על מה נדבר היום. שידרוגים!

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אז מי משדרג ולמה.

האמת שאני מכיר שלושה סוגים של משדרגים.

המשדרג הראשון הוא החובב המתחיל שמגלה את הצליל האיכותי בפעם הראשונה. בהתחלה ניכנסים לסערה היסטרית. מה יש בתחום, מה אפשר לשמוע ומה לקנות. זה אולי התקופה המבלבלת ביותר שעוברת על החובב המתחיל. הרגע שבין לגבש טעם לבין בחירת מוצר.
החובב המתחיל נימצא בעוד בעיה. קוראים לבעיה הזו טופולוגיה. מנורות, טרנזיסטור, דיגיטלי - למה הוא יתחבר, מה הכי טוב עבורו. מגלים את הקונטרול של הדיגיטלי ומתאהבים בו, אחר כך מגלים שיותר טוב להם החלקות של המנורות ואחר כך את האנרגיה הטרנזיסטורית ומנסים לשלב בין כולם, בלי מספיק נסיון, ועושים הכי הרבה טעיות.

המשדרג השני הוא חובב האלקטרוניקה הכפייתי שנימאס לו מהר מציוד. המשדרג השני בדרך כלל מאוד מנוסה, שומע המון מוצרים אך נימאס לו מהר. הוא רוצה חדש, אחר, יקר יותר, מוניטורים, ריצפתי, מנורות, טרנזיסטור, אלקטרוסטטי והורן ועוד ועוד ועוד ועוד בלי סוף. משדרג כפייתי חסר תקנה! האמת שכאן אני מוצא יופי. אני מוצא את המשדרג הזה, אפילו אם זה מאוד מוגזם כמשדרג עם אש. משדרג שרוצה להכיר ולשמוע. למרות שנימאס לו מהר מציוד שימו לב שלא נמאס לו מדבר אחד - ציוד אודיו בכלל. בסופו של יום, גם המשדרג הכפייתי ננעל על מערכת או על איזה מוצר אחד שהוא לא מוכן לשחרר. ואם לא, אז הוא ממשיך את האש ואם היא לא דועכת - מה טוב. העיקר נהנים ושומעים מוסיקה.

המשדרג האחרון הוא המשדרג המתון והמתודי. אם זה לא מספיק טוב לא קונים. אם זה לא מספיק מתאים {בכל פרמטר} זה לא יהיה חלק מהמערכת. המשדרגים הללו הם עדיין בקטגוריה של משדרגים אך ההחלטות מתקבלות בכובד ראש. המשדרג המתון, כמו המשדרג הכפייתי גם הוא לרוב מנוסה בתחום. ההחלטות מתקבלות לאחר בדיקות יסודיות או לאחר קבלת החלטה לעשות צעד שאיתו מתמודדים ומביאים תוצאה. מה שנקרא - לאט ובטוח.

אגב, יש עוד סוג. הלא משדרג. אבל מי מדבר על זה עכשיו???

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אמרת במפגש האחרון משהו עם הרבה כנות שמאד אהבתי - שמשלב מסויים ואילך, מרמת מחיר מסויימת, כבר אין ציוד "לא טוב", ולכן התנועה היא לא תמיד קדימה (קדימה לאן ?) אלא הרבה פעמים הצידה - לאופי צליל אחר, לתכונות אחרות. מגבר מסויים יהיה קצת יותר מפורט מהשני בעוד שהבמה של השני יותר גדולה ועם יותר פוקוס. שניהם מעולים. במי לבחור ? בסופו של דבר עניין סובייקטיבי ב 100%. לפעמים סתם איך הוא נראה ... לפעמים כי יש הזדמנות במחיר טוב. לך תדע.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אכן.

נכון, אני מאמין שמסכום מסויים הכל כבר ברמה גבוהה כל כך שקשה להתקדם קדימה באיכות. ברמת המחיר הזו ניכנסים כבר שיקולים של הגשמת חלומות, מותגים וכ"ו.

אבל אני עדיין לא נימצא שם. לא ברמת הציוד ולא ברמת ההכרה.

כשיהיה לי אבולושיין אקוסטיק mm3 משודך למונובלוקים 260 וואט קלאס a של פס לאב או מונובלוקים של דרטזיל {עדיף לי} וקדמגבר של דרטזיל ופטיפון של דבינצ'י כנראה שמשם ניצעד רק לצדדים. קדימה מזה מאוד קשה.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
נו - כל מה שמפריד בינך לבין החלום שלך זה פחות מ200M$ ..... אשריך. יש אנשים שזקוקים להרבה יותר כדי להיות מאושרים. אנשים שמים היום 350,000$ על דירת 4 חדשים פצפונת ביבנה - אז זה באמת כסף קטן.
אני למשל אשמח גם עם האבולושן מיקרו וואן ב 2K$. הייתי סקרן לנסות. כל אחד עם השאיפות שלו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ברק.

אני אדם מאוד אמביציוני. אם אני רוצה משהו אני אשיג אותו.
נכון להיום אני מאוד מרוצה מהמערכת שלי. היא מכובדת בהחלט {לא הכסף - הצליל} ואני ממש מרוצה ממנה.
נכון, בשביל צליל איכותי צריך לשים כסף, ולעיתים זה על חשבון דברים אחרים, אך עדיין אני לא מעדיף מערכת על בית.

אני יכול להגיד לך בביטחון שאני מתפשר במספר החדרים בבית שאקנה לטובת מערכת סטריאו.
במילים אחרות - אני אקנה בית 3 חדשים ואשאר עם המערכת ולא 4 חדרים בלי המערכת. זה בגלל שאני יודע שבסופו של דבר ב-10 שנים הקרובות אין לי מה לעשות עם דירת 4 חדרים. כשיגיע הזמן לשדרג בית אני מאמין שאצליח לעשות זאת ולהישאר עם מערכת איכותית.
כמו כל דבר בחיים, צריך לדעת מתי אפשר "להישתולל" ומתי רצוי להרגע.

האמת היא שדנה יודעת בדיוק כמה אני מבזבז על התחביב שלי. היום היא רק מתבאסת מהסכומים. אחרי החתונה היא כבר תתחיל לדבר. יש לי עוד חודשיים וקצת. זה הזמן לקנות את המוצרים היקרים.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
יש עוד סוג של משדרג קוראים לו - אני :O
משדרג שצבר נסיון רב אך לא מוכן לקפוץ \ לא יכול (כלכלית ) לעולם של מוצרים ב5-6 ספרות לפניי סימן הדולר .
הוא יודעה לבחור את המוצרים בקפידה יתרה - בעיקר בגלל יכולות הסאונד שלהם . כל מוצר שניבחר זה בחזקת להגיע לנחלה באותו תחום .
לרוב מדובר במוצרים יד2 שעוברים ניתוחים פתוחים (משהוא שהמון חובבים חוששים ממנו ) בכדי להרים אותם לרמה יותר גבוהה מרמתם המקורית .
תמיד אפשר לבנות גם לבד - כבלים פילטרים מעמדים - זה לא מגיע לרמה של נניח מעמד קנוי אבל זה עושה עבודה .
שידרוג מסוג אני :rolleyes: הוא תהליך מתמשך ואולי אן סופי של פיין טיונינג .
האושר בשידרוג מסוג כזה הוא גדול יותר מהאושר של החלפת מוצרים : כאשר אתה קונה מוצר חדש נניח נגן ב-10000 שח - כאשר יחלוף הכף של הקנייה ויחזרו המחשבות על השידרוג הבה עדיין ישארו התשלומים ונניח שקניתי נגן טוב סביר להניח שהשידרוג הבה יהיה לנגן מאותה סידרה יותר טוב ! אז אני צריך למכור את שלי בחצי ולהוסיף יותר מכפול .
לשידרוג מסוגי רצויי לקנות נגן (נגן זה רק דוגמה ) משומש כזה עם רכיביי בסיס שאתה יודע שהם מה שאתה רוצא ואז לשדרג את המיסביב ( קבלים , ספקים , מגברי שרת ... ) לרוב מדובר בשידרוגים קטנים במחיר , אך כאילו שעם תרצו לקבל אותם מהיצרן תצתרכו לשלם עשרות מונים יותר .
ההנאה משידרוג כזה היא ענקית : גם שידרגתי את הסאונד, גם למדתי ,וגם עקפתי את המערכת - תמיד אני אוכל לפנק את אותו נגן במיצבי מתח נוספים , שנאי יותר טוב ...... ובמכירה אני אולי הפסיד כמה גרושים .
אני חלילה לא פוסל קנייה של מוצרים חדשים בעשרות אלפים גם אני היתי רוצא להיות שם אבל למי שיש משפחה תמיד יש דברים קודמים ולמי שיש ממון בטוח שזו הדרך הטובה יותר .
אך אני ממליץ לרוב החובבים עם בעינייני סאונד עסקינן שדרגת מהסוג שלי היא המחלה הנכונה במינון הנכון . (great)

הכותב הנ"ל דיסלקט

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כל השרשור הזה מהכותרת בטעות יסודו - חשוב להבין שהמוזיקה היא החשובה וכיצד היא נשמעת לנו השדרוג הוא לא מטרה בחיים ואם כן אז מדובר כאן בצידיופיל ולא באודיופיל.

אני כן מסכים שמי שנכנס לתחום בשלב ראשון צריך לקחת בחשבון שמערכת ראשונה ואולי גם השניה היא לימוד והכרה של הכיוון שהוא אוהב וכמובן שיש גם את נושא ההתבגרות והשינוי של הציוד בהתאם. אבל לשדרג כל כמה שנים באופן תמידי זה צידופליות ולא אוידופיליות - מבחינתי זה זהה ולחלפת מכשיר נייד כל כמה שנים כי יש חדש בשוק למרות שהקודם מספק אותנו

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,784
נקודות
113
יש עוד סוג של משדרג קוראים לו - אני :O
משדרג שצבר נסיון רב אך לא מוכן לקפוץ \ לא יכול (כלכלית ) לעולם של מוצרים ב5-6 ספרות לפניי סימן הדולר .
הוא יודעה לבחור את המוצרים בקפידה יתרה - בעיקר בגלל יכולות הסאונד שלהם . כל מוצר שניבחר זה בחזקת להגיע לנחלה באותו תחום .
לרוב מדובר במוצרים יד2 שעוברים ניתוחים פתוחים (משהוא שהמון חובבים חוששים ממנו ) בכדי להרים אותם לרמה יותר גבוהה מרמתם המקורית .
תמיד אפשר לבנות גם לבד - כבלים פילטרים מעמדים - זה לא מגיע לרמה של נניח מעמד קנוי אבל זה עושה עבודה .
שידרוג מסוג אני :rolleyes: הוא תהליך מתמשך ואולי אן סופי של פיין טיונינג .
האושר בשידרוג מסוג כזה הוא גדול יותר מהאושר של החלפת מוצרים : כאשר אתה קונה מוצר חדש נניח נגן ב-10000 שח - כאשר יחלוף הכף של הקנייה ויחזרו המחשבות על השידרוג הבה עדיין ישארו התשלומים ונניח שקניתי נגן טוב סביר להניח שהשידרוג הבה יהיה לנגן מאותה סידרה יותר טוב ! אז אני צריך למכור את שלי בחצי ולהוסיף יותר מכפול .
לשידרוג מסוגי רצויי לקנות נגן (נגן זה רק דוגמה ) משומש כזה עם רכיביי בסיס שאתה יודע שהם מה שאתה רוצא ואז לשדרג את המיסביב ( קבלים , ספקים , מגברי שרת ... ) לרוב מדובר בשידרוגים קטנים במחיר , אך כאילו שעם תרצו לקבל אותם מהיצרן תצתרכו לשלם עשרות מונים יותר .
ההנאה משידרוג כזה היא ענקית : גם שידרגתי את הסאונד, גם למדתי ,וגם עקפתי את המערכת - תמיד אני אוכל לפנק את אותו נגן במיצבי מתח נוספים , שנאי יותר טוב ...... ובמכירה אני אולי הפסיד כמה גרושים .
אני חלילה לא פוסל קנייה של מוצרים חדשים בעשרות אלפים גם אני היתי רוצא להיות שם אבל למי שיש משפחה תמיד יש דברים קודמים ולמי שיש ממון בטוח שזו הדרך הטובה יותר .
אך אני ממליץ לרוב החובבים עם בעינייני סאונד עסקינן שדרגת מהסוג שלי היא המחלה הנכונה במינון הנכון . (great)

הכותב הנ"ל דיסלקט
שתדע לך שאני ממש כמוך, למעט הנגן שלי ,כמעט כל מכשיר יש בו משהו אישי שלי , חווט , קבלים , שוקטות , גם בחלק פעם מגברי שרת , אפילו בשנאים המבדילים היצרן לא יכיר אותם מבפנים ,
האמת היא שזה באמת כף גדול מכיוון שרק לך בעולם יש מכשיר או כבל כזה , וחוץ מזה חלק גדול מהיצרנים שמים עלינו קצוץ וחוסכים לפעמים אפילו גרושים, האמת היא שלדעתי אם תיקח מכשירים באמת טובים (לא כל המאפנים ב500 שח שאתה לא מפסיק לשדרג אותם ברכיבים של 25 שקלים) , ותשקיע ברכיבים שהיצרנים פשוט מתקמצנים להכניס אותם למכשירים בגלל שעלותם תשנה את מחיר המכשיר, הנה רק לאחרונה שידרגתי קבלים בערך בעלות של של הקדם המשומש שלי כלומר הקבלים עולים כמו המכשיר, אבל התוצאה מביאה אותו לרמת מכשירים שאני מתקשה לקנות ,אם לא יותר טובה.

yairf

עוסק בתחום
מעורבות
21
נקודות
38
יש כמה כללים לשדרוג פנימי של מכשירים:
1. צעד צעד - לא לבצע כמה שינויים בו-זמנית, אלא אחד-אחד, ולראות (יותר נכון לשמוע) איך זה משפיע, ובמידה וההשפעה שלילית, לבצע שינוי בחזרה.
2. כדאי להבין מה המעגל עושה לפני שמשנים אותו - כדאי לעבור על הסכימה ולהבין מה תפקידו של כל רכיב ולמה הוא בכלל נמצא שם.
3. במידה ואין סכימה, כדאי לבצע "רשימת מלאי" של כל הרכיבים במעגל, לפתוח דף נתונים שלהם ולהבין מה תנאי הסביבה שלהם. לרכיבים מורכבים (למשל DAC) יש בד"כ המלצות יצרן לגבי איך להפעיל אותו. רוב היצרנים מעתיקים את המלצות היצרן.
4. לא תמיד החלפה של רכיבים בכאלו שעולים פי 100 תגרור תוצאות חיוביות, כדאי להבין את הקונטקסט וההשפעה של כל רכיב כזה על הביצועים הכוללים של המוצר - חשוב במיוחד במגברים.
5. ברוב המקרים, עבודה על ספק הכח של מכשירים תביא לשיפור משמעותי בביצועים שלהם, בד"כ הרבה יותר מאשר החלפה שרירותית של רכיבים.
6. מומלץ לבצע מדידות של המכשיר אחרי כל שינוי, לא בהכרח בשביל למדוד את השיפור בביצועים (שלפעמים קשה מאד למדידה אבל קל להבחנה באוזן) אלא יותר בשביל לוודא שהוא תקין ולא מגיע למצבי עבודה בעייתיים (למשל מגבר שנכנס לאוסצילציות וכו').

מיותר לציין שרוב היצרנים יעדיפו שלא ניגע במכשירים שלהם, ויצאו בכל מיני הכרזות שוא וטענות מצוצות מהאצבע על "שינוי האיזון העדין שהשקענו בו שנים של פיתוח". כמובן שזה קישקוש, הרי היצרנים יעדיפו שנקנה מהם מהדורת "Signature Limited Edition" של המכשיר בעלות גבוהה יותר בעשרות ומאות אחוזים, ולא נבצע את אותם השינויים לבד בבית בעלות מצחיקה...

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
שתדע לך שאני ממש כמוך, למעט הנגן שלי ,כמעט כל מכשיר יש בו משהו אישי שלי , חווט , קבלים , שוקטות , גם בחלק פעם מגברי שרת , אפילו בשנאים המבדילים היצרן לא יכיר אותם מבפנים ,
האמת היא שזה באמת כף גדול מכיוון שרק לך בעולם יש מכשיר או כבל כזה , וחוץ מזה חלק גדול מהיצרנים שמים עלינו קצוץ וחוסכים לפעמים אפילו גרושים, האמת היא שלדעתי אם תיקח מכשירים באמת טובים (לא כל המאפנים ב500 שח שאתה לא מפסיק לשדרג אותם ברכיבים של 25 שקלים) , ותשקיע ברכיבים שהיצרנים פשוט מתקמצנים להכניס אותם למכשירים בגלל שעלותם תשנה את מחיר המכשיר, הנה רק לאחרונה שידרגתי קבלים בערך בעלות של של הקדם המשומש שלי כלומר הקבלים עולים כמו המכשיר, אבל התוצאה מביאה אותו לרמת מכשירים שאני מתקשה לקנות ,אם לא יותר טובה.

אלדר אני ואתה מבצעים את אותו דבר רק בלבל עלויות שונה !
אני שמח שגם ברמת המכשירים שאתה מתעסק איתם הגעתה לתובנה שרוב היצרנים חוסכים אליינו בגדול .
לרוב האנשים אן בייצים לפתוח נגן של 3000 שח שלא לדבר על ציוד בעשרות אלפים .
את הנגן שלי קניתי מכמה שיקולים :-קודם כל בגלל הממיר ולאחר מכן CDM9 שעדיין זמין בשוק בניגוד לטרנספורטים האחרים שמצויים במכשירים עם TDA1541 - וכמובן שהוחלף לחדש . והידע והנסיון הרב שקיים לגביי שידרוג הנגן הזה .

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
פתיחת מכשיר ב 2000 ש"ח לשם שידרוג/החלפת רכיבים וכד'
אינו דומה לפתיחת מכשיר ב 20.000 ש"ח לאותה מטרה.
לכו תמכרו מכשיר כזה ביד שנייה לאחר מכן - גם אם תספרו שעשיתם ממנו
ניסים ונפלאות -את אף אחד זה לא מעניין.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
פתיחת מכשיר ב 2000 ש"ח לשם שידרוג/החלפת רכיבים וכד'
אינו דומה לפתיחת מכשיר ב 20.000 ש"ח לאותה מטרה.
לכו תמכרו מכשיר כזה ביד שנייה לאחר מכן - גם אם תספרו שעשיתם ממנו
ניסים ונפלאות -את אף אחד זה לא מעניין.
זה ממש לא נכון !
אתה צודק בזה שלא שווה לפתוח מכשיר ב-2000 שח ! אני רק צינתי שאנשים מפחדים מזה .
המכשיר שאני פתחתי הוא בן 20 שנה ומכיל כמה רכיבים שנחשבים ליותר טובים מיצור מודרני - במיוחד הממיר TDA1541
אכשיו לגבי פתיחת מכשירים - השד לא כזה נורא . רוב היצרנים גם בנגנים מאוד יקרים חוסכים .
האימרה שהמתכנן חושב שמגבר שרת ב-50 סנט יותר מתאים מרכיב דיסקריט היא סוג של שקר שמוכרים לנו.
במיוחד בתחום הנגנים שהם המקור ממנו הכל מתחיל וכל חיסרון בהם יעבור להגברה יש אופציות נירחבות לשידרוג ויש די הרבה חברות שעוסקות בתחום בצורה מקצועית .
כבר צינתי בפוסט אחר מגבר שרת הוא שלב ההגברה הראשון בשרשרת ההגברה ! חשיבותו שקולה לפרה ולפוור . אנשים בקלות קונים מגברים בעשרות אלפיי שקלים ולא מקדישים רגע אחד של מחשבה למגבר הראשון בשרשרת שעלותו המכסימלית היא 200 שח

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
אם מדברים על המחלה, קוים לדמותה, יש להזכיר את הסיבה להתנהגות הלא סוציאלית הזו.
התאמה. בניגוד לתחומים אחרים, באודיו רב הנסתר מהגלוי, ואתה מבלה
זמן בניסוי וטעיה. זה ברור לנו, בדיעבד, שמהרגע שאנחנו נכנסים לתחביב, נבלה תקופה בהחלפות והתאמות.
כל אחד לפי תקציבו ורמת הענין שלו בתחביב, מחפש, כמו סומא באפלה, את ההתאמה שתפיק את הצליל הנעים לו ביותר.
מביא קופסה, חי איתה, ואז חתונה או גט מוקדם.
עם 3-4-5 רכיבים השזורים בשרשרת, החלפת אחד מהם יכולה להגמר בטוב, או בתאונת שרשרת.

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
אנשים בקלות קונים מגברים בעשרות אלפיי שקלים ולא מקדישים רגע אחד של מחשבה למגבר הראשון בשרשרת שעלותו המכסימלית היא 200 שח

זה מעניין, האם תוכל לפרט יותר כולל התנסויות ובאילו דגמים?

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
זה מעניין, האם תוכל לפרט יותר כולל התנסויות ובאילו דגמים?

ההגברה בנוייה ממספר שלבים הראשון שבהם הוא מגבר השרת שנותן את הספק הכניסה לפרה (לם בחלק מהקדמים יש מגברי שרת בשלב הכניסה ) אחריו כמובן בה הקדם מגבר שמרים את ההספק לרמת כניסה של מגבר כוח . חשיבותם של השלבים לגביי התוצאה הסופית שווה .
אני התנסתי עם מגברי שרת דיסקריט ו-2 סוגים של מגברי שרת רגילים (ציפ) ונישארתי עם המגבר שרת \ציפ שנמשב לטוב ביותר OPA627B 30$ יחידה - השינוי דרמתי

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נחמד.

שאמרתי שידרוגים התכוונתי לשידרוגים של ציוד שלם ולא החלפת מגבר שרת דיסקריט.

בכלל, כל הקטע הזה של לקחת נגן של שקל ותשעים, לשים עליו שלושה שקלים וחצי ולצעוק שעכשיו הוא מתמודד עם נגנים שעולים פי 4 ממנו נראה לי קצת מוזר. ואם זה מתרחש אז יש כאן בעיה גדולה.

בגדול, אני קורא לציוד הזה שנרכש בשביל "לשפר" - ציוד מוסך. יוצא גם שהוא לא ממש זול כשמסתכלים על שעת טכנאי, חלקים, נסיעות, טלפונים והתייעציות. זמן שווה כסף מבחינתי.

אני, להבדיל מהמשפרים, מעדיף לקנות מוצר איכותי שנישמע לי טוב ולא לקנות מוצר שנישמע בסדר ואם מחליפים את ההוא ההוא והשני אז פיתאום הוא מתחרה ב-emm.

עוד משהו, ונתקלתי בזה לאחרונה.
כשמישהו קונה מוצר יקר, תמיד יבואו אליו המשדרגים עם המשודרגים ויתחילו להשוות. מיד אחרי ששמעו מגיע המשפט הדבילי ביותר שיצא לי לשמוע

המשדרג עם המשודרג אומר - "וואלה, נגן ב-1500 ש"ח, משודרג בעוד 400 ש"ח, מתמודד עם emm של 30,000 דולר"

המתפלא שואל - "אז איפה בכל זאת היה יתרון ל-emm?"

המשדרג עם המשודרג עונה - "בטבעיות, מהירות, דינמיות, איזון טונאלי, פרטים, ניטרליות, אנרגיה, בס, מיד, היי, מה שבניהם, מה שמעליהם, מה שמתחת. אבל וואלה, לא ברמה שממש הביכה את המשודרג שלי"

המתפלא פחות עונה - "אבל חמודי. זה בדיוק העניין. בשביל לקבל את כל הפרמטרים האלה יותר טוב, אפילו בקצת, צריך לשים הרבה כסף"

המשדרג עונה - "אני לא יודע אם שווה לי לשלם כל כך הרבה בשביל שיהיה יותר טבעי, מהיר, אנרגטי, דינמי, מאוזן וכ"ו"

הכבר לא מתפלא עונה - "חביבי, זה היי אנד. ובהיי אנד משלמים המון בשביל עוד קצת"

אין מוסר השכל. אבל יש מחיר לעוד קצת. וההי אנד האמיתי נימצא בקצתים האלה. ברגע שמקבצים הרבה קצתים מקבלים מלא אחד גדול.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
נחמד.

שאמרתי שידרוגים התכוונתי לשידרוגים של ציוד שלם ולא החלפת מגבר שרת דיסקריט.

בכלל, כל הקטע הזה של לקחת נגן של שקל ותשעים, לשים עליו שלושה שקלים וחצי ולצעוק שעכשיו הוא מתמודד עם נגנים שעולים פי 4 ממנו נראה לי קצת מוזר. ואם זה מתרחש אז יש כאן בעיה גדולה.

בגדול, אני קורא לציוד הזה שנרכש בשביל "לשפר" - ציוד מוסך. יוצא גם שהוא לא ממש זול כשמסתכלים על שעת טכנאי, חלקים, נסיעות, טלפונים והתייעציות. זמן שווה כסף מבחינתי.

אני, להבדיל מהמשפרים, מעדיף לקנות מוצר איכותי שנישמע לי טוב ולא לקנות מוצר שנישמע בסדר ואם מחליפים את ההוא ההוא והשני אז פיתאום הוא מתחרה ב-emm.

עוד משהו, ונתקלתי בזה לאחרונה.
כשמישהו קונה מוצר יקר, תמיד יבואו אליו המשדרגים עם המשודרגים ויתחילו להשוות. מיד אחרי ששמעו מגיע המשפט הדבילי ביותר שיצא לי לשמוע

המשדרג עם המשודרג אומר - "וואלה, נגן ב-1500 ש"ח, משודרג בעוד 400 ש"ח, מתמודד עם emm של 30,000 דולר"

המתפלא שואל - "אז איפה בכל זאת היה יתרון ל-emm?"

המשדרג עם המשודרג עונה - "בטבעיות, מהירות, דינמיות, איזון טונאלי, פרטים, ניטרליות, אנרגיה, בס, מיד, היי, מה שבניהם, מה שמעליהם, מה שמתחת. אבל וואלה, לא ברמה שממש הביכה את המשודרג שלי"

המתפלא פחות עונה - "אבל חמודי. זה בדיוק העניין. בשביל לקבל את כל הפרמטרים האלה יותר טוב, אפילו בקצת, צריך לשים הרבה כסף"

המשדרג עונה - "אני לא יודע אם שווה לי לשלם כל כך הרבה בשביל שיהיה יותר טבעי, מהיר, אנרגטי, דינמי, מאוזן וכ"ו"

הכבר לא מתפלא עונה - "חביבי, זה היי אנד. ובהיי אנד משלמים המון בשביל עוד קצת"

אין מוסר השכל. אבל יש מחיר לעוד קצת. וההי אנד האמיתי נימצא בקצתים האלה. ברגע שמקבצים הרבה קצתים מקבלים מלא אחד גדול.

אתה רואה עכשיו אתה נתפס למנטרות במקום לקדם את התחום !
אף אחד לא ניסה להתחרות ב-EMM - המכשיר הזה זה אחד המכשירים היחידים שהמחיר המבוקש עליו באמת מגובה בטכנולוגיה שיש בתוכו והסאונד שלו לא ניתן לחיכוי !

מה זה ציוד מוסך בשקל תשעים ? מדובר פה על הקרם של הטופ של שנות התשעים ציוד שמכיל רכיבים שניכנסו להול אופ פיים של הסאונד . מכשירים שיש עשרות של חברות מסחריות שבנויות על שיפור והחזרת החיים למוצרים האלו .

אתה קורא למקינטוש שעבר שיפוץ מלא ציוד מוסך ! ראית מה קורה בעולם סביב המוצרים האלו ?
הנגן הקודם שלך האוריגינל -זה ציוד מוסך ! אתה יודע לאיזה רמות ניתן להרים מכשיר כזה ?

אני בהחלט חושב שהחלפת מגבר שרת היא חשובה - כל אחד צריך לבדוק איזה מגבר שרת שתלו לו בנגן - אין מה לעשות נמריקו למגבר שרת יש בדיוק את אותה חשיבות כמו למגבר החדש שקנית (תתחדש :) )
במקרה של נגנים יש עוד המון שידרוגים שיטיסו כל נגן סביר קדימה , ישנם גם שדרוגיי HI END : http://www.customanalogue.com/terra_firma.htm

בישראל יש בעיה אנחנו מבודדים מהעולם ,יקר יחסית לקנות ציוד משומש מחו"ל ויקר יחסית להזמין חלקים לשדרוג ובנוסף יש מס מאוד מצומצם של טכנאים בארץ שמתעסקים בתחום . חוסר הזמינות הזו גורמת לנו להיות די מנותקים ממה שקורה בעולם , אבל מהצצה באודיוגון בפורום הדיגיטלי ובאתרים כמו DIYAUDIO אתה תגלה שקיים עולם מחוץ לבועה שלנו וזה לא נכון לפסול את הכיוון הזה לקהל הישראלי .

לא יהיה אכפת לי עם תקרא לציוד שלי ציוד מוסך אחרי שתבקר אותי ותקשיב לציוד !
להגיע אליי זה בדיוק כמו להגיע לאלדר מינוס בעיות חניה .

לשתוף את העניים :
http://www.net-audio.co.uk/
http://www.diyaudio.com/forums/search.php?searchid=2345720
http://forum.audiogon.com/cgi-bin/srch_fr.pl

maor_av

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
צחי,
האם החלפת מגברי השרת בנגנים \ מגבר לא מצריכה שינויים אחרים כגון החלפת קבלים שעובדים על מתחים מתאימים ?

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
נמר - אתה מפספס את העובדה שגם בחו"ל, אבל בעיקר בארץ , לא הכל זה היי אנד. אתה אישית הצלחת כלכלית בגיל צעיר, והעובדה שקנית ג'יפ ומצלמה וציוד אודיו ולא "או" ג'יפ "או" ציוד אודיו מדברת בעד עצמה. אתה מהר מאד תראה ששנה של ילד בגן עם מטפלות וחיתולים תעלה לך יותר מהמגבר הכי יקר שתרצה לקנות. לכן הבחירה של רבים היא בין מגבר בין 20 שעולה 2000 שקל ומשודרג בעוד 2000, לבין מגבר חדש שעולה 2000$ בחו"ל ובארץ 12,000 ש"ח ויותר. שכיר ממוצע באירופה יכול לחסוך קצת ולקנות לעצמו מערכת היי אנד ב 20-30,000 יורו. בארץ זה לפעמים היי אנד או דירה. לכן אין לזלזל בשידרוגים "צנועים" יותר. אני לא רץ להשוות בין נאיים ישן משודרג לבין פאסלאב או ASR, אבל השאלה כרגיל היא כמה נרצה ונוכל להשקיע בשביל איזו תמורה של תוספת שולית פוחתת באיכות.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
צחי יקירי.

לא דיברתי עלייך ובטח שלא על הציוד שלך.

דיברתי על אדם אחר שהגיע "להראות לאלדר" שעם ציוד בחצי שקל אפשר לזרוק את ה-emm שלו.
לפעמים צריך לשים דברים בפרופורציות. אפשר להגיע ליופי של תוצאות עם שידרוגים, אבל לא כמו שמתארים {ושמעתי משודרגים}.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור