AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,947
- נקודות
- 113
החלפתי כמה רכיבים במערכת שלי -- אני לא אוהב לדבר עליה ועל רכיביה, ואני מבקש מאלה שבמקרה יודעים, לא לדבר על כך -- ותודה ענקית לנמר לוי ולזיו פרלמן התותחים על העזרה המקצועית והיעילה בפריקה ובהרכבה
במסגרת זו, אני כרגע בשלב של לרוץ מהקלטה להקלטה ולבדוק האם/מה השתנה
מעבר לתיסכול על כך שהמערכת לא יודעת להפוך הקלטה גרועה לטובה, עלה בי הרעיון הבא:
מצד אחד, התהליך המקובל לבדיקת רכיבים כולל שמיעה של קטעים מוכרים ואהובים והערכת השיפור בנגינתם.
מצד שני, כפי שאני נזכר מדי פעם, במערכות שונות הקטעים המצטיינים במיוחד יכולים להיות שונים.
יתכן שבמערכת שאנחנו רגילים אליה, קטע A נשמע פנטאסטי, וקטע B רק "בסדר", ולעומת זאת, במערכת עם הרכיבי/ים הנבדק/ים קורה שדווקא A נשמע "סתם בסדר" ודווקא קטע B מדהים.
אבל לצורך בדיקת הרכיב/ים, נשמע רק את A, שייתכן שמאבד מחינו, וגורם לנו לחשוב שהרכיב/ים הנבדק/ים לא משפרים, ובכלל לא יעלה בדעתנו לבדוק עם קטע B, למרות שדווקא בו השיפור ענק.
פרדוקס, לא רואה פיתרון של ממש לבעייה.
עמיר
במסגרת זו, אני כרגע בשלב של לרוץ מהקלטה להקלטה ולבדוק האם/מה השתנה
מעבר לתיסכול על כך שהמערכת לא יודעת להפוך הקלטה גרועה לטובה, עלה בי הרעיון הבא:
מצד אחד, התהליך המקובל לבדיקת רכיבים כולל שמיעה של קטעים מוכרים ואהובים והערכת השיפור בנגינתם.
מצד שני, כפי שאני נזכר מדי פעם, במערכות שונות הקטעים המצטיינים במיוחד יכולים להיות שונים.
יתכן שבמערכת שאנחנו רגילים אליה, קטע A נשמע פנטאסטי, וקטע B רק "בסדר", ולעומת זאת, במערכת עם הרכיבי/ים הנבדק/ים קורה שדווקא A נשמע "סתם בסדר" ודווקא קטע B מדהים.
אבל לצורך בדיקת הרכיב/ים, נשמע רק את A, שייתכן שמאבד מחינו, וגורם לנו לחשוב שהרכיב/ים הנבדק/ים לא משפרים, ובכלל לא יעלה בדעתנו לבדוק עם קטע B, למרות שדווקא בו השיפור ענק.
פרדוקס, לא רואה פיתרון של ממש לבעייה.
עמיר
נערך לאחרונה ב: