מגבר משולב Michi X5 במבחן

גיא אזרואל
27-12-2021 08:49

כמו עוף החול, Michi קמה לתחייה ומספקת לנו את המגבר המשולב X5 ספינת הדגל לסקירה מעמיקה.

מוצרי Michi למי שלא מכיר שייכים לחברת האם Rotel שנוסדה ביפן בתחילת שנות ה-50. בשנת 1961 החברה הפכה לממוקדת במוצרי אודיו בלבד כך שכבר ניתן להבין שחברת Rotel (במונחים מערביים כמובן) היא מוותיקות יצרניות מוצרי אלקטרוניקה בתחום האודיו - 60 שנות קיימות הן דבר שלא בא באוזן.

אצל היפנים 60 שנות קיימות כיום, הם שווי ערך לנער מתבגר אל מול חברות תאגיד מפלצתיות כמו למשל Panasonic שנוסדה -1918. טוב, אבל יפנים זה יפנים והעולם לא היה כפי שהוא היום בלעדיהם. את ההיסטוריה של Rotel ניתן לגלול על פני כתבה שלמה וארוכה, החל מתחילת נסיקתה והכרתה בתחום האודיו בשנות ה-70 ועד לשיתופי פעולה עם יצרנים כמו B&W (כיום מתעקשים להיקרא Bowers & Willkins) בתחילת שנות ה-80.

בשנת 1993 נולד המותג Michi תחת הכנף של חברת האם היפנית כאשר מטרתו להביא לעולם סדרת מוצרי אודיו שהם משהו אחר. משהו שהוא הטוב ביותר שחברת האם יודעת לעשות, למעשה Michi הוא מותג היוקרה של Rotel. זו גישה נפוצה מאוד אצל תאגידי הרכב יפנים. כדוגמה אחת מיני רבות, מותג הרכבים Lexus שבא לעולם מחברה קטנטנה, אולי שמעתם עליה, Toyota. מותג היוקרה של Rotel לא נרשם בספרי ההיסטוריה של עולם האודיו כהצלחה מסחררת של שנות ה-90 ולמעשה בשלב מסוים די נעלם מהעין עד לאחרונה. בשנת 2019 היפנים החליטו להוליד מחדש את Michi ואיזו  לידה זו הייתה. קו המוצרים מקבל מראה שונה לחלוטין ממוצרי Rotel, עם הצהרת יכולות גבוהות יותר וכמובן תגי מחיר אחרים כיאה, ולמעשה כמצופה, ממותג יוקרה של חברת אם. עם כל זאת, תגי המחיר של Michi לא נוסקים לחלל החיצון ואפילו לא שוברים את האטמוספרה התחתונה במונחים של היום. Michi מציגים לנו כאן מוצרים עם VFM יוצא מן הכלל בשילוב יכולות גבוהות אל מול מוצרי חברת האם והכל באיכויות בניה וקווים מינימליסטים עם מוטיב מודרני. המוצרים של Michi מיוצרים בסין, דבר שבאופן טיבעי מוזיל משמעותית את מחיר הקצה לצרכן. אולם כיום, יש "מיוצר בסין" ויש מיוצר בסין אחרת. בשנים האחרונות בתחום האודיו בפרט, אני מוצא עצמי מחלק את ה-"מיוצר בסין" לשלוש רמות:

הראשונה: היא כמובן "מיוצר בסין" עם כל הסטיגמות הנלוות שב-99.9% מהמקרים, הן נכונות 100%.

השנייה: "מיוצר בסין אבל איכותי". את הרמה הזו אני לא סובל. מדובר במוצרים המיוצרים בסין באופן מוצהר אך בו זמנית מוצגים כמיוצרים "תחת בקרת איכות מערבית" או "אירופאית" (תחת בקרת איכות שווייצרית גם אפשר למצוא, בשווייץ) ובכך "הצדקה" לכאורה לתגי מחיר גבוהים יותר. מוצרים אלו ממרחק של 2 מטר באמת נראים איכותיים אולם ממרחק של 30 ס"מ וקצת נגיעות פה ושם על המוצר, מבינים את ה-"צ'יינהבלוף". בעיני זה לא פחות משועל במעטה של טיגריס סיבירי. לא סובל מוצרים כאלו.

יש לנו כמובן את הרמה השלישית: "מיוצר בסין, ואיכותי אמיתי". סין היא המעצמה הכלכלית הגדולה בעולם. משאבים כספיים יש לה. הרי להביא מהנדס ובקרת איכות גרמנית למפעל בסין היא נטו פונקציה של כסף. נקודה. כך שניתן למצוא איכות גבוהה מאוד במוצרים המיוצרים בסין, אך צריך לדעת לזהות אותם. כפי שניתן יהיה להבין בהמשך הכתבה הזו, Michi היא בהחלט אחת החברות הללו.                

 michi

נתונים טכניים:

CONTINUOUS POWER OUTPUT

600W/Ch (4Ω)

350W/Ch (8Ω)

TOTAL HARMONIC DISTORTION (THD)

<0.009%

FREQUENCY RESPONSE

Line Level Inputs: 10Hz - 100kHz (+0 dB, -0.6 dB)

Digital Inputs: 20Hz - 20kHz (0 ± 0.4 dB)

Phono Input: 20Hz - 20kHz (+0 dB, -0.2 dB)

S/N RATIO (IHF "A" Weighted)

Line Level Inputs: 102dB

Digital Inputs: 102dB

Phono Input: 80Db

DIMENSIONS (W × H × D)

485 x 195 x 452mm
19" ×  7 5/8" × 17 3/4"

FRONT PANEL HEIGHT

177 mm (7")

NET WEIGHT

43.8kg (96.56 lbs.)

בניה ומראה:

הרושם הראשוני מעבר לתמונות, הוא אופן אריזת המוצר והכוח הפיזי שנדרש לפרוק את ה-X5 ,44 ק"ג של מוצר אודיו. אז נכון, לא מדובר במוצר קצה סופר יקר ואין כאן flight case אבל כן יש כאן אריזת קרטון כפולה, כלומר קופסה בתוך קופסה, כאשר אריזת הקרטון הפנימית מחוזקת ומדופנת בספוגים קשיחים בכל היקף המגבר. שליפה החוצה של המגבר מומלצת לפחות לשני אנשים כאשר אחד מחזיק את האריזה עצמה אחרת, כשאוחזים במגבר לשליפה הקופסה מתרוממת יחד איתו בשל לחיצת ספוגי ההגנה. לאחר שליפת המפלץ נסיר את כיסוי בד קטיפה מהמגבר ואז נגלה בן רגע מוצר שבנוי כמו טנק חדיש. איכות הבניה יוצאת מן הכלל. הכל חזק, מדויק, איכותי וחלק למגע באופן מעט מטריד.

קדמת המגבר בעלת חזית מבריקה עם חלון למסך צבעוני הנגלה לעין רק בעת ההדלקה. צלעות הקירור נראות במבט מעל בלבד ובחזית האחורית נמצא שפע של כניסות ויציאות, לרבות מערכת כניסות לממיר פנימי אליו נגיע בהמשך. מחברי כבלי הרמקולים (כידוע, נקודה רגישה אצלי) בנויים ברמת איכות תעשייתית. הם חזקים, נגישים וגדולים עם תפעול נוח מאוד ורק המרחק ביניהם מעט קטן מדי. מעבר לכך, נפלא. איכות הבניה והתפעול של המכשיר שווים ערך למוצר קצה עם '0' נוסף בתג המחיר. תפעול התפריט מהונדס למשעי והכל ניתן לתפעול דרך השלט מבלי לקרוא את ההוראות. זו הנדסת אנוש מעולה! באשר לשלט המכשיר, הרכיב הזה מצריך התייחסות משלו. הוא הרוויח זאת ביושר! ראשית האחיזה ביד נוחה מאוד ולא מעייפת. תוך שעות בודדות המוח משנן את כל הלחצנים והתפעול שלו נעשה ב-"עיוור". הקליטה מעולה כמעט מכל זווית ולא מצאתי הגבלת מרחק. בחדר המדרגות הבנתי שמיציתי. פיצ'ר מגניב נוסף הוא חיישן אחיזה בשלט. בכל פעם שהרמתי את השלט נדלקה נורית קטנה בחלקו העליון ובכך השלט אומר לי, "Yes master, I am ready for your command". בואו נודה, אין אחד שלא היה מרים את השלט הזה כל 10 דקות רק בשביל להרגיש מלך בממלכתו. 

michi

העמדה והפעלה:

ראשית מדובר במגבר לא קטן ובעל משקל מכובד למדי. יש להתחשב בכך בהצבה על גבי רהיט שאיננו מיועד לאודיו. כמו כל מוצר אודיו, העמדה על גבי מעמד ייעודי יביאו את ה-X5 לביצועים טובים יותר. אין כאן הנחות. צלעות הקירור לכל אורכם של צידי המגבר עושות עבודה נפלאה וגם אחרי שעות האזנה ארוכות, חלקן בעוצמות גבוהות יחסית, לא מצאתי שהמגבר התחמם ברמה כזו שהצריכה פתרון אוורור מיוחד (אז כן, גם "מזנון איקיאה" לא יגרום לו לבישול עצמי, אך עדיין חשוב להעניק לצלעות הקירור את התנאים לעשות את מלאכתם נאמנה). תפעול המגבר הוא נוח מאוד. כמה זה מאוד? הכל ניתן לבצע מהשלט כאשר הפעולות הבסיסיות של הדלקה, בחירת יציאה / כניסה ועוצמות ווליום ניתנות לשינון בקלות רבה. טיול בתפריט והגדרות המגבר קלות מאוד והנדסת האנוש יוצאת מן הכלל. המסך גדול וברור ממרחק ישיבה של כמה מטרים ופיצ'ר מגניב נוסף הוא האפשרות לבחירה ממספר אופציות לתצוגת תדרים כמו באיקוולייזרים של פעם. נחמד מאוד. קצת וינטג' עם טאצ' מודרני. 

Dido – Still on my mind

שלא כהרגלי, אני פותח דווקא עם אלבום דיגיטלי מקומפרס, מעובד וסינטטי לחלוטין למעט קולה של דיידו עצמה. הסיליקון כאן חוגג עם עיבודים בחלל הצלילים הדיגיטליים, אם כי חלל משובח בהחלט עם פינס וטאצ' שנוגע בך. הרצועה הראשונה באלבום הזה מביאה עמה משחק מיוחד, הבמה משתנה מכזו ברוחב של מטר לכזו בגודל של בניין. חשיבות היעלמות הרמקולים בין שכבות הצלילים הדיגיטליים האינסופיים היא עליונה כאן. קודם כל הרמקולים חייבים להיעלם לחלוטין אחרת זה לא זה, ולא משנה היכולות וכל שאר הדרישות הסוניות. ה-X5 מעלים את הרמקולים שלי תוך שניות ואני מתרכז באותה במה בגודל של גבעול שהרגע בוקע מן האדמה ועד להתפרצות הבמה לגודל של בניין כזה שבקצה אחד לא רואים את הקצה השני.

קולה של דיידו טבעי ומאוזן עם הניואנסים המוכרים ובדקה השנייה הבמה מקבלת את תנופת הגדילה ואז בדקה ה-3:40 בשיאה היא מתנפצת וחוזרת לגודל של פירור. ה-X5 מעביר בי את החוויה הציורית בעונג צרוף ומצליח לסחוף אותי לתוך ההנאה אותה אני מחפש בתוך האלבום הסינטטי הזה, כאשר זו משימה מאוד לא פשוטה.ברצועה השנייה העסק מקבל טוויסט אחר עם שילוב קולה של דיידו שנע ונד בין סינטטי לטבעי עם קולות שירת רקע רב שכבתית והכל תוך מכות באס אימתניות, כאלו שיש רק בבאס דיגיטלי. אני מגלה שה-X5 לא ביישן בעליל בתחום התחתון והוא שולט בו ביד רמה עם באס נמוך, עוצמתי והדוק. ה-"בומיות" בדיוק במינון ונשארת בשליטה כמעט אבסולוטית. ככל שהאלבום מתפתח אני מוצא עצמי נהנה לאין שיעור מהביצועים של ה-X5.

אז מה בכל זאת לא מושלם? הקצוות בגבוהים, בהשוואה להגברה שלי הם פחות חדים והדעיכה שלהם קצרה ממה שניתן עוד לקבל כי אני יודע שיש שם עוד קצת. אבל היי, עדיין ביצועים יוצאים מן הכלל. בתחום הפרטים אני רושם נוכחות מלאה אם כי כמו בתחום הדעיכה בגבוהים, הפרטים והמיקרו פרטים מעט אחוריים מדי, הקצה שלהם מעט פחות חד ממה שהייתי רוצה לקבל. בתחום ההולוגרפיה והתלת מימד, ה-X5 נותן כאן ביצועים מרשימים באלבום לא פשוט לשחזור בצורה מאוזנת. הנאה מעולם דיגיטלי מקומפרס וסינטטי היא משימה לא פשוטה וה-X5 שובה אותי בקסמו יותר ויותר ככל שהאלבום ממשיך ומתפתח. תענוג לאוזניים ולחושים כאחד.

Bebo & Cigala – Lagrimas Negras

ה-X5 מכה בי באימפקט ומשקל של פסנתר. התווים הראשונים צלולים, אותנטיים ובעלי משקל שפשוט עושה חשק להגביר עוד ואני חווה את המשקל הנפלא בפסנתר של בבו. כניסתו של סיגלה משלימה לי תמונת במה תלת מיימדית עם הולוגרפיה יוצאת מן הכלל. ההפרדה בין הפסנתר לקונרטה באס על סף השלמות עם שפע אוויר ביניהם מה שרק משפר את הפירוט והדינמיקה בבמה. ה-X5 מעביר את המוזיקה עם אנרגיות ואימפקט שלא ניתן להישאר אדישים אליהם. נראה שנתוני ההספק על הנייר מגויסים כולם וכל וואט כאן בפעולה. מה שנקרא "מאמץ פלוגתי". צלילי הפסנתר הגבוהים והבינוניים מרחפים מולי מלאי אנרגיה עם "פאסון" כזה שפשוט מקסים אותי.

בתחום הפרטים אני מסמן V כמעט על הכל ובמיקרו פרטים אני מודה ששמעתי טובים יותר אבל רק ברמות מחיר אחרות לגמרי, ועל כן ה-X5 עבורי רושם כאן ניצחון. תחושת האפס מאמץ בשחזור האלבום הזה עם הדינמיקה הייחודית שלו, הצרידות של סיגלה והיעלמות הרמקולים לחלוטין פשוט מטמטמות. צלילי האלטו סקסופון טבעיים ועם שליטה מצוינת בקצוות הגבוהים, כאשר ה-X5 כל הזמן בשליטה שמא יצאו משליטה ויהפכו צורמים באוזן. כלי ההקשה ברקע ברורים עם הפרדה מעולה ואם כבר אני בדקויות, הם מעט אחוריים מדי והייתי רוצה אותם טיפה יותר קדמיים עם קצוות חדים יותר, אבל  זאת בהשוואה למה שאני מכיר מהגברות יקרות פעמיים ויותר מה-X5.

בתחום האותנטיות של חלל ההקלטה, ה-X5 מצליח גם כאן להעביר את האקו הקטן הזה בקולו של סיגלה, אבל לא ברמה שחושפת בפניי את גובהו האמיתי של האולפן בו בוצעה ההקלטה. שוב, את זה גם המגבר שלי לא ממש מצליח לעשות בהשוואה להגברות יקרות להחריד שעשו זאת בקסם משבית חושים. ברמת מחירו של ה-X5 ואף מעבר, אי אפשר שלא להתפעל מהביצועים שלו באלבום ועצם העובדה שאני מוצא עצמי חושב על השוואות כאלו זה אומר הכל. בדקה 1:32 של הרצועה החמישית, הגיטרה תופסת את קדמת הבמה עם סגנון לטיני דומיננטי ואני חש בעוצמות של כל פריטה ופריטה על המיתרים, הביצוע מהפנט וה-X5 משחזר לי זאת מדהים.

Live – Mental jewelery

מכאן אני ממשיך עם אחת מלהקות הרוק האהובות עליי בכל הזמנים. האלבום הזה ליווה אותי משנותיי כנער, חייל, מטייל ועד היום. מהיום בו הוכר לי על ידי חבר ילדות, מוזיקאי בדמו, שעבד בתקופת התיכון בחנות דיסקים (עד היום אני אומר שהוא לא עבד שם יום אחד בחייו). באחת הפעמים שביקרתי בחנות הוא השמיע לי את האלבום ובאותו יום יצאתי עם הרכישה הגדולה הראשונה בחיי של מוזיקה אמיתית והאלבום הזה היה בין הערימה שחזרה איתי הביתה בגיל 16. מתופף הלהקה צ'אד גרייסי, עבורי אחד מגדולי מתופפי הרוק אי פעם. הוא כה דומיננטי והוא זה שבעצם מכתיב את קצב הלהקה כולה כולל הסולן. כמו כל להקת רוק שמכבדת את עצמה, האלבום נפתח חזק ומהר ואיך לא, עם גרייסי על הפיקוד. אני מרים את ה-X5 למספר ווליום מפחיד והוא מזרים הספקים לרמקולים שלי ולא מחסיר שום תו ומכה של גרייסי על התופים.

האימפקט של ה-X5 מיידי, חזק עם תחום תחתון בריא וקולו של הסולן קדמי, ברור ואותנטי. המצילות חוגגות ברקע למרות שהדעיכה שלהם מעט קצרה מדי אבל למי איכפת, ה-X5 מזרים כל כך הרבה אנרגיות בצורה כה מאוזנת שכל הניואנסים האודיופיליים הופכים לכאלו שגם אם לא מושלמים, ההנאה בכל זאת מרתקת אותי. ברצועה השלישית המנעד הדינמי מצריך שליטה איתנה ברמקולים, אחרת הביצוע הופך לסתם הרבה ווליום ומעט מאוד מוזיקה. ה-X5 מייצר מספיק אוויר בין חברי הלהקה ושירתו של הסולן נשמרת קדמית עם איזון במה פשוט מעולים. יש כאן מוזיקה, ערמות של מוזיקה. ברצועה הרביעית העסק נרגע וזה מה שנקרא שיר רוק שקט.

אממה, הבאס כאן אימתני ועבודת הידיים של גרייסי על המצילות הן שמגדירות את מרבית השיר. ה-X5 שולט בבאס ביד רמה עם ירידה נמוכה בתחומי התדר ועדיין לא גורם לחדר להדהד גם בעוצמות גבוהות. מכות המצילות צלולות ומדויקות אך גם כאן עדיין הדעיכה שלהן מעט קצרה מדי. קולו של הסולן באמצע הדקה השלישית עולה לקצה גבולות יכולתיו הגרוניות וה-X5 נמצא שם איתו שומר על איזון טונלי בשירתו ולא נותן לגבוהים להפוך לצווחות כאובות באוזניים. ביצועים פשוט מעולים!

Mahler Symphony No.5 Los Angeles Philharmonic Orchestra Zubin Mehta (Decca)

אני מבצע מעבר חד לניצוחו של מטה. פתיחת החצוצרה ממוקמת נכון עמוק מימין, היא ברורה אך מעט "מאופקת". כניסת התזמורת ממלאת לי במה גדולה עם עומק מצוין אך עדיין רוחב הבמה קטן מדי ממה שהייתי מצפה לקבל מתזמורת פילהרמונית בגדול כזה. כלי הקשת נשמעים מעט עמומים ולא דומיננטיים מספיק ובדקה 2:35 כשהם מנגנים קטע לבד זה מורגש היטב. זה פשוט לא מספיק חי. אני לא משוכנע. עם התפתחות הדרמה ביצירה ה-X5 מפגין ביצועים טובים אבל אני מרגיש שהסגנון מוזיקה זה הוא לא האידיאלי עבורו. הביצועים שלו בסגנונות המוזיקה האחרים היו פשוט טובים יותר משמעותית. יש כאן את כל הפרטים ובתחום הדינמיקה הביצועים טובים מאוד אבל אינני מרגיש את הריגוש והסחיפה לתוך היצירה.

התזמורת לא חיה מולי. אז אני מסתפק בטוב מאוד אבל זהו. חסרות לי כמויות האוויר בין עשרות הנגנים וההולוגרפיה בחלל בינונית למדי. לחובבי הסגנון של הקלאסי הקשוח עם הרכבי תזמורות של עשרות נגנים, כנראה זה יישמע טוב מאוד אבל לא ירגיש מדהים, צמרמורת לצערי אין כאן.

Diana Krall - Live in Paris

אחת מהופעות הג'אז החיות האהובות עליי. ההופעה הזו הוקלטה ברמה גבוהה מאוד וזה שמיע עם השניות הראשונות. ה-X5 בן רגע מעמיד אותי בשורות הראשונות מטרים מהבמה. קולה של דיאנה צלול ומדויק ועבודת המתופף על מצילת הרגל מהירה ובמינון קידמי נכון. צלילי הפסנתר לא משאירים ספק כי מדובר בפסנתר כנף במלוא הדרו. תחושת ההופעה החיה היא מיידית עם כל הדברים שהיא מביאה עימה לחלל האזנה שלי.

השליטה של ה-X5 בצלילי תופי ומצילות הג'אז יחד עם כל צלילי הנקישות שבאות עם אופי המתופף משוקפים באופן מעולה. השקט האחורי בבמה מייד מכניס אותי לתוך ההופעה החיה אם כי רצפת הרעש טובה אבל לא מעולה. ברצועה השנייה ליווי כלי הקשת יחד עם הבאס שומרים על איזון וטבעיות נפלאים וקולה של דיאנה קידמי וממורכז בדיוק מושלם. רוחב הבמה הפרוסה מולי מצוין עם שפע אוויר בין הכלים. צלילי המברשות על תוף הסנר צלולים ויחד עימם צלילי הקסילופון פשוט נפלאים.

ה-X5 שוב מעלים את הרמקולים שלי באפס מאמץ וממשיך לעשות את מה שהוא יודע לעשות נפלא וזה להזרים אנרגיה ולהביא לי לחלל את האימפקט שבמוזיקה עם שפע של פרטים, דינמיקה ותלת מיימדיות יוצאים מן הכלל. הוא פשוט עושה את זה בקלות כזו שאי אפשר להישאר אדישים אליו. יש כאן ביצוע ג'אז מעולה עם קסם של הופעה שהוקלטה היטב.

ה-X5 נותן כאן ביצועים מעבר לרמת מחירו. החברה שם ביפן, עשו כאן משהו אחר וה-X5 הוא עדות לכך שלא מדובר בגימיק שיווקי של מיתוג. יש כאן חיה אחרת וזה בהחלט נשמע כך.

michi

DAC מובנה

ה-X5כולל בחובו ממיר (DAC) כסטנדרט אינטגרלי. שילוב רכיב של ממיר במגברים משולבים היא "תופעה" שהופכת נפוצה יותר ויותר בשנים האחרונות אולם באופן טיבעי נוצרה סוג של "דעה קדומה" בכל הקשור לרמות האיכות של הממירים המשולבים בתוך מארזי מגברים משולבים או יחידות all in one. הרי בכל זאת, טהרת הגישה למכשיר אחד שעושה דבר אחד היא תמיד הנכונה ביותר. על הנייר, כן. במציאות, זה פחות המצב בשנים האחרונות וישנן חברות שהצליחו להגיע לאיכויות יוצאות מן הכלל בהיבט של שילוב מספר מכשירים במארז אחד. רק מה, בהרבה מן המקרים המוצלחים באמת שביניהם נושאים תגי מחיר גבוהים יותר. אני מודה שבמקרה של ה-X5 הציפיות שלי איך לומר... לא היו בשמיים. את האמת, לא היו כלל ציפיות והיה לי ברור שאבדוק ואתייחס ל-DAC ברמת סימון V ואמשיך הלאה. לא צפיתי את ההפתעה שטמן לי ה-X5.

את השימוש בממיר של ה-X5 ביצעתי באמצעות חיבור כבל ה-USB שלי מהמאק מיני והזרמת TIDAL עם שליטה באמצעות ROON. בקיצור, באותה קונסטלציה בה אני עושה שימוש במערכת הפרטית באופן קבוע. מהיר, פשוט ומבחן השוואתי הכי אמיתי שאוכל לעשות לממיר של ה-X5. יאללה, לעסק. המאק וה-ROON מזהים את ה-X5 תוך רגעים בודדים והעסק מוכן לעבוד בצ'יק. לא הגדרות, לא restart, כלום. תוך כמה רגעים מחיבור כבל ה-USB ה-X5 בעניינים. הנדסת אנוש יוצאת מן הכלל כבר אמרתי?

בדקות הראשונות אני מיד מזהה שה-DAC שומר על אופי וחותם הצליל של ה-X5. הצליל מהיר, צלול ומדויק עם איזון טונאלי פשוט פיצוץ. השליטה ויכולות התחום התחתון שומרות על רמה גבוהה מאוד גם בהשוואה לדאק שלי שהוא יקר ונחשב ממנו משמעותית. הצליל דינמי עם עומק במה מעולה. רצפת הרעש מאוד נמוכה, ולמעשה היא שגורמת לפרטים ולמיקרו פרטים לקפוץ החוצה עם שפע של אוויר בין הכלים. את מבחן ה-DAC ביצעתי לקראת סוף התקופה שלי יחד עם ה-X5 והביצועים של ה-DAC הרגישו כ-"עולים" על רמת הביצועים של המכשיר כמגבר משולב נטו. הייתכן? הרי ההיגיון לכאורה אומר שה-X5 הוא ראשית מגבר משולב ואח"כ יש בו גם רכיב ממיר דיגיטלי לאנלוגי. אז לכאורה... אז אמרתי... אז מה.

ביצועי הממיר הזה לקחו אותי בהפתעה גמורה. לא צפיתי את מה ששמעתי. אומר עד כדי כי החוויה הזו היא דוגמה אמיתית לחשיבות סינרגיה בין רכיבים. אחרי שאני משווה בין התוצאה עם הממיר שלי לבין זה של ה-X5, לאורך זמן נראה שהממיר שלי, עם זאת שנמצא ברמת מחיר אחרת מזו של ה-X5, השילוב שלהם יחד פחות טוב מזה של ה-X5. זה לא מתבטא בפחות פרטים או איזון, זה מתבטא בסינרגיה בין רכיבים. אני מוצא שקשה לי לשים את האצבע בדיוק על מה, אבל זה פשוט עובד יותר נכון. האם יותר טוב ממכלול שילוב האלקטרוניקה שלי? לא. המערך המשולב רכיבי המערכת שלי הניבו תוצאה טבעית יותר, יותר מיקרו פרטים ועומק במרחב. אך שוב, עניין הסינרגיה בין רכיבים ואין מנוס, רמות המחיר של הציוד שבמקרה הזה אכן מהווים פקטור משמעותי בתוצאה הסופית. עם כתיבת המשפטים האחרונים על ה-DAC של ה-X5, אני פשוט כמעט ומתעלף על הצליל שלו. עשו את זה המיצ'ים שם בארץ השמש העולה ועשו זאת בענק! 

michi

התאמת אלקטרוניקה ורמקולים

ה-X5 הוא מה שנקרא "חיית עבודה". עם כל הכבוד למספרים בניירת הלבנה של המוצר, כבר ראינו מקרים בהם בין מה שרשום על הנייר לבין המציאות המרחקים איך לומר בעדינות... "לא ממש שם", שלא לדבר על כאלו שהמצב בין הרשום על הנייר לבין המציאות הוא על סף המגוחך. היפנים בהיותם יפנים הם המבקרים הכי גדולים של עצמם. זה בתרבות ובהיסטוריה שלהם וה-X5 לא שונה בהיבט הזה. המגבר הזה יניע כמעט כל רמקול "נורמלי" וגם כמה כאלו שהם לא. מדובר במגבר משולב מאוזן מאוד עם כושר דחיפה שלעיתים ירגיש לכם אינסופי. מעצם היותו מגבר משולב, בהיבט של שילוב רכיבי אלקטרוניקה נוספים מדובר כמובן על מקור וגם כאן, הממיר המובנה שלו הוא רכיב שלא מומלץ לפסוח עליו בהינף היד. לא רק שהוא יוצא מן הכלל, גם לא בטוח שהוא "ייפול" בביצועיו מול ממיר חיצוני אחר "נחשב" יותר. הסינרגיה שלו עם ה-X5 מפגינים יכולות שקשה להתעלם מהן. מה שמותיר אותי עם המחשבה שאילו היה בליין של MICHI גם ממיר חיצוני, לאן התוצאות היו מגיעות אז?

סיכום

ה-X5 הוא מגבר משולב פשוט מדהים! וברמת מחירו אפילו מטמטם כאשר הביקורת היחידה שלי כלפיו היא בביצוע שחזור מוסיקה קלאסית בהרכב תזמורת של עשרות נגנים, שם הוא פשוט לא הצטיין.

ה-X5 הוא מגבר משולב מאוזן מאוד כאשר הוא לא מדגיש שום טווח תדרים והוא לא יפתור בעיות של רמקול "בהיר" או רמקול "סתום" וכך בדיוק זה צריך להיות, זה כמה שהוא מאוזן. אופי הצליל שלו או "voicing" בלהג המקצועי, הוא על הצד הניטרלי עם טבעיות מעולה בתחומי התדר הבינוניים והגבוהים. היכולות שלו בתחום התדרים הנמוכים לא מביישים שום מתמודד ברמתו ואף מעל. הוא מפורט מאוד אך לא ברמת מנתח מוח ועדיין ברמת מחירו, הוא מציב רף גבוה מאוד. הממיר דיגיטלי לאנלוגי המשולב במגבר מפגין יכולות שקשה היה לצפות שיהיו כה טובות.

ה-X5 מעניק כאן יכולות וביצועים ברמה גבוהה, גבוהה מאוד. האם ה-X5 הוא מגבר משולב hi-end? הוא לא וזאת בגלל מספר דברים שהוא עושה ברמה "מעולה בלבד". אותם דברים שכדי לקבל עוד קצת צריך לפתוח את הארנק עוד הרבה ולכן הוא מגבר משולב שנמצא בקצה החוד של ה-hi fidelity, כאשר את כל הטוב הזה הוא מעניק לנו במעטפת סופר אלגנטית מה שהופך אותו לאחד המכשירים האהובים עליי ביותר, אותם סקרתי והאזנתי להם בשנים האחרונות.      

מחיר: 29,990 ₪.

יבואן: טופ אודיו

רכיבי המערכת:

רמקולים:

Tidal Piano Cera G2

הגברה:

AVM SA8.2 – סטריאו.

קדם מגבר:

AVM PA 5.2.

מקור  דיגיטל:

AVM MP8.2 - טרנספורט / דאק.

Mac mini / Roon / Tidal.

כבילה:

רמקולים – Nordost Frey 2.

אינטרקונקטים – Nordost Frey 2.

דיגיטל - Nordost Tyr 2.

חשמל - Nordost Frey 2, Sine Coliseum II, Zafino Silver Dart Graphene.

תשתית וחשמל:

קו ייעודי Oyaide ופאזה נפרדת 25Amp+ HifiTuning Gold.

מייצב חשמל: Sine SRT-3KV.

מפצל חשמל: Oyaide R1 + XXX.

דופלקסים (X2): Sine Nano.

סטנד ושיכוך:

Neo Double Tripod & Carbon Fiber, Sorbothane, Gregitek Aerius, Finite Element Cerabase Classic.

אקוסטיקה:

תקרה: פנלים SOLO HEXAGON 50mm.

קיר מערכת: חיפוי עץ + דיפון אקוסטי.

 

מעבר לתגובות בפורום
איציק ירקוני
צוות האתר
גיא.

תודה על הסקירה העמוקה והמפורטת, וכמובן התמונות המרשימות.

מכיר את סדרת המצ'י הישנה והחדשה.
חבל שחברת רוטל לא לקחה בחשבון להטמיע במוצר כניסת H.T ייעודית.
A
ayal30
חבר משקיען
כמו תמיד גיא אתה מפתיע אותנו עם ביקורת \סקירה ניפלאה ישר כוח גיא הייקר ;)
S
shmuelsf
חבר אתר
תודה על הסקירה.
אם זה לא היי-אנד, אז אני לא יודע מה זה היי אנד.
גיא
כתב האתר
תודה על הסקירה.
אם זה לא היי-אנד, אז אני לא יודע מה זה היי אנד.
היי-אנד כשמו כן הוא. מוצר קצה עם יכולות קצה. קח לדוגמה את החלק המתייחס לביצועים במוזיקה קלאסית בהרכב של תזמורת פילהרמונית גדולה. עכשיו תשווה את אותם רשמים למגבר משולב אחר שסקרתי לאחרונה של pilium עם אותה יצירת מוזיקה. ההבדלים ניכרים בכל פרמטר אפשרי ומה לעשות שבמקרה הזה גם רמות המחיר. אממה, לא תמיד היי-אנד זה מוצר במחיר של רכב חדש מהסוכנות. ראה לדוגמה הסקירה על רמקול magico A1. היי-אנד בכל מובן והמחיר דיי דומה לזה של הנסקר כאן. כך שהיי-אנד לא תמיד אומר high cost, כמובן שזה יחסי וכל מקרה / מוצר לגופו.
א
איתי ו.
חבר משקיען
יופי של סקירה.
תודה
א
איתי ו.
חבר משקיען
אם זה לא היי-אנד, אז אני לא יודע מה זה היי אנד.

זו לא בושה.
מאחל לך שעוד תדע...
I
itay123
חבר משקיען
גיא
אוהב את המגוון בסקירות.

רשום יפה
נהניתי לקרא.
M
moshem74
חבר משקיען
מאז ומתמיד רוטל מייצרים מגברים מעולים! גם הליין הישן שלהם היה אז בזמנו מוצר נחשק, ההבדל הוא שהיום זה בהישג יד, בשנות ה80 רוטל אף אחד לא יכל להרשות לעצמו, ומיצי בכלל היה מגבר כזה 1 עם הפאנלים האדומים בבית רוטל בת"א והוא עלה הון, סקריה יפה ומעניינת.
Yuval a
עוסק בתחום
מכאן אני ממשיך עם אחת מלהקות הרוק האהובות עליי בכל הזמנים. האלבום הזה ליווה אותי משנותיי כנער, חייל, מטייל ועד היום. מהיום בו הוכר לי על ידי חבר ילדות, מוזיקאי בדמו, שעבד בתקופת התיכון בחנות דיסקים (עד היום אני אומר שהוא לא עבד שם יום אחד בחייו). באחת הפעמים שביקרתי בחנות הוא השמיע לי את האלבום ובאותו יום יצאתי עם הרכישה הגדולה הראשונה בחיי של מוזיקה אמיתית והאלבום הזה היה בין הערימה שחזרה איתי הביתה בגיל 16. מתופף הלהקה צ'אד גרייסי, עבורי אחד מגדולי מתופפי הרוק אי פעם. הוא כה דומיננטי והוא זה שבעצם מכתיב את קצב הלהקה כולה כולל הסולן. כמו כל להקת רוק שמכבדת את עצמה, האלבום נפתח חזק ומהר ואיך לא, עם גרייסי על הפיקוד. אני מרים את ה-X5 למספר ווליום מפחיד והוא מזרים הספקים לרמקולים שלי ולא מחסיר שום תו ומכה של גרייסי על התופים.
מסכים עם כל מילה- זו אחת הלהקות שגרמו לי לרצות לנגן יותר טוב, רק שאצלי, עם האלבום (השלישי לדעתי שלהם)Throwing Copper
סאונד ותפקידי תופים מאתגרים אך אפשריים...
יובל
גיא
כתב האתר
מסכים עם כל מילה- זו אחת הלהקות שגרמו לי לרצות לנגן יותר טוב, רק שאצלי, עם האלבום (השלישי לדעתי שלהם)Throwing Copper
סאונד ותפקידי תופים מאתגרים אך אפשריים...
יובל
אז רגע, אתה מתופף או פורט?
SONYES
חבר משקיען
טוב ברור שאני לא אקנה את המגבר....
לא באתי להכניס למישהו אצבע בעין אבל זה מתבקש כנראה כבר יתעצבנו יודעי דבר אחד או שתיים במאהלר ובמערכות וימחקו לי את הפוסט....וזו לא בשום פנים פגיעה אישית בסוקר אלא הצגת עובדות..
מי שבא לגחח ולצחוק ולא מבין את הכתוב שיעבור לפוסט מובן לו יותר

...ולמה אתם שואלים ...
טוב אז ככה ..לא אוכל להתייחס לנאמר בסקירה ..ראה וקדש וקדש וראה .כי המוסיקה שאינה קלאסית ממש לא מעניני כרגע
ואבל זו הקלאסית כן מעניני ....

לאחרונה ממש לא קראתי בקורות כי הביקורת היחידה שלמדתי זו האוזניים שלי מה שאתה או את שומעים יש טעם וניחוח אחר ממה שאני שומע ..{והיו המון ביקורות כאן ולא הגבתי נו בסדר אם יש לי מה לומר אז יש אבל עדיף שלא בטח ימחקו את פוסטים שלי למה כי ככה }
משום מה לא ראיתי צילום בחדר את המגבר משודך למערכת גודל החדר מרחק ישיבה גובהה ישיבה וכו טוב אולי רק אני טרלללה בזה ?

הניגש לעניין ?
הסוקר לקח את הסימפוניה החמישית של מאהלר עם זובין מהטה בהקלטה של דקה - אפריל 1976 שצוות איכותי המפיק ריי מארשל ..עם אוזניים טובות מאד באולם רוייס בלוס אנגלס ..הקליטו את רוב ההקלטות של התיזמורת ....לפני אולם דיסני שעם היום לא מוצא מה מיוחד כמובן דרך הקלטות של מנצחים וחברות שונות שהקליטו שם בעיקר SONY....נעבור לDECCA.. שנתו לי הקלטה וביצוע שני דברים שונים לצורך העניין הקלטה 3D ממש כן כן בשנות השבעים . וביצוע מרשים וסוחף לא פחות
בראוו דקה כמו שעשיתם הקלטות היום רק צריך ללמוד איך מכניסים תזמורת הביתה
המנדס ג'ימס לוק... הוציא במשך השנים סופרלטיבים ענקיים ודיי לספור כמה דווקא באותם מבצעים הסימפוניה השלישית של סן סאנס הכוכבים של הולסט ..ועוד יחסית לתוקפה לאמצעים התוצאות הם שם דבר אז והיום ... או מלחמת הכוכבים עם זובין 1978 הפך ללהיט עולמי ..ועוד הוציא לדקה סופר דופר הקלטות אפילו יש אחת שעשה בהיליקון עם זובין והפילהרמונית .

חזרה למאהלר ... זו שמעתי בתקליטים לראשונה בשנות -80 גילגולים עד להופעת הדיסק הראשון שקניתי היה באיזה חברת בת של דקה
אחר כך הופיע בקופסא של זובין ..
הקלטה זו יש ל נפח עצום עם המון הפרדה כו עש אוויר סביב הכלים עם דקאיי של ..סיום נמוג באולם ...והכל ..לפי קבוצות הכלים הכל מפורט פעם כתבתי כאן .. עוד שיתה לי המערכת הקודמת . כי אני שומע את ריצפת ההקלטה בפרק 3 עם כלי נשיפה מרהיבים ופיציקטות בכלי המיתר ובאבובים בדקה 7.20 ופיתאום הקלרינטות והקרנות
והנה לוקחים אותם משם הצליל הנוגע ללב של המיתרים של הפילהרמונית לואס אנגלס .. עם הקשות בטימפני לעורר את
עוד לא דיברתי כמה פרטים שומעים בתוך המוסיקה ובתוך הקלטה שאינם מוסיקה ... ..עד החלפת דפים ותזוזות ונפילת דברים
אם לא היה אויר לא ההיתם שומעים כלום

כלי הנשיפה ממתכת יפה יפה ממוקמים מעל לכלי המיתר הנמוכים וייולות צלים וקונטרבסים בתמונת הפוכה ממוקמים כלי נשיפה כמו הקרנות
וכלי הקשה מצד שמאל ...עם הפרדה של טמבורין תוף דרם הגדול טם טם .. ותופי הטימפני...והמצילתיים המתנפצים כמו כל ענק על סלע בחוף .
כלי הנשיפה מעץ מפוזרים לפי קבוצות הקלרינטות בצד שמאל מרכז אבובים לידם
היופי בכלי המיתר שויבראטו בפרק הראשון בדקה 9.10 עם הופעת המוטיב המלווה את היצירה כמעט מהתחלה הפעם בכלי מהיתר
עם השתלבות מדהימה של הטרומבונים מימין ....ויחד עם הקרנות פתאום מתפרצות
והינה פתאום החצוצרה שהבקיע עם שחר מעל לכולם ...

לא אמשיך לחפור לכם כאן אין נשמעת הפיצקאטו אחר כך עם חצוצרה חרישית וחליל כן כן החליל בבועה במרכז עם הקרנות

ובום קונטרבסים מימין נותנים במשיכת המיתרים את אקורד הסיום של הפרק 1


אהה אין התזמורת לא יצאה לך מהרמקולים ??? מעניין לי עם מערכת בדיוק 2 אחוז מהמערכת שלך ויצאה וגם יצאה התזמורת לכל הכוונים ...

משהו כאן לא בסדר או במקור או ברמקולים או במגבר אמרנו מיצי אם לא מוציא ... רגע רגע כמה הסוקר .. ממש מכיר ומאזין כל היום למוסיקה .. שאומר אין חיים .. ויש ויש רק צריך לשמוע עם אוזן מאומנת ... איפה אין חיים במצילתיים ..במשולש בכינורות ..נכון פלא הם לא צורמים כמו משוגעים עם עדינים ... אפה אין חיים בקלרינטות בחצוצרות הנהדרות עם הטובה אפילו יש את ספרלק שלה שנקלטו במקרופונים ..
החיים שם רק צריך לשמוע את האמור
כל התזמורת פרוסה לפני וכמעט אני נוגע בכלים ..באבובים בקרנות האנגליות לא להתבלבל עם הקרנות הרגילות ...
תלכו לפרק שני תפלו מהיופי ועוצמה של התפרצות כל התזמורת מגיעה אלי לפרצוף ..
הפרק 3
לדעתי גם מוקלט הכי טוב ..דעו לכם לא כל פרק ופרק אפילו באותו יום אותו תקליט אותה תזמורת .. תמיד נקלטת שווה ..
הלכתי אדיאגגטו אוי למות למות קבוצת הכינורות הקונטרבסים וייאלות צ'לות אוי אוי שומע את כל הקבוצות מפורטות יפה יפה ...
הפרק הסיום בום טרח סיום כל היופי הזה
דבר אחד טוב יצא מהסקירה זו שהלכתי ושמעתי שעתיים את כל הסימפוניה חלקיים חלקים נקודות נקודות שהתייחס אליהם דקה 2.35 אפה ..אבחנה המדוברת למה שיצא לי ברמקולים שלי ..
ועוד שעה + לכל הסימפוניה מהתחלה עד הסוף
יפה מלאת את כל הבוקר שלי במאהלר 5

וממש המערכת שלי רק אולי כמה כבלים שלך {שנסקרה} במערכת ..לא מי יודע מה במונחים של המערכת הרשומה כאן ...... ואוזניים שלי בנות 61 ונסיון של עוד מעט 50 שנות האזנה עם שמיעה מעולה אחרי בדיקת שמיעה . יחסית לגיל 61 שמיעה של בן 20 הרופא אמר לי שאני שומע יותר מדי טוב ... כי אני רגיש לרעש מכל סוג ותת תדרים שאדם נורמאלי לא מסוגל לשמוע .
אבל אני לא נורמאלי !!!!

אם התזמורת לא יצאה לך מהרמקולים וממש לא היה ב החיים מה אומר לכם ...ממש בהתלבטות

אולי עדיף לקנות מערכת משולבת ...שמוכרים בהום סנטר ..

אהה נכון עצבנתי הרבה הרבה אנשים אולי ימחקו לי את הפוסט .. בטח שכן למה לשמוע את האמת ...

שמעתי אותה כמה פעמים בפילהרמונית עם זובין
1986 עם גיאורג שולטי והפילהרמונית
1993 קלאודיו אבדו עם הפילהרמונית ברלין
וכמובן אין ספור הקלטות של היצירה כולל הקלטה שניה שעשה מהטה עם הפילהרמונית נויורק ועוד עוד בארבירולי ברנשטיין DGG

SONY ES
Yuval a
עוסק בתחום
אז רגע, אתה מתופף או פורט?
מתופף….
איציק ירקוני
צוות האתר
יש מתופפים בפורום?
גיא
כתב האתר
טוב ברור שאני לא אקנה את המגבר....
לא באתי להכניס למישהו אצבע בעין אבל זה מתבקש כנראה כבר יתעצבנו יודעי דבר אחד או שתיים במאהלר ובמערכות וימחקו לי את הפוסט....וזו לא בשום פנים פגיעה אישית בסוקר אלא הצגת עובדות..
מי שבא לגחח ולצחוק ולא מבין את הכתוב שיעבור לפוסט מובן לו יותר

...ולמה אתם שואלים ...
טוב אז ככה ..לא אוכל להתייחס לנאמר בסקירה ..ראה וקדש וקדש וראה .כי המוסיקה שאינה קלאסית ממש לא מעניני כרגע
ואבל זו הקלאסית כן מעניני ....

לאחרונה ממש לא קראתי בקורות כי הביקורת היחידה שלמדתי זו האוזניים שלי מה שאתה או את שומעים יש טעם וניחוח אחר ממה שאני שומע ..{והיו המון ביקורות כאן ולא הגבתי נו בסדר אם יש לי מה לומר אז יש אבל עדיף שלא בטח ימחקו את פוסטים שלי למה כי ככה }
משום מה לא ראיתי צילום בחדר את המגבר משודך למערכת גודל החדר מרחק ישיבה גובהה ישיבה וכו טוב אולי רק אני טרלללה בזה ?

הניגש לעניין ?
הסוקר לקח את הסימפוניה החמישית של מאהלר עם זובין מהטה בהקלטה של דקה - אפריל 1976 שצוות איכותי המפיק ריי מארשל ..עם אוזניים טובות מאד באולם רוייס בלוס אנגלס ..הקליטו את רוב ההקלטות של התיזמורת ....לפני אולם דיסני שעם היום לא מוצא מה מיוחד כמובן דרך הקלטות של מנצחים וחברות שונות שהקליטו שם בעיקר SONY....נעבור לDECCA.. שנתו לי הקלטה וביצוע שני דברים שונים לצורך העניין הקלטה 3D ממש כן כן בשנות השבעים . וביצוע מרשים וסוחף לא פחות
בראוו דקה כמו שעשיתם הקלטות היום רק צריך ללמוד איך מכניסים תזמורת הביתה
המנדס ג'ימס לוק... הוציא במשך השנים סופרלטיבים ענקיים ודיי לספור כמה דווקא באותם מבצעים הסימפוניה השלישית של סן סאנס הכוכבים של הולסט ..ועוד יחסית לתוקפה לאמצעים התוצאות הם שם דבר אז והיום ... או מלחמת הכוכבים עם זובין 1978 הפך ללהיט עולמי ..ועוד הוציא לדקה סופר דופר הקלטות אפילו יש אחת שעשה בהיליקון עם זובין והפילהרמונית .

חזרה למאהלר ... זו שמעתי בתקליטים לראשונה בשנות -80 גילגולים עד להופעת הדיסק הראשון שקניתי היה באיזה חברת בת של דקה
אחר כך הופיע בקופסא של זובין ..
הקלטה זו יש ל נפח עצום עם המון הפרדה כו עש אוויר סביב הכלים עם דקאיי של ..סיום נמוג באולם ...והכל ..לפי קבוצות הכלים הכל מפורט פעם כתבתי כאן .. עוד שיתה לי המערכת הקודמת . כי אני שומע את ריצפת ההקלטה בפרק 3 עם כלי נשיפה מרהיבים ופיציקטות בכלי המיתר ובאבובים בדקה 7.20 ופיתאום הקלרינטות והקרנות
והנה לוקחים אותם משם הצליל הנוגע ללב של המיתרים של הפילהרמונית לואס אנגלס .. עם הקשות בטימפני לעורר את
עוד לא דיברתי כמה פרטים שומעים בתוך המוסיקה ובתוך הקלטה שאינם מוסיקה ... ..עד החלפת דפים ותזוזות ונפילת דברים
אם לא היה אויר לא ההיתם שומעים כלום

כלי הנשיפה ממתכת יפה יפה ממוקמים מעל לכלי המיתר הנמוכים וייולות צלים וקונטרבסים בתמונת הפוכה ממוקמים כלי נשיפה כמו הקרנות
וכלי הקשה מצד שמאל ...עם הפרדה של טמבורין תוף דרם הגדול טם טם .. ותופי הטימפני...והמצילתיים המתנפצים כמו כל ענק על סלע בחוף .
כלי הנשיפה מעץ מפוזרים לפי קבוצות הקלרינטות בצד שמאל מרכז אבובים לידם
היופי בכלי המיתר שויבראטו בפרק הראשון בדקה 9.10 עם הופעת המוטיב המלווה את היצירה כמעט מהתחלה הפעם בכלי מהיתר
עם השתלבות מדהימה של הטרומבונים מימין ....ויחד עם הקרנות פתאום מתפרצות
והינה פתאום החצוצרה שהבקיע עם שחר מעל לכולם ...

לא אמשיך לחפור לכם כאן אין נשמעת הפיצקאטו אחר כך עם חצוצרה חרישית וחליל כן כן החליל בבועה במרכז עם הקרנות

ובום קונטרבסים מימין נותנים במשיכת המיתרים את אקורד הסיום של הפרק 1


אהה אין התזמורת לא יצאה לך מהרמקולים ??? מעניין לי עם מערכת בדיוק 2 אחוז מהמערכת שלך ויצאה וגם יצאה התזמורת לכל הכוונים ...

משהו כאן לא בסדר או במקור או ברמקולים או במגבר אמרנו מיצי אם לא מוציא ... רגע רגע כמה הסוקר .. ממש מכיר ומאזין כל היום למוסיקה .. שאומר אין חיים .. ויש ויש רק צריך לשמוע עם אוזן מאומנת ... איפה אין חיים במצילתיים ..במשולש בכינורות ..נכון פלא הם לא צורמים כמו משוגעים עם עדינים ... אפה אין חיים בקלרינטות בחצוצרות הנהדרות עם הטובה אפילו יש את ספרלק שלה שנקלטו במקרופונים ..
החיים שם רק צריך לשמוע את האמור
כל התזמורת פרוסה לפני וכמעט אני נוגע בכלים ..באבובים בקרנות האנגליות לא להתבלבל עם הקרנות הרגילות ...
תלכו לפרק שני תפלו מהיופי ועוצמה של התפרצות כל התזמורת מגיעה אלי לפרצוף ..
הפרק 3
לדעתי גם מוקלט הכי טוב ..דעו לכם לא כל פרק ופרק אפילו באותו יום אותו תקליט אותה תזמורת .. תמיד נקלטת שווה ..
הלכתי אדיאגגטו אוי למות למות קבוצת הכינורות הקונטרבסים וייאלות צ'לות אוי אוי שומע את כל הקבוצות מפורטות יפה יפה ...
הפרק הסיום בום טרח סיום כל היופי הזה
דבר אחד טוב יצא מהסקירה זו שהלכתי ושמעתי שעתיים את כל הסימפוניה חלקיים חלקים נקודות נקודות שהתייחס אליהם דקה 2.35 אפה ..אבחנה המדוברת למה שיצא לי ברמקולים שלי ..
ועוד שעה + לכל הסימפוניה מהתחלה עד הסוף
יפה מלאת את כל הבוקר שלי במאהלר 5

וממש המערכת שלי רק אולי כמה כבלים שלך {שנסקרה} במערכת ..לא מי יודע מה במונחים של המערכת הרשומה כאן ...... ואוזניים שלי בנות 61 ונסיון של עוד מעט 50 שנות האזנה עם שמיעה מעולה אחרי בדיקת שמיעה . יחסית לגיל 61 שמיעה של בן 20 הרופא אמר לי שאני שומע יותר מדי טוב ... כי אני רגיש לרעש מכל סוג ותת תדרים שאדם נורמאלי לא מסוגל לשמוע .
אבל אני לא נורמאלי !!!!

אם התזמורת לא יצאה לך מהרמקולים וממש לא היה ב החיים מה אומר לכם ...ממש בהתלבטות

אולי עדיף לקנות מערכת משולבת ...שמוכרים בהום סנטר ..

אהה נכון עצבנתי הרבה הרבה אנשים אולי ימחקו לי את הפוסט .. בטח שכן למה לשמוע את האמת ...

שמעתי אותה כמה פעמים בפילהרמונית עם זובין
1986 עם גיאורג שולטי והפילהרמונית
1993 קלאודיו אבדו עם הפילהרמונית ברלין
וכמובן אין ספור הקלטות של היצירה כולל הקלטה שניה שעשה מהטה עם הפילהרמונית נויורק ועוד עוד בארבירולי ברנשטיין DGG

SONY ES
קודם כל, במשמרת שלי אף אחד לא ימחק לך את הפוסט. כל עוד תשמור על תרבות דיבור ונימוס בסיסיים, אתה יכול להיות רגוע. אנשים יכולים לחלוק איתך מפה ועד סין ואתה איתם. אין בעיה. שוב, כל עוד נשמרת רמת דיון וכבוד בסיסיים. אגב, מחיקת פוסטים זו פעולה קיצונית והרשאה לכך יש לצוות האתר בלבד וגם שם ישנן הגבלות. אז כל האותיות הגדולות בתחילת דבריך, בינתיים רק עושות להיפך ומושכות אליך תשומת לב ודריכות. לדוגמה כך:

בוקר טוב חברים!

מבטיח לך שאת ה-"בוקר טוב חברים!" באדום ובגדול, אנשים קראו ראשית. אפילו ברמת התת מודע.

הלאה לגופו של עניין.
קראתי פעמיים את הפוסט שלך. וואלה, יסלחו החברים כאן וכמובן גם כבודו, לא הכל הבנתי לא בתוכן הכתוב ולא במטרה וכנראה גם לא במסר.
מה שכן הבני (אני חושב) כדלקמן:
1. כיצד אני רושם על יצירה כזו שאני "לכאורה" מכיר אותה היטב נשמעה לי "חסרת חיים"?? ואז אתה פוצח בתיאורים שאת רובם לא ממש הבנתי במטרתם ותוכנם ואומר לי שעם המערכת שלך שהיא 2% משלי התזמורת יצאה לכל הכיוונים, משם פצחת בהרצאה שלמה על מאהלר "כאילו" אני לא מבין על מה אני מדבר.
ראשית הבהרה ודיוק דברים:
אתה כותב: "יצאה וגם יצאה התזמורת לכל הכוונים..." את זה אתה משווה לטענתי לגבי ביצוע "יש חיים או אין חיים". 2 דברים שונים לגמרי.
"יצאה לכל הכיוונים" אני משייך לגודל ורוחב במה. זה X. "יש חיים או אין חיים" את זה אני מייחס למכלול דברים. במקרה הזה, דינמיקה, אימפקט, הפרדת כלים. זה Y. שים לב, 2 דברים שונים.

ולתשובתי הפשוטה: המגבר הנסקר, את היצירה הזו לא ביצע מספיק טוב. שים לב, המגבר. לא הרמקולים, לא הכבלים, לא המקור, לא החדר ולא המוכר פלאפל ממול. ה מ ג ב ר(!) אה רגע, גם לא מאהלר.
ה מ ג ב ר. יש?
כאשר אני מאזין ליצירה הזו במערכת שלי על כל רכיביה התוצאה אחרת לחלוטין. ארחיק ואומר, הביצוע כולל את כל מה שאתה תיארת. גם התיאורים שלא ממש הבנתי אותם, סמוך עלי, עם המערכת שלי, הם שם.

2. "אולי עדיף לקנות מערכת משולבת ...שמוכרים בהום סנטר .." זה אתה אמרת. אני אמרתי שהמגבר הזה לא הצטיין ביצירה של מאהלר והתוצאה הייתה לא טובה מספיק. זה הכל. מכאן ועד למערכת של הום סנטר... זה שלך ולא שלי. אומר לך בבטחון מלא, גם לא של מירב החברים כאן. אני בטוח שהם הבינו את הדברים אחרת לחלוטין ממך. שוב, הסקירה היא על המגבר ולא על היצירות של מאהלר.

3. "אהה נכון עצבנתי הרבה הרבה אנשים אולי ימחקו לי את הפוסט .. בטח שכן למה לשמוע את האמת ..."
3.1. לתחושתי, היחיד כאן שעצבני זה אתה.
3.2. אין כאן שום עילה למחיקת הפוסט. על זה כבר דברנו.
3.3. לא יודע על איזו אמת אתה מדבר. באמת שלא.
לקחת אבחנה על ביצועים של מגבר ושייכת את אותה אבחנה ליוצר וליצירה עצמה. מה הקשר???

בקיצור חבר יקר, הכל בסדר. החמישית של מאהלר היא יצירת אומנות שופעת חיים!! אתה יכול לישון בשקט ואין צורך להגיע לסניף הום סנטר הקרוב לביתך.
גיא
כתב האתר
יש מתופפים בפורום?
מסתבר... :מנצח::מנצח:
גיא
כתב האתר
מתופף….
הופה הופה, טוב הסתבכת עכשיו. מתי אתה מעלה לנו סרטון שלך בקטע של גרייסי??
S
shmuelsf
חבר אתר
לאיתי ו.

קבל ציטוט מ soundstage למגבר הנ"ל :

"Rotel has produced an extremely accomplished, high-end integrated amplifier-DAC that continues their tradition of providing exceptional value
"
כנראה שאני לא לבד. קצת צניעות לא תזיק.

שמעת את מגבר? צורם לך שזה רוטל? רק קונסטליישן או ויטוס בא לך בטוב?

סדרת המיצ'י היא הייאנד לכל דבר ועניין. כנראה שהשם רוטל ו30,000 ש"ח מצטייר כזול מדי לכמה חברים.
eldo
חבר משקיען
מאז ומתמיד רוטל מייצרים מגברים מעולים! גם הליין הישן שלהם היה אז בזמנו מוצר נחשק, ההבדל הוא שהיום זה בהישג יד, בשנות ה80 רוטל אף אחד לא יכל להרשות לעצמו, ומיצי בכלל היה מגבר כזה 1 עם הפאנלים האדומים בבית רוטל בת"א והוא עלה הון, סקריה יפה ומעניינת.
להיפך.
SONYES
חבר משקיען
ה מ ג ב ר. יש?
כאשר אני מאזין ליצירה הזו במערכת שלי על כל רכיביה התוצאה אחרת לחלוטין. ארחיק ואומר, הביצוע כולל את כל מה שאתה תיארת. גם התיאורים שלא ממש הבנתי אותם, סמוך עלי, עם המערכת שלי, הם שם.
חלאס אמרת ....זה המגבר אז המגבר יש?
אם קיים אצלך כל זה אז מאושרים אתה ואני כי ככה רוצים לשמוע .....האמת צריך לשמוע באוזניים ...ועצוב לי מאד אם לומר בכנות ... עם קצת הומור ..." כל כך רציתי חייל " {גבעת חלפון } ...את המאהלר שזה עתה ...בקע מהרמקולים שלך עם מיצי נשמע קטן ולא ממש ...גדול רחב .......מה ואיך דבר כזה קורה למיצי ?.... זה מותג מכובד כמו ש TAD של פיוניר ז"ל ....
וחלילה לא באתי לומר כי אתה !אם כן ואם לא מכיר את היצירה .לא לא ... כל התאור שלי הוא מה אני שומע ..באמת עם מערכת צנועה שומע את את כל זה .
שאלה מסקרנת אותי האם לקחת דיסק להשוואה אולי הדווקא במיצי נשמע לא טוב עם המקור ואולי חיבור סידי הישן והטוב היה מעניק חוויה שונה .. סתם סקרנות ..
על סגנוות אחרים לא מבין לא מדבר ...

ראשית הבהרה ודיוק דברים:
אתה כותב: "יצאה וגם יצאה התזמורת לכל הכוונים..." את זה אתה משווה לטענתי לגבי ביצוע "יש חיים או אין חיים". 2 דברים שונים לגמרי.
"יצאה לכל הכיוונים" אני משייך לגודל ורוחב במה. זה X. "יש חיים או אין חיים" את זה אני מייחס למכלול דברים. במקרה הזה, דינמיקה, אימפקט, הפרדת כלים. זה Y. שים לב, 2 דברים שונים.

או בדיוק לזה התכוונתי רק את פיצלת גודל רוחב/ ואיך זה בפועל נשמע {יש כאלו יש במה רוחב אבל מעפן והפוך מלא חזק ברור ובמה ממש ועומק ..דלים ועלובים }
זה ברור לי כמאזין מה אני רוצה לשמוע ..בדיוק מאותו דיסק שלי ...כנראה לא שמעת בדיסק ..קבצים וכיוצא בזה ...גיא זה בדיוק מה שצריך להיות ...מוזר מוזר שכל זה לא ככל אבל הרגשת חסר .... זה לא זה ...
חוץ ..מיצירה זו ניסת יצירות אחרות גם דקה למשל ...אמליץ לך את אנטל דוראטי מנצח על הפטרושקה של סרווינסקי .. הסימפונית של דטרוייט...מאהלר 5 זה הקדמה . טובה מאד אבל יש הרבה הרבה אחרים מעולים ..... ויש לי הרבה דוגמאות ...
הוקלט בצורה מופלאה איך לא ???? DEECA עם הפרדת ומיקום כלים ואימפקט בכלי הקשה ..רוחב ומיקום הכלים מייתרים .. כלי נשיפה בעיקר הקשה המפוזרים בקשת אוי אתה תחגוג ... בעיקר התלת ממימדיות עם עומק ורוחב והרגשה של להיות שם ...יוצא מן הכלל ... אמרנו חיים .. אויר והפרדה בין הכלים ... לפחות אצלי עם מערכת צנועה .נשמע יפה וגדול ועצום
וזה בשנות שמונים הראשונות עם הקלטות הגלאסי מתכתי .. וחדות ועירפול ..בכלים ובומיות שהיו די נפוץ אז...דקה היתה מעל לכולם .. וחברה שאני עוד ממליץ לך .טלארק ...יש לי כמה דוגמאות שהקלטה של מאהלר 5 עם מהטה {לא היצירה } מתגמדת לידם ....

תראה אני חיי את זה יום יום ...ואני ממש לא אודיופיל ולא בטיח . רק נהנה לשמוע יצירה עם ...הצבעים העומק והסיפור ... אם יש כזו ..הקלטה אוי מתענג שבעתיים....
רק החוייה באוזן ..מעצימה את החוייה של המוסיקה ..וזה ..אצלי WOW...בטח ובטח אצלך .. שיש לי גם ביצוע מדהים וגם הקלטה טובה ...לראיה הקלטות ברונו וואלטר ב SONY היום ...והם ממש לא אודיופליות . אבל תענוג לי להאזין .


גיא ...
קראתי גם את הכתוב על סגננות אחרים במוסיקה ..מודה לא מבין בזה כלום ...והקדמה מעמיקה ...מפורטת כאילו עמדתי לידך ופתחתי את המגבר .. בעצם הכל נהנתי לקרא ...היתה חסרה לי התמונה של המגבר בחלל השמיעה שלך ... במערכת
איך זה נראה .. ויזואלית המיקום של הרמקולים נקודת הישיבה .. וכו
זה פרמטר אצלי חשוב כי ככה אני שומע ..ולא מהצד או מהמטבח או מהמרפסת ..טקס ישיבה מול ולהאזין .. לפנטסיה שיוצאת לי .
דווקא נמשכתי כמו מגנט לקרא על המיצי ....בדרך כלל קורא מה אוכל להשיג אבל בום משכת אותי בתמונה .. ופנימה למאמר
ושנכנסתי ..מיד ראיתי אוי אמרתי הנה עוד יצירה כלבבי . מיצי . עד למאהלר ..ופה נפחה נשמתו של מיצי ..אוי הייתי פתאום עצוב .כן התעצבנתי ..לא עלייך חלילה ..הרסו לי ..
אצלי בראש אולי בפנטסיה ..לא??? {הסרט ..כל כך רציתי חייל} את מיצי ..


בכל מקרה תראה את השעה .. אם עניתי והואלתי לכתב .הרי הייתי אמור לישון בשעה זו..טוב זה לא באשמת מיצי ..
חוש ההומור שלך ראוי גם לציון ..אהבתי

אם נלך אחרונית בו נגיד 40 שנות האזנה שלי למוסיקה ... עוד לפני הולדת המדיה כלשהי פרט לגרמפון .חוברת אנגלית הקשורה לפינגוין ..התנך של אוהבי מוסיקה ..ואודיו איך זה נשמע לנו ? להם באנגליה עם רמקולים קווד 63 ומגבר ופרה סוני ESPRIT וסידי סוני 555ES ופטיפון TT-8000 סוני כמובן .. ...קראתי חוץ איך ומה הביצוע שונה מאחרים גם איך זה נשמע
. הייתי מנוי מ1983 עד 1993
וגם קניתי בנפרד חוברות ... או התגנבות לסטימצקי כדי לקרא אז WHAT HIFI או HIFI חוברות שונות ...
אמרתי פנטסיה כן ... באופן כמעט אובסיסי ...מיד בודק איך זה ? הם שומעים את ..הדוגמא שהם היו משתמשים ...
יצא אולי? לא מהרמקול ..זה היום המונחים וחיים כן או לא .. פחות או יותר אותו הדבר ..


גיא תודה רבה על הסקירה .. מעל לכל הכנות ..וזה חשוב מאד
איציק אמר שברמה זו חבל שלא חשבו על H.T ...נקודה מעניינת אולי חשבו אחרת .
בהחלט זה הגודל הצורה ואיך שכל המפלצת הזו בנויה .באמת מרשים ביותר ...
שוב תודה