר קידום המוסיקה בישראל.

עם השנים הפסיקה חללית את הייצור המקומי, החלה מתמקדת ביבוא בלבד, וכיום היא מהווה יבואן בלעדי ליותר מ-80 מותגים. עכשיו בחגיגות השמונים להקמתה, החליטה החברה ליצור קו מוצרים הכולל שלושה רמקולי בלוטות' ניידים, תוך שימוש באלמנטים עיצוביים בהשראת המגברים שייצרה בעבר ושימוש מחודש בלוגו Halilit בשפה האנגלית, על מנת לתת כבוד למורשת החברה.

BEE

רמקול הבלוטות' BEE מהווה אחד מבין 3 דגמים בקו המוצרים החדש מתוצרתה:

  • BEE – בהספק 40 וואט

  • BumbleBee – בהספק 50 וואט

  • Hornet – בהספק 60 וואט

Bee, BumbleBee, Hornet וברקע כיכר השעון ביפו

Bee, BumbleBee, Hornet וברקע כיכר השעון ביפו

בשונה מהמוצרים שייצרה מקומית, הייצור של קו מוצרים זה מבוצע בחו"ל.

עם הדלקת הרמקול נשמע את הקריינית אומרת "חלילית"Welcome to , במכוון עם האות "ח" למרות שהשפה אנגלית.

עיצוב

נזכיר שחלילית עיצבה את הסדרה בהשראת המגברים שייצרה בעבר, ומכאן שהם מעוצבים באופן שונה מהמתחרים בקטגוריה: עיצוב רטרו ומינימליסטי כאחד. ה- BEE משווק בצבעים שחור או כחול לבחירתכם. הצורה שלו מזכירה לי צידנית קטנה, ואשתי חשבה שמדובר בעיצוב שמזכיר מצבר קטן לרכב. בכל מקרה, אין לו את המראה המוכר כל כך כיום נוכחי של רמקול נייד.

לחצני ההפעלה גדולים ומעוצבים באופן מגושם כיאה לסגנון העבר וממוקמים בחלקו העליון של הרמקול, עם סימונים תואמים לצידם. אין להם תאורה, ולכן ניתן לצפות לקושי מסוים לתפעל אותם בחושך.

הרמקול כולו מצופה בעור שחור וכולל קוים מעוגלים, בקונטרסט מלא לפאנל העליון העשוי מתכת בצבע אדום, כולם משדרים רטרו נוסטלגי.

bee-halilit

מידות

רוחבו 25 ס"מ, עומקו 15 וגובהו 21 ס"מ. יש לו רצועת עור עבה שמתחברת לפינות העליונות במרכזו באמצעות ניטים. הגריל בנוי טפט פלסטיק דמוי סורג מתכת.

באריזה

  • כבל USB-C to USB-A באורך כחצי מטר

  • כבל עם שנאי טעינה לחשמל בחיבור שמיניה באורך כחצי מטר

  • כבל PL 3.5mm לחיבור AUX למקור אנלוגי

  • מדריך למשתמש

  • שלט רחוק

bee

מה באריזה

ספציפיקציות

הרמקול בעל מגבר בהספק 40 וואט. היצרן ממליץ על העמדתו במרחק לא גדול מ- 10 מטרים מאזור ההאזנה.

הדרייברים מכוונים לכיוון אחד מארבע פאותיו של הרמקול, כלומר משדרים לכיוון אחד בלבד.

בתחתיתו פתח פורט בקוטר 3 ס"מ היורה כלפי מטה, וארבע רגליים קשיחות שמגביהות אותו כדי1 ס"מ מהרצפה.

תחתית הרמקול

תחתית הרמקול

הוא כולל סוללה בנפח 6000 mAh שתספק לכם כ- 4-5 שעות מוסיקת רקע. משך הטעינה המלאה גם הוא כ- 4-5 שעות.

ניתן לחבר אליו גם התקן דיסק און קי, ואז הקודקים הנתמכים הם: MP3, WMA,WAV,FLAC.

תוכלו לשלב אותו עם רמקול נוסף מאותו הדגם, על מנת לאפשר מצב TWS שמזרים המוסיקה לשני הרמקולים במקביל.

כיאה למוצר רטרו, אין לו אפליקציה מלווה, ומשכך, אין אפשרות להתאמות באמצעות אקולייזר מובנה. עם זאת, השלט כולל מעבר בין שלושה פרופילים מובנים: ג'אז, רוק'נרול וקלאסי. בנוסף, הוא לא מסוגל לשמש כדיבורית, במידה ונכנסת שיחת טלפון.

המשטח העליון של הרמקול משמש לטעינה אלחוטית של מכשירים תומכי QI עד 5 וואט.

התקשורת האלחוטית היחידה של הרמקול היא בלוטות' 5.0, נוסף על חיבור ה- AUX.

בגזרת החיבורים העיצוב מקורי ביותר: חיבור USB-C לטעינה בחלקו העליון, וחיבור בננה לשנאי בתחתיתו של הרמקול.

הלחצנים המובנים כוללים:

  • לחצן בודד שמשמש למטרת Play/pause

  • לחצן בורר מקורת בלוטות' או AUX - Source

החוגות:

  • בורר עוצמה

  • באס

  • טרבל

מפסק:

  • On/off

רמקול BEE

פאנל עליו בעיצוב רטרו

השלט רחוק עימו מגיע הרמקול מהווה שידרוג למוצר שבדרך כלל נשלט באמצעות הסלולרי בלבד. עם זאת, מכיוון שניתן להזרים אליו מוסיקה מדיסק און קי, הנוכחות שלו מבורכת, במכיוון שכך ניתן לעבור בין שירים, להחליף בין מקורות ומצמד בין שני רמקולים מאותו הדגם לכדי השמעה זוגית.

שמע

לאחר האזנה ממושכת לרמקול אני יכול להגדיר את הצליל שלו "אנלוגי". הוא מעגל את הצלילים, ומגיש אותם באופן המעודן שהוגש בעבר במערכות הוינטג' עליהן גדלתי. האזנה לשירים קצביים עם באסים מספקת את הסחורה. תגבירו העוצמה ואת הבאסים למקסימום וקיבלתם חבטה בבטן. למרות עודף הבאס הוא לא יוצר עיוותים בצליל גם בעוצמה גבוהה. ניכר שמי שבנה אותו ידע דבר או שניים בבניית רמקולים מוגברים. החסר באקולייזר שפופולרי כל כך באפליקציות המתחרים לא היה מורגש, כי אם כבר נוסטלגיה, אז עד הסוף. המדובר ללא ספק בחוויה שונה ויזואלית ואודיופילית.

למרות מימדיו הקטנים יחסית, הרמקול הזה מפתיע בעוצמתו הגבוהה, ומסוגל בקלות למלא בסאונד נינוח חצר ישראלית טיפוסית.

פתחתי בשיר Take On Me של a-ha. למה דווקא עימו? מכירים עוד הרבה שירים ביוטיוב שזכו למעל מיליארד השמעות? למרות הפופולריות לה הוא זוכה, כדאי לציין שהגרסה המקורית של השיר, שהוקלטה בשנת 1984, לא זכתה להצלחה מרובה ורק גרסה נוספת שלו שיצאה שנה מאוחר יותר, הביאה את השיר למקום השני במצעד הפזמונים הבריטי. הקליפ המוכר שילב טכנולוגיה שהיתה חדשנית באותה העת, שילוב אנימציה וצילום חי שמתערבבים זה בזה, איך לא – באמצעות האהבה. הבחורה נכנסת לקומיקס והגיבור שר לה ומציג בפניה את עולמו.

ההאזנה לשיר בשילוב עם מבט ברמקול בעיצוב הייחודי מעלה בי זכרונות עבר, ורק זה כבר עוטף את חווית השמע בהנאה צרופה. הרמקול מגיש את קולו של הסולן מורטן הארקט טבעי ומאוזן עם הניואנסים המוכרים בקולו, וצולח בביטחה את העלייה הלא אנושית בטונים אליהם הוא מגיע. ה"בומים" בהם נפתח השיר מוגשים כפי שמצופה מרמקול נייד לספק אותם - בדיוק במינון הנדרש.

עברתי ללהקת Police בשיר Every Breath You Take. השיר מתוך אלבומה החמישי של הלהקה, הוקלט לקראת התפרקותה. בעידן המרדף הפמיניסטי וציד המכשפות, המלודיה הרומנטית הזו לא היתה עוברת את הפלייליסט של ארגון נעמ"ת. הטקסט שמצהיר על אהבה חסרת מעצורים שתימשך גם לאחר הפרידה, מפורש כיום כהטרדה מאיימת ואובססיבית שמובעת במשפט "Oh can't you see, you belong to me"

סטינג כיפר על המסרים בשיר זה על ידי כתיבת השיר עם המסר ההפוך "If You Love Somebody Set Them Free"

ה- BEE מגיש את השיר עם אנרגיות ועוצמה שלא ניתן להישאר אדישים אליהם. נראה שנתוני ההספק עם הפורט בתחתיתו מגויסים למשימה להשמיע אותו באופן מקסים.

אם כבר רטרו, אז עד הסוף. סיימתי בשיר האלמותי שהעמיד אינספור מסיבות: Stars On 45. מבחינתי לפחות, היה זה המיקס הראשון ששמעתי. מדובר בביצוע הולנדי שהפך עד מהרה לפופולרי ברחבי העולם. הלהקה שקרויה על שם השיר, הורכבה מנגני אולפן, יצרה מחרוזת שירים ממוקססים זה בזה באמצעות קצב זהה ורצועת תופים משותפת.

האפקט של ה- BEE מיידי, מוגש נכון בתחום התחתון תוך שילוב ראוי של המיד והגבוהים. ה- BEE מזרים את הקטע בצורה מאוזנת והניואנסים הופכים את ההאזנה לחוויה אודיו ויזואלית נעימה.

המתחרים

כידוע, עולם רמקולי הבלוטות' צפוף ביותר עם אין סוף מותגים, אולם הרמקול הזה פונה לנישה ספציפית, של רמקולים בעיצוב רטרו. המתחרה העיקרי, Marshall מתומחר במחיר כפול ומשכך על פניו נראה שה- BEE עונה על צורך דומה במחיר אטרקטיבי יותר. עם זאת, היעדר האפליקציה, החוסר בתקשורת wifi שמונעת היכולת לפעול בפרוטוקול Airplay ואי העמידות במים, לא מקלים עליו. רוב המתחרים בקטגורית הפרימיום כוללים לפחות חלק מתכונות אלה. חלקן אף בעלי קישוריות נוספת כגון Google Cast, Air Play 2 או עוזרת אישית.

לסיכום

ה-BEE, מהווה חלק מסדרת מוצרים מרעננת של החברה המוכרת חלילית, ששמה מוכר בבתים רבים בישראל, ובזכותה עונה על צורך במראה ומתמקם בנישה אטרקטיבית מבחינת המחיר. אנו משלמים בעבור רמקול נייד בקטגוריית קצה, בעיצוב ייחודי, הבנוי מחומרים איכותיים, בעל סוללה שמחזיקה זמן רב, תומכת בטעינה אלחוטית וסיכוי נמוך ביותר שגם לשכן שלכם יהיה כזה. בנוסף, בגזרת השמע, הרמקול הזה נשמע נהדר, מגיע גם לעוצמות גבוהות במיוחד, כולל באסים הדוקים וצליל חד וברור גם כשמאמצים אותו. היכולת שלו לפזר את הצליל, מקבלת ערך מוסף במיוחד במסיבות גינה, והשילוב האפשרי עם רמקול נוסף, מבטיח חווית סאונד במרחבים גדולים במיוחד.

במידה ואתם מחפשים רמקול בלוטות' מעוצב בסגנון רטרו, לחללים גדולים ובעוצמה חזקה במיוחד, כדאי מאד שתקחו אותו בחשבון.

מחיר: 599 ש"ח

יבואן: חלילית

 

מעבר לתגובות בפורום