מיקרוסקופ USB לבדיקת מצב/נקיון מחט, פגמים בתקליטים ועוד, באדיבות shlomom

• פותח הנושא AK1
  • פורסם בתאריך

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
החבר shlomom העלה פוסט מעניין -- שעוד לא סיימתי לעכל -- "אנלוג SRA ומה שבינהם ..."

בהקשר זה הוזכר השימוש במיקרוסקופ USB למדידת SRA = Stylus Rake Angle.

אבל עלה בדעתי שייכולים להיות למיקרוסקופ כזה שימושים מאוד חשובים ביומיום האנאלוגי.
למשל דברים כמו:
  • בדיקה עד כמה המחט נקייה
  • בדיקת מצב היהלום של המחט
  • בדיקת שריטות/פגמים בתקליט, כולל האפשרות לשלוח תמונות של פגמים למוכר התקליט כאסמכתא לאי-תקינותו
  • בדיקת מצב הרצועה של הפטיפון -- האם החומר פגום/שחוק/מלוכלך
וייתכן שיישנם שימושים נוספים לאו דווקא אנאלוגיים, אלא גם דיגיטליים (מצב דיסק) או אפיילו בריאותיים (קוץ שנתקע וקשה לראות אותו, פצעים, חיידקים?) וביתיים אחרים.

בפוסט המקורי ובהמשך הוזכרו מיקרוסקופים יקרים עם יכולות הגדלה ורזולוצייה נמוכות יחסית, תיאורטית, אבל בחפירה קצרה ב-eBay, מצאתי אחד שמגדיל פי 1000, ברזולוציה של 2MP, כולל חצובה, כולה ב-$26 כולל משלוח, ממוכר עם 99.9% פידבק חיובי.
צריך לבחור 1000X ב-Magnification Ratio.

הזמנתי. בינתיים אני לא יכול להיות בטוח שזה ספציפית אכן טוב, אבל אני מקווה.

תודה על הרעיון, shlomom!! (ורד)

עמיר

נערך לאחרונה ב:

shlomom

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
18
הי עמיר. תודה אבל הקרדיט על המאמר מגיע למיכאל פרמר.
לגבי המיקרוסקופ חבל שהזמנת :(. הבעיה היא בהגדלה של 1000 שגם אם נניח שהיא אמיתית (אני בספק) לא תאפשר לך להתפקס על המחט. הפוקוס הוא סביב אורך מוקד של 5ממ ויהיה מאוד קשה להתקרב יותר מזה.
הכי טוב זה מיקרוסקופ של x200 עם אופטיקה טובה כמו זה שבמאמר או זה ששלחתי. זו בערך ההגדלה שאתה מחפש.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
עד כמה שהבנתי, מידת ההגדלה משתנה, לא קבועה.
והקרדיט לא הייה על המאמר, אלא על הבאתו.

עמיר

shlomom

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
18
עד כמה שהבנתי, מידת ההגדלה משתנה, לא קבועה.

אם כך אין בעיה :).
בדרך כלל יש להם שתי נק מיקוד אחת בהגדלה של X20 ואחת במקסימום דהינו X200/X1000.
גם אם לא יעבוד לא נפלת חזק ($26 ...). בכל מקרה חשוב מאוד להעיף את הפלסטיק בקצה כדי שיאפשר לך להגיע הכי קרוב למחט.

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
כל עוד ליקחים בחשבון שמדובר בצעצוע ולא ב"מקרוסקופ" אפשר להוציא ממנו, עם מעט הבנה של המגבלות והתנסות - תוצאות מאוד מרשימות:

23625640530_d94a475e28_o.jpg

21703070524_6ff427af93_o.jpg

נפגש השבוע, ואראה לך מה למדתי על השימוש בו (ורד)
נחסוך לך כמה דקות :)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
כל עוד ליקחים בחשבון שמדובר בצעצוע ולא ב"מקרוסקופ" אפשר להוציא ממנו, עם מעט הבנה של המגבלות והתנסות - תוצאות מאוד מרשימות:

נפגש השבוע, ואראה לך מה למדתי על השימוש בו (ורד)
נחסוך לך כמה דקות :)
אני אשמח, תודה, רק שאולי כדאי לדחות את הפגישה לכשהוא יגיע :) (ורד)

עמיר

a_yaron

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
nkorah
עם מיקרוסקופ הזה אני מסתבך עם התאורה, אני לא מצליח לאזן את התאורה בהגדלה גדולה ותמיד יוצא מואר מדי או חשך מדי
לך יצאו תמונות טובות

ירון

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
אני אשמח, תודה, רק שאולי כדאי לדחות את הפגישה לכשהוא יגיע :) (ורד)
או שבעצם אולי כדאי לערוך פגישה נוספת, אבל בענייני מוסיקה.
ענייני הניקיונות קצת יצאו לי מכל החורים, צריך קצת מנוחה... :)

עמיר

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
nkorah
עם מיקרוסקופ הזה אני מסתבך עם התאורה, אני לא מצליח לאזן את התאורה בהגדלה גדולה ותמיד יוצא מואר מדי או חשך מדי
לך יצאו תמונות טובות

ירון

כן, מעט בעייתי, בעיקר בגלל שתאורה לא טובה "הורגת" את מעט עומק השדה שיש לעדשה הזו.
הנה מדריך קצר שכתבתי פעם אצל Vinyl Engine לגבי השימוש בצעצוע.

הנסיון שלי מלמד שבד"כ הפתרון הוא שני מקורות אור:
  • המיקרוסקופ עצמו - בד"כ בעצמה די נמוכה
  • מקור חיצוני שיכול להיות אור יום מחלון קרוב (מצויין - אבל צריך "לשחק" עם זוויות הצילום), או נורה (אני אוהב להשתמש בטלפון הנייד) - וגם היא בעצמה לא גבוהה מדי.

פשוט תשחק עם שני מקורות התאורה והמיקומים שלהם עד שתקבל תמונות טובות. שים לב שיש חיישן של רק 2MP ואין צמצם, שאומר שהמכשיר מאוד רגיש להבדלי תאורה, ומאוד לא רגיש לדרגות תאורה - עדיף לצלם במקום מואר היטב באופן טבעי, ולהגביר את התאורה בעדינות, כך שההבדל בין איזורים מוארים יותר לאלו שפחות יהיה קטן ככל האפשר.

(ורד)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור