אקוסטיקה בסלון חדש

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
רבותיי,
אני קורא אתכם לסשן סיעור מוחות נמרץ.
המציאות הקודמת: סלון של כ-25-30 מ"ר - ריהוט לא עמוס מדי, תקרה מכוסה כ- 50% בפלטות סונקס בולעות.

המציאות העכשווית: סלון של כ- 45-50 מ"ר. הריהוט נשאר כשהיה, כלומר בצפיפות נמוכה יותר. הסונקסים עפו.

אמנם כל האודיופילים הגדולים בדורנו דוחקים ומפצירים בי להניח את תשתית הריהוט ושאר האיבזור בבית, ורק אז לטפל באקוסטיה, אבל אני מכיר את הסלון שלי. אין מצב שריהוט לבד ישאיר חדר סביר.

לפיכך, הלבטים:
1. האקוסטיקאים הגדולים בדורנו המליצו לי, רובם ככולם, לשים דוקא פיזור על התקרה ולא בליעה, ואת הפיזור לשים על הקירות הצדדיים / אחורי (מאחורי המערכת). יש למישהו ניסיון השוואתי בין מערכת פיזור לעומת מערכת בליעה על התקרה?

2. אני מתלבט מאד בין קונסטרוקציות קסטום מייד של כל מני אקוסטיקאים מתיימרים (במידות שונות של צדק, אני מניח) לבין פיתרונות מוכנים מודולרים. לא מבחינת עלות תועלת בהכרח, אלא מבחינת יעילות המוצר המוגמר.

3. חשבתי לקנות 4-5 פלטות של 120X60 (או גודל אחר) של MDF, או סנדביץ' או כל חומר אחר, ולתלות על התקרה בזויות שונות כדי ליצור החזרים. אדאג לבעיות האסטתיות אח"כ. האם מישהו התנסה בפיתרון מהסוג הזה? מה לגבי קימור של הפלטה? זה אמנם מייקר מאד, אבל האם זה משמעותית מייעל את ההחזרים, בהשוואה לכמה פלטות בזויות שונות?

שורה תחתונה, אין מצב שהסלון החדש יהיה מרוהט במידה מספקת לתת אקוסטיקה סבירה. אני בטוח שהחדר יהיה חי מדי. השאלה איך מתקדמים מכאן. אודה לכל תובנה.
תודה!

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
חברה שעושה מוצרי ספיגה ובליעה. אוקיי. היא יותר יקרה ויותר אסטתית מסונקס. כמו עוד עשר חברות. אם אני זוכר נכון, אתה משתמש בהם. יש להם ערך מוסף שלחברות אחרות אין? אני רואה שכל פאנל שם עולה $200. כפי שנאמר אללה יסתר. לפני משלוח, עשרה כאלה- $2000.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
לא, אני משתמש ב-Auralex

לינקים ששלחתי הם להסבר כללי, לא למוצרים שלהם.
יש גם כמה תוכנות/קבצים שאפשר להוריד מהאתר שלהם

בעל החברה הוא מהנדס תוכנה בין השאר, ויש לו גם אתר משלו עם הרבה הסברים
http://www.ethanwiner.com/acoustics.html

yairf

עוסק בתחום
מעורבות
21
נקודות
38
אם אני זוכר נכון, הבעייה העיקרית אצלך בבאס אז אולי כדאי להתמקד בזה קודם...

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
אין שום אפשרות להציע פתרון הולם מבלי לשמוע את המערכת לאחר שהכול ממוקם בחדר, כולל הריהוט.

לאחר שהכול ממוקם ושומעים את המערכת, אפשר להציע פתרונות אפשריים, המבוססים על שמיעה.
עם זה, את הפתרון הטוב ביותר יוכל להציע רק מומחה לאקוסטיקה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
1. יאיר, הסלון שינה מימדים ופרופורציות לחלוטין. לכן, גם אם תהיינה בעיות, וסביר להניח שתהיינה, הן יהיו שונות.
2. יהושע, תודה על תשובתך אבל היא לא עונה על השאלות שלי. כנראה לא הייתי מספיק ברור. אנסה שוב:

את השלב של להביא יועץ אקוסטיקה ולקבל שלל פיתרונות, בין אם ע"ס שירטוט של החדר ומידותיו, ובין אם ע"ס מדידות סוניות בשטח - כבר עשיתי. התוצאה? לא משהו בכלל. כלומר, התהליך לא מצא חן בעיניי כלל. עושים מדידות, מבינים בדיוק את בעיות החדר, אבל לא מטפלים בבעיות בצורה נקודתית אלא מציעים פיתרונות שהם כלליים למדי. אז כן, דופקים בתקרה 6-8 פאנלים מפזרים ועוד 10 פאנלים בולעים בקירות הצדדיים. בסדר, לזה יכולתי גם להגיע לבד.
השאלה היא אחרת:

1. איך לקבל החלטה אם ללכת על בניה יעודית או מוצרים מודולים מוכנים כמו של AURALEX
2. מה היעילות של פלטות כאלה התלויות מהתקרה בזויות שונות כמו שרואים באולמות אקוסטיים, והאם למישהו יש התנסות עם פיתרונות כאלה או דומים להם?
3. איך להחליט מה לשים על התקרה? אני שואל כי "היועצים" שדיברתי איתם התחלקו לשתי קבוצות: אלא שתומכים בפיזור מהתקרה ובליעה מהקירות, ואלה שתומכים בבליעה מסיבית מהקיר האחורי כפיתרון התחלתי ותו' לא.

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
אם ייעוץ אקוסטי מקצועי לא השביע את רצונך – קטונתי מלהועיל.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
1.
1. איך לקבל החלטה אם ללכת על בניה יעודית או מוצרים מודולים מוכנים כמו של AURALEX
2. מה היעילות של פלטות כאלה התלויות מהתקרה בזויות שונות כמו שרואים באולמות אקוסטיים, והאם למישהו יש התנסות עם פיתרונות כאלה או דומים להם?
3. איך להחליט מה לשים על התקרה? אני שואל כי "היועצים" שדיברתי איתם התחלקו לשתי קבוצות: אלא שתומכים בפיזור מהתקרה ובליעה מהקירות, ואלה שתומכים בבליעה מסיבית מהקיר האחורי כפיתרון התחלתי ותו' לא.

מי היועץ האקוסטי?
יש לזה משמעות מאוד גדולה.
לגבי שלל הפתרונות- רוב יועצים האקוסטים ינסו לפתור את החדר במכה אחת.
איך מחליטים איזה פתרונות- צריך להתנסות.
כמו שאתה רוצה לבחון כבל במערכת-תיקח כמה סוגי כבלים תנסה במיקומים שונים- ככה "בציוד אקוסטי"
הבעיה שאין כאן בארץ להשאיל ולבדוק.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
באולם מופעים שתכננו , נתתי פנל עגול מעץ (צילינדר שוכב) מעל הבמה, פנלים מחזירים מעץ בצדדים, וגבס מחורר סופג בתקרת האולם ובגב שלו. הכל לפי אינטואיציה - בסופו של דבר אושר על ידי יועץ האקוסטיקה וגם הוכיח את עצמו בשטח. ברור שזה לא בדיוק כמו הסלון שלך אבל העיקרון יכול להיות דומה.

תמונות מצורפות

• arava.jpg
    arava.jpg
    KB 80 · צפיות: 525

yairf

עוסק בתחום
מעורבות
21
נקודות
38
נראה מגניב ברקצ! היית צריך להמליץ גם להעמיד שישייה של ‏B&W800D‏ סביב הבמה...

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
איזה יועצים אקוסטיים ביצעו אצלך מדידות ? אתה אומר שבעצם לא נתנו לך מענה ספציפי לבעיות האקוסטיקה בחלל ההאזנה ? ציינת שאתה לא מרוצה מהדרך שבה התבצעו הבדיקות והטיפול - אבל מה עם התוצאה הסופית , היה שיפור ? כי אם מדובר ביועץ אקוסטי מקצועי עם ציוד בדיקה והכל , אתה לא אמור להישאר עם התלבטויות לאחר מכן .
לפי דעתי אתה כן צריך לרהט את החדר ולסדר בו את המערכת ואז לבצע את הבדיקה , כי התוצאה הטובה ביותר היא זו המותאמת באופן אישי לחדר קיים , ולא ההיפך כלומר בדיקה קודם ואז לאכלס את החדר . למה העפת את הסונקסים ? היית יכול להתנסות איתם לפני הייעוץ.. כמו כן אין רלוונטיות לשאלות מה ייתן אצלך פתרון טוב יותר מכיוון שזה עניין אישי ומה שעובד אצל אחרים לא בהכרח יעבוד אצלך . שוב , אין תחליף לייעוץ מקצועי .

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אפשר למדוד לבד
יש מלא אינפורמציה ברשת גם מבחינת הטיפול

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
אפשר גם לטפל ברכב/אופנוע לפי הוראות מהאינטרנט , ובכל זאת מוסכים לא פושטים רגל . העניין הוא שצריך לקנות מיקרופון איכותי , להשתמש בתוכנה ובסופו של דבר גם להבין ולפרש את התוצאות , איזה טיפול לבצע ובאילו חומרים להשתמש .
אל תבין אותי לא נכון , אני בהחלט בעד ביצוע עצמי וזה גם זול יותר , אבל מה הטעם אם לא מבינים איך לעשות את זה? יש אנשים שיעדיפו לחסוך את הכאב ראש וללכת למוסך או להזמין יועץ . זו שאלה של נוחות ומה יותר משתלם ...אם פותח הפוסט התמצא במדידה עצמית הוא לא היה מזמין יועץ ולא היה נותר עם התלבטות.

כשאמרתי שאין תחליף לייעוץ התכוונתי לכך מבחינת התועלת . ברור שקיימת אלטרנטיבה של DIY אך יועץ ייתן את התוצאה הטובה ביותר- אבל יועץ ראוי . אקוסטיקה זה מקצוע שלומדים לא דרך האינטרנט. מה הטעם לצאת להרפתקה ולבצע לבד , לנחש מה לקנות ולבזבז סתם כסף.

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
פלטות על התיקרה?רציתי רק להזכיר לך שבניגוד לסקס, באקוסטיקה כל מה שאפשר לעשות על התקרה,אפשר לעשות בריצפה,למה לשים שטיח או פלטה על התיקרה ?,הרי יש גרויטציה.שטיח צמר הודי עבה בולע לא פחות מ50% סונקס על התיקרה.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
נראה לי שסקס על שטיח צמר הודי יתן CARPET BURNS. עדיף כבר סונקסים .....

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור