האם אני אודיופיל?

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
קצת פילוסופיה בגרוש, וקווים לדמותו של האודיופיל.

אתמול ביקרה אצלי דמות שמעולם לא היתה אצלי בדירה, והביעה התפעלות מערימת האודיו בסלון. אחר כך הדמות הביעה התפעלות נוספת (אך פחותה) מערימת האודיו בחדר השינה, וברשותכם לא אתייחס לשאר חוות הדעת שלה משם.

וחשבתי: האם אני אודיופיל? מצד אחד, נוראאאא חשובה לי האיכות של הסאונד, הסוג שלו, העומק שלו וכל שאר המילים היפות שמדברות אלינו. אני גם נחשב לקוקו בעיני חברים אחרים שלי שאוהבים מוזיקה כי הסט אפ עולה כמו אוטו, ומה רע במערכת משולבת של LG מאופיס דיפו.

אבל מצד שני, פה ושם אני נתקל במנהגים ואמונות אצל אחרים בעלי אותה שריטה (למשל, מה שאני קורא "עזרים טקטיים" בדמות רזונטורים וכדומה, רק כדוגמא, כי אני לא הצלחתי למשל לשמוע הבדלים עם ובלי, במערכות מושקעות לאללה - אני לא מדבר על פאנלים אקוסטיים שזה משהו אחר), שגורמת לי לחשוב שאולי אני סתם מיני פלצן אבל לא ממש אודיופיל. אז השאלה היא: מה מבדיל אודיופיל מסתם דקדקן מוזיקלי? האם העובדה שהשדרגת שלי כנראה נעצרה לתקופה הנראית לעין אומרת משהו?

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
172
נקודות
43
לא.
זה רק אומר שהגעת לסוף המסע שלך בתחום.יש לך את הערימה הנוכחית שהיא מספקת אותך ביכולת השיחזור שלה ותו לא.
אינך חייב ליהיות קורבן צרכנות ולחפש כל הזמן מה לא בסדר/לשפר בערימה הנוכחית,זה רק טוב ליצרנים/סוחרים ולח-ן הבנק שלהם.
לגבי שאלתך- אני חושב שדקדקן מוזיקלי די קרוב בהגדרתו לאודיופיל,קרי-שאיפה לשיחזור תמונה מוזיקלית הכי קרובה למקור,כפי שהוקלט .(כל זה כמובן בהתאם לאינטרפטציה שלך כיצד אמור להישמע המקור).
כאחד שמחפש איזון בין כל כלי הנגינה/ווקאל בתמונה המוזיקלית הכוללת,יחד עם קצב נכון ותיזמון ומוצא אותם ביכולת השיחזור של הערימה הנוכחית,דייני. השאר מוקדש לרכישת מוזיקה ולא קופסאות.
שלא תבין לא נכון,כדי להגיע לערימה הנוכחית ויכולת השיחזור שלה,כל אחד עובר מסע מפרך ומצמק ארנקים..

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
אני דווקא חושב שהגדרת אודיופיל הוא אחד שנהנה מהאזנה לאודיו, בכל מערכת שהיא (3000$ או- 300000K).
מכיר אודיופילים- ששומעים ונהנים מהמוסיקה בכל רמ"ח אביריהם... ומצד שני אחרים, שכל היום עסוקים בדבר הבא (לא שזה לא טוב לנסות לשפר/ לחדש /להגיע למקסום)... אולם, אותם אלו שאני מכיר בדר"כ: הרמקול חדש ונשמע מזעזע כי טרם עבר הרצה, ואחרי שהורץ החליפו הגברה (שבדרך מחו"ל) ובינתיים לא שומעים חודש מוסיקה, ושקבלו הכל, מחליפים כבילה/ מנורות וחוזר חלילה... מין מעגל שוטים שכזה.
שוב, איני פוסל שדרוגים... ממש לא, אבל לדעתי הגדרת אודיופיל היא האהבה והאזנה למוסיקה ולא ל"ברזלים" (הם האמצעי)... צריך לשמור עליהם, ללק להם את המנוע... אבל הם האמצעי.
ניר

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
המילה אודיו כוללת בתוכה את המילה מוסיקה?:מבולבל:

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
צודק- אולי ההגדרה שלי מתאימה יותר למיוזיקפיל (או music lover).
אבל ברצינות- במחשבה שניה לדעתי אין הגדרה למיהו אודיופיל, או יותר אודיופיל ממשהו אחר...
ישנם אודיופילים- שמשדרגים כל הזמן, מחפשים את הצליל הטוב והמושלם, קדמת הטכנולוגיה וכד'.
ישנם כאלו ששדרגו בפעם האחרונה לפני שנים, אבל מחזיקים ציוד איכותי ונהנים מאוד מהתוצאה.
ישנם אודיופילים- שכותבים באתר, פעילים מאוד ודעתם נשמעת Loud & Clear... והם בעלי ידע וניסיון רב.
ו... ישנם אודיופילים- שמעולם לא כתבו פוסט אחד.
לכן, כולכם אודיופילים ... אני בכלל שרוט (מי שקרא את הפוסט שלי בנושא" מה השריטה שלך?" או- שריטה אודיופילית)...
ניר

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
1. יש אוהבי מוזיקה ששומעים לא מעט ומערכת של 5000 שקל שקנו לפני חמש שנים מספקת אותם ואין להם כל עניין בשדרוג. המוזיקה, כמו שהיא יוצאת מהרמקולים שלהם, עושה להם את זה, בגלל מה שהיא. הם לא אודיופילים.

2. יש כאלה שהעניין שלהם במוזיקה מצומצם והריגוש הוא במה שעושה להם הצליל - המשתדרג עם הזמן והעיסוק - אפילו אם מדובר במוזיקת מעליות, בסט של תריסר תקליטורים ובדיבורים על הנמוכים, הצליל המתוק והגבוהים המרפרפים. אלה כן אודיופילים.

3. יש כאלה שבאים מהמוזיקה ורוצים מערכת שתביא להם מה שיותר ממה שנוצר במקור, בהופעה. ברגע שהם מתעניינים במכשור שעושה את זה, בתנאים ליצירתו ומקדישים לזה זמן, עניין וגם כסף, הם אודיופילים.

אודיופיל הוא מי שמקדיש תשומת לב, זמן, לימוד כזה או אחר וגם כסף בכל מה שקשור לאיכות השחזור במערכת ורוצה/עושה לטובת שיפור האיכות הנ"ל - בין אם זה בגלל שהוא אוהב מוזיקה ובין בגלל שהנושא/התוצאה/העיסוק מעניינים אותו .

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
1. יש אוהבי מוזיקה ששומעים לא מעט ומערכת של 5000 שקל שקנו לפני חמש שנים מספקת אותם ואין להם כל עניין בשדרוג. המוזיקה, כמו שהיא יוצאת מהרמקולים שלהם, עושה להם את זה, בגלל מה שהיא. הם לא אודיופילים.

2. יש כאלה שהעניין שלהם במוזיקה מצומצם והריגוש הוא במה שעושה להם הצליל - המשתדרג עם הזמן והעיסוק - אפילו אם מדובר במוזיקת מעליות, בסט של תריסר תקליטורים ובדיבורים על הנמוכים, הצליל המתוק והגבוהים המרפרפים. אלה כן אודיופילים.

3. יש כאלה שבאים מהמוזיקה ורוצים מערכת שתביא להם מה שיותר ממה שנוצר במקור, בהופעה. ברגע שהם מתעניינים במכשור שעושה את זה, בתנאים ליצירתו ומקדישים לזה זמן, עניין וגם כסף, הם אודיופילים.

אודיופיל הוא מי שמקדיש תשומת לב, זמן, לימוד כזה או אחר וגם כסף בכל מה שקשור לאיכות השחזור במערכת ורוצה/עושה לטובת שיפור האיכות הנ"ל - בין אם זה בגלל שהוא אוהב מוזיקה ובין בגלל שהנושא/התוצאה/העיסוק מעניינים אותו .

:בעד:

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
.

זה לא ציודופילים?

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
זה לא ציודופילים?

המושג הזה אינו תקני ולא קיבל את אישור הוועדה לפילים.

אודיופיל במהותו עוסק בחומרה כדי לקבל שיפור בהצגת התוכנה.

הקשר שלו לתוכנה הוא עניין אחר שאינו שייך לעיל.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
המושג הזה אינו תקני ולא קיבל את אישור הוועדה לפילים.

אודיופיל במהותו עוסק בחומרה כדי לקבל שיפור בהצגת התוכנה.

הקשר שלו לתוכנה הוא עניין אחר שאינו שייך לעיל.

פיייי....תרגום? האודיופיל מתרכז בקופסאות יותר מבמוזיקה?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם המוזיקה היא העיקר, אז לא חייבים בכלל מערכת ואפשר רק ללכת להופעות - אדם כזה הוא לא אודיופיל

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
זה לא ציודופילים?

למה אתה ממציא מילה שאינה קימת?
אודיו זה קופסאות ,ציוד ששיך לשמע .
ומי שהוא אוהב(פיליה)ציוד אודיו ,כן הוא אודיופיל .
אין קשר למוסיקה .כן חלק מאיתנו חולים במחלת האודיופיליה.
מה רע?
אבל לרוב החולים המחלה באה בגלל חידק המוסיקה.
כניראה שאין מילה "מוסיקופיל" ואין מילה שמתארת את האהבה(הפיליה)
לשני הנושאים הנ"ל ביחד.
לכן וכניראה ישנה נוחות מסוימת להשתמש במילה אודיופיל שכניראה ניגזר ממנה
גם אהבה למוזיקה.
אבל (שני)ישנם אנשים שלא מקבלים את אהבת האחר לציוד בכל אשר הוא.
ומנסים בכל מני מילים מיותרות לומר שמי שחותר יומם ולילה ע"י אהבת הציוד
למקסם ולשדרג את איכות ואהבת השמע שלו ,הוא "סתם ,מה לו ולמוזיקה....?
רק ציוד בראש שלו"
ולמה אנחנו לא כותבים בפורום מוסיקה.....?(כולנו)

אודיופיל כן הוא אוהב ציוד.מי שלא אוהב ציוד הוא לא אודיופיל.
לא חיב להיות אודיופיל ולדעתי גם לא רצוי לח-ן הבנק שלו.
ומי שאוהב מוסיקה ולא מענין אותו ציוד השמע ,אני מקנא בו.;)

נערך לאחרונה ב:

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
יש אנשים, כבר כתבתי, שהמוזיקה עושה להם הכל, גם אם היא משודרת באיכות נמוכה. הם לא אודיופילים.

יש כאלה, שהמוזיקה עושה להם הכל, מוכנים להשקיע במערכת ראויה, מתעניינים אד הוק, אבל לאחר שהגיעו לרמה מסוימת בתקציב נתון, הם ממשיכים לא להתעניין. הם לא אודיופילים.

יש כאלה שהמוזיקה עושה להם הכל, יש להם המון כסף, הם קונים משהו בקליבר עולמי אבל לא טורחים בעדכון, עניין או שדרוג.
הם לא אודיופילים.

יש כאלה שקונים מערכת בהוצאה מסוימת, לפי העניין והיכולת, שומעים מוזיקה כך או אחרת, אבל לא מתעניינים יותר מדי בעסק. הם לא אודיופילים.

אודיופיל הוא מי שמתעניין במערכת וברכיביה, מקשיב להם, מדבר על כך, יוצר קשר עם אחרים בהקשר זה, נמצא במצב שדרוג כזה או אחר.
יש מהם שזה משרת רק האזנה למוזיקה, יש כאלה שזה משרת רק ו/או גם דברים אחרים.

חקסמח

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
לא.
זה רק אומר שהגעת לסוף המסע שלך בתחום.יש לך את הערימה הנוכחית שהיא מספקת אותך ביכולת השיחזור שלה ותו לא.
אינך חייב ליהיות קורבן צרכנות ולחפש כל הזמן מה לא בסדר/לשפר בערימה הנוכחית,זה רק טוב ליצרנים/סוחרים ולח-ן הבנק שלהם.
לגבי שאלתך- אני חושב שדקדקן מוזיקלי די קרוב בהגדרתו לאודיופיל,קרי-שאיפה לשיחזור תמונה מוזיקלית הכי קרובה למקור,כפי שהוקלט .(כל זה כמובן בהתאם לאינטרפטציה שלך כיצד אמור להישמע המקור).
כאחד שמחפש איזון בין כל כלי הנגינה/ווקאל בתמונה המוזיקלית הכוללת,יחד עם קצב נכון ותיזמון ומוצא אותם ביכולת השיחזור של הערימה הנוכחית,דייני. השאר מוקדש לרכישת מוזיקה ולא קופסאות.
שלא תבין לא נכון,כדי להגיע לערימה הנוכחית ויכולת השיחזור שלה,כל אחד עובר מסע מפרך ומצמק ארנקים..

:כל-הכבוד:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
הגדרות...תוויות...
זה באמת נחוץ?
כאילו ששם התואר ממקסם את ההנאה או פוגע בה...

ארז

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אודיופיל זה לא בהכרח O.C.D.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
ואם אני אודיופיל, חולה על קופסאות, על ציוד ולא מחליף כי אין לי גרוש על התחת?

זה הופך אותי לפחות אודיופיל מאחרים?

ואם אין לי זמן להתעסק בזה אבל אני עדיין אוהב את ההתעסקות המשנית, זה הופך אותי לפחות אודיופיל?

בקיצור דיון על הגדרה לא מוגדרת.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
ואם אני אודיופיל, חולה על קופסאות, על ציוד ולא מחליף כי אין לי גרוש על התחת?

זה הופך אותי לפחות אודיופיל מאחרים?

ואם אין לי זמן להתעסק בזה אבל אני עדיין אוהב את ההתעסקות המשנית, זה הופך אותי לפחות אודיופיל?

בקיצור דיון על הגדרה לא מוגדרת.

דווקא מה שתיארת נשמע לי התנהגות אודיופילית קלאסית. הגדרת את זה.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
אני חושב שההגדרה פשוטה מאוד, "הרצון לשדרג את איכות השמע כל הזמן ללא הפסקה".
מי שקיים בו הרצון הזה ולא מסתפק במה שיש לו הוא אודיופיל בהכרח. אין מצב אף פעם שיהיה "מרוצה" ממה שיש לו.
תקופה קצרה לאחר שדרוג "השריטה" צצה מחדש, משהו דומה להתמכרות.
בתוך הקבוצה הזו יש כמובן גם את הציודופילים שמעבר לאיכות השמע מחפשים דברים נוספים. הם חייבים שיהיו להם הסטים החדשים ביותר, הטובים ביותר וכו'.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור