מנוי לQobuz

972lior

אוהב את התחום
מעורבות
124
נקודות
43
מנסה להירשם לשירות ולא מצליח. עברתי את מכשול המיקום הגיאוגרפי עי הפעלת vpn, אבל לא את מגבלת התשלום. Paypal וכרטיס אשראי משוייכים לארץ ואני מסורב לרישום.
איך הצלחתם להירשם?

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
מנסה להירשם לשירות ולא מצליח. עברתי את מכשול המיקום הגיאוגרפי עי הפעלת vpn, אבל לא את מגבלת התשלום. Paypal וכרטיס אשראי משוייכים לארץ ואני מסורב לרישום.
איך הצלחתם להירשם?

אני נרשמתי לפני די הרבה זמן , דרך vpn ולא היתה בדיקה על ה paypal
אחרי חודש ביטלתי
לפני חודש חידשתי את המנוי ובגלל שזה היה בעבר הם לא בדקו את הכרטיס
יכול להיות שאם תקנה מנוי לחודש אחרי שיסתיים הם לא יבדקו

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,761
נקודות
113
לא הייתי נרשם לשרות שלא רוצה לעבוד עם ישראל , שילכו להז.....

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
לא הייתי נרשם לשרות שלא רוצה לעבוד עם ישראל , שילכו להז.....
כל הכבוד על הציונות אבל זה לא הבעיה שהם לא רוצים, הם מאד רוצים לעבוד עם כולם
עניין של הסכמים, בלעדיות ופוליטיקה
גם tidal לא היו כאן בהתחלה

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
טידל נשמע לעומתו כמו לשמוע דרך גרביים צבאיות ..
כל כך עמום או מסריח ?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,761
נקודות
113
הדאק שלי אינו תומך ב MQA ,מה לעשות ? חובה ? הרי המוסיקה שמופיעה שם זה לא מה שאני שומע , המחשב פותח השכבה הראשונה כמדומני ?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
הדאק שלי אינו תומך ב MQA ,מה לעשות ? חובה ? הרי המוסיקה שמופיעה שם זה לא מה שאני שומע , המחשב פותח השכבה הראשונה כמדומני ?
אם הדאק תומך MQA המחשב לא עושה כלום חוץ מלשלוח לו bit perfect את המידע

לפחות מהבדיקות שאני עשיתי כאשר אין דאק תומך MQA עדיף יותר Qobuz
ואם המוזיקה על מחשב מקומי הכי טוב

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
אם הדאק תומך MQA המחשב לא עושה כלום חוץ מלשלוח לו bit perfect את המידע
נראה לי שבין אם ה-DAC תומך MQA ובין אם לא, האתר שולח את אותו קובץ MQA.

DAC תומך MQA עושה decoding, שהשאלה אם הוא bit-perfect == lossless היא עדיין בחזקת שאלה פתוחה -- עדיין לא קיבלתי תגובה לשאלות ששלחתי. מעניין אם הם בכלל יטרחו להגיב. שלחתי להם עכשיו תזכורת.

DAC שאינו תומך MQA מנגן את ה-stream -- שהוא כנראה FLAC 24/48 (או 24/44) ללא decoding, שהוא lossy במפורש, אבל אמורה להתקבל איכות עדיפה על 16/44.1 ללא כיווץ.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113

DAC תומך MQA עושה decoding, שהשאלה אם הוא bit-perfect == lossless היא עדיין בחזקת שאלה פתוחה -- עדיין לא קיבלתי תגובה לשאלות ששלחתי. מעניין אם הם בכלל יטרחו להגיב. שלחתי להם עכשיו תזכורת.

DAC שאינו תומך MQA מנגן את ה-stream -- שהוא כנראה FLAC 24/48 (או 24/44) ללא decoding, שהוא lossy במפורש, אבל אמורה להתקבל איכות עדיפה על 16/44.1 ללא כיווץ.
אכן אם הדאק לא תומך הוא מוציא איכות סבירה ואולי טובה יותר מ cd אבל את רוב האלבומים שיש בטידל בפורמט mqa, בקובוז הם הי רז 192 ולכן למי שאין דאק תומך mqa עדיף לו קובוז

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113

MQA הוא lossy
https://benchmarkmedia.com/blogs/application_notes/163302855-is-mqa-doa

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
אכן אם הדאק לא תומך הוא מוציא איכות סבירה ואולי טובה יותר מ cd אבל את רוב האלבומים שיש בטידל בפורמט mqa, בקובוז הם הי רז 192 ולכן למי שאין דאק תומך mqa עדיף לו קובוז
אני חושב שבכל מקרה שיש אפשרות לבחור בין native hi-res לבין להאמין למתכנני/פרשני ה-MQA שהפורמאט אינו lossy, עדיף הראשון.

אבל במקרים שבהם אין גישה לקבצי hi-res (למשל קבצים שאין בכלל ב-Qobuz ו/או אצל ספקי סטרימינג/קבצים אחרים), ויש ב-MQA, אז עקרונית עדיף MQA על 16/44, אם כי אז יש סיכון שה-MQA לא נגזר מקובץ hi-res, וכאמור, אין לו יתרון אם המקור ל-MQA אינו מעל 16 ביט ו/או 48 קה"צ -- כמו שבעקרון אין יתרון ל-FLAC 24/96 שנגזר מקובץ 16/44.1 (יכול להיות לו יתרון קטן אם נעשה oversampling, אבל רוב ה-DACs המודרניים עושים oversampling בעצמם ממילא).

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אני חושב שבכל מקרה שיש אפשרות לבחור בין native hi-res לבין להאמין למתכנני/פרשני ה-MQA שהפורמאט אינו lossy, עדיף הראשון.

אבל במקרים שבהם אין גישה לקבצי hi-res (למשל קבצים שאין בכלל ב-Qobuz ו/או אצל ספקי סטרימינג/קבצים אחרים), ויש ב-MQA, אז עקרונית עדיף MQA על 16/44, אם כי אז יש סיכון שה-MQA לא נגזר מקובץ hi-res, וכאמור, אין לו יתרון אם המקור ל-MQA אינו מעל 16 ביט ו/או 48 קה"צ -- כמו שבעקרון אין יתרון ל-FLAC 24/96 שנגזר מקובץ 16/44.1 (יכול להיות לו יתרון קטן אם נעשה oversampling, אבל רוב ה-DACs המודרניים עושים oversampling בעצמם ממילא).
כן ברור
אתה מגדיר את המחשב כ mqa renderer ואז הוא מוציא את המקסימום שאפשר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
זה נראה מעניין -- מסתמך לא על שמועות ו/או תיאוריות כלליות אלא על הצעת הפטנט :כל-הכבוד:

נראה לי שזה די סוגר את העניין, ואם יגיעו אי פעם תשובות מ-MQA ו/או טידאל שיטענו ש-MQA הוא lossless, הן יצטרכו להיות משכנעות מאוד.

ברשותך -- @michael123 -- אני מעלה את זה גם בשירשור של MQA, עם קרדיט מלא, כמובן.

972lior

אוהב את התחום
מעורבות
124
נקודות
43
אני חוזר לעניין עצמו... האפשרות דרך ebay בדוקה? האם יש עוד דרך?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
המגזין "?What Hi-Fi" טוען במאמר מ-March 17, 2020 ש-Tidal ברזולוציה בלתי ידועה נשמעים יותר טוב מ-Quboz ב-24/96

https://www.whathifi.com/qobuz/review

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור