אם אפשר קצת הסבר על עדשות קנון

eli_da

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
8
החלטתי על קנון 80d,בראש השנה אהיה באילת ושם אקנה פשוט זול יותר.
לגבי עדשות
עדשה ראשונה 18-135 stm החלטתי שאקנה,stm הבנתי שזה מתאים לוידיאו בגלל שקט מנועי הפוקוס .
אם אפשר הסבר מה ההבדלים בין עדשות ef,usm,וכ״ו....ואיזה מתאים לd80?.
איזה עדשה בנוסף מומלצת לפרוטרטים סדר גודל של עד 1000 ש״ח שתתאים גם לוידיאו .

ולגבי פלאש
ביד 2 יש פלאשים של קנון 580 וגם 600 שמחירם נע בין 500 ש״ח ל1000 ש״ח ,ויש ב eBay את התואמים הסיניים שמחירם נע סביב ה500 ש״ח כולל משלוח.
מה עדיף?
תודה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
STM זה מנוע צעדים, מה שזה אומר שהפוקוס עובד בצעדים עד לקבלת פוקוס, קצת יותר איטי USM שזה המנוע האולטרה-סוניק שמביא את הפוקוס מיד לנקודת הפקוס (קצת יותר מורגש שקופצים מפוקוס קרוב לרחוק מאוד או להפך)
היתרון של מנוע STM זה שזה נראה הרבה יותר טוב לעיין בוידאו וזה גם מנוע קצת יותר שקט שזה חשוב למי שמשתמש במיקרופון של המצלמה.

עדשות קנון DSLR למצלמות FF (עם חיישן יותר גדול מזה של 80D) הן עם מחבר EF עובר מצלמות קרופ (כמו ה 80D) יש מחבר מסוג EF-S שלא מתאים למצלמות FF. מצלמות קרופ (כמו 80D) יכולות להשתמש בשני סוגי המחברים (FF רק ב EF).

בקשר לפלאש אני ממליץ לך לרכוש פלאש של CODOX עבור קנון, לדוגמא דגם V860C לא יקר, תומך ב TTL, מהיר, אמין ובנוי כמו טנק.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=900624

בקשר לצילום פורטרטים, עדשה שמתאימה לכך צריכה להיות עם צמצם גדול לקבל יכולת של עומק שדה רדוד (מבליט את האוביקט שבפוקוס ומרקע שלא בפוקוס) וכן לצילום פורטרטים פרטים מאוד חשובים כך שעדשה חדה תתאים, בוקה (החלק שלר בפוקוס) טוב מאוד עוזר גם כן ואני חושב שעדיף לצלם עם אורך מוקד קצת גדול גורם לאוביקט המצלום להיות בפרופורציות טובות. כך שעדשה עם אורך מוקד קבוע של 50ממ ועדיף 85ממ ואפילו 100 ממ יכולה להתאים הנקודה שהן לא עדשות ממש זולות ואני לא מכיר עדשות STM (כאלו שיתאימו גם לוידאו)
אפשרות מאוד פופלרית יכולה להיות עדשת קנון 85 ממ F1.8
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=679096

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
אני לא בטוח שבאילת גם יצא לך יותר בזול. לעתים קרובות זו אשליה.
מציע לך לא לבזבז את הזמן עד אז ולעשות סבב שופינג לקבל פרופורציה לגבי סדר גודל של המחיר.
שנית- מצלמה רצוי לקנות מחנות מקצועית שעוסקת רק בתחום זה ולא מחנות שמוכרת רמקול למחשב, טלפונים ומטענים וכד'. מה גם שסביר שלפני שבועיים המוכר מכר נעלי התעמלות,קודם עבד בפיצה ולפני זה היה....

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
שנית- מצלמה רצוי לקנות מחנות מקצועית שעוסקת רק בתחום זה ולא מחנות שמוכרת רמקול למחשב, טלפונים ומטענים וכד'

למה?

eli_da

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
8
לפי בדיקה שלי לא מצאתי שום חנות שמוכרת את ה80d עם אחריות של קרט ל 3 שנים ב4100 ש"ח.
באילת זה המחיר.

נערך לאחרונה ב:

eli_da

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
8
פיזית לא ביקרתי בחנויות,שיחות טלפון.
אם אתה מכיר חנויות עם מחיר טוב אשמח לדעת

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם חשובה האחריות אז אם רוכשים מחנות שאילת שמספקת אחריות באילת זה קצת בעיה
אחריות של 4H זה הרבה פחות טוב מאחריות של קרט היבואן הרשמי

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
היו לי כמה מצלמות של קנון, פעם אחת קניתי בארץ עם אחריות של קרט.. לא היה שווה ההפרש. מעבדה שלהם לא שווה התיחסות.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
היה לך ניסיון עם מעבדה או השרות של 4H שאתה יכול להשוות?

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
פיזית לא ביקרתי בחנויות,שיחות טלפון.
אם אתה מכיר חנויות עם מחיר טוב אשמח לדעת
תראה, בטלפון נותנים את המחיר המלא. זה גם נראה לא (מספיק) רציני שמשהו מתקשר כדי לשאול מחיר. זה נראה אחרת כשאתה מגיע לחנות והמוכר מתרשם ממידת הרצינות שלך לרכישה וכשהמזומנים או האשראי זמינים לשליפה במחיר הנכון..
אינני יודע מהיכן אתה בארץ, אבל אם אתה מהמרכז יש מספר חנויות בבן יהודה ובאלנבי בתל אביב. לא הייתי מוותר על כניסה לפוטו הדר- באלנבי.

eli_da

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
8
Carmi ולכולם שלום​
העדשה 1.8 85 לא מיועדת לff?
היא תתאים ל80d?
תודה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113

eli_da

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
8
מה ההבדלים בין שני העדשות הללו,ef 50mm f/1.8 stm ,לבין f1.8 85 מ״מ?
יש הבדל כספי גדול בין שתיהן.
אם אפשר הסבר
תודה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מה ההבדל בין מאזדה 3 ל 6 יש הבדל כספי גדול בניהם - איך אני יכול להשוות מכנוניות כל כך שונות.
כך גם העדשות האלו עדשת ה 50 ממ היא אחת העדשות הזולות ביותר שיש בנויה מפלסטיק, עם אפטיקה סבירה (אומנם מעולה למחירה). עדשת ה 85 זה ממש לא הסיפור זה, עדשה נהדרת שגם היא תמורה מעולה למחיר שלה עם אופטיקה הרבה יותר טובה (כולל בוקה מוצלח יותר) בנויה יותר טוב.
עדשות בתחום הבניים ( 35ממ, 50ממ) הן יחסית זולות עדשות רחובות ( 24ממ, 12ממ) או זום גדול (85ממ, 100ממ, 150ממ) יותר יקרות - אני חושב שיותר קשה ליצר את האופטיקה הזו טובה.

אתה יכול גם לראות כמה עולה עדשת 50ממ F1.4 שהיא כבר עדשה ברמה טובה יותר הן של קנון והן של צ'ייז
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=h-cameralens&db794452=1102600&db800263=800269&keyword=50

לדעתי ולדעת רבים אופטיקה טובה היא הנקודה שהחשובה יותר לאיכות התמונה, המצלמה זו הנקודה השנייה בחשיבות.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור